7 новогодишни съвета от Робин Шарма

 УМЕНИЕ №1 НА СУПЕР УСПЕШНИТЕ ХОРА

robin-sharmaБлогърите знаят – най-добрите идеи за нови публикации ни биват подарени от приятелите. Защото никой и нищо в живота ни не присъства там случайно…

Днешната ми шътокуа – последна за годината – също беше вдъхновена от приятел. Благодаря ти, Гери! 🙂

От няколко дни търся подходящите думи, с които да ви пожелая честита нова година и да ви пожелая всичките тези мъдри и хубави неща за 2010, които обикновено хората си пожелават в края на всяка отиваща си година.

Но думите сами ме намериха. И не са точно мои, а на Робин Шарма – човекът с пленителната усмивка, който покори света със своите прости истини и ни накара да мечтаем да бъдем като монахът, който продаде своето ферари.

Аз само преведох за вас тези думи от английски на български език. И съм сигурен, че си е заслужавало.

УМЕНИЕ №1 НА СУПЕР УСПЕШНИТЕ ХОРА

Робин Шарма

Почти приключихме с 2009-та. На 1-ви януари 2010 ще получите чисто нови 365 дни. Един нов шанс. Да създадете най-добрата година от живота си досега. Повечето ще пропилеят тази възможност и ще изхабят новата година също като предишната. Тъжно е. Но е истина. Но малцината ще се пробудят и ще направят 7 неща, които ще им гарантират, че през 2010 ще изживеят най-незабравимите дванадесет месеца от досегашния си живот. Искате ли да сте един от късметлиите? Ето какво трябва да сторите:

Стъпка №1: Оценете 2009-та. Разкажете в писмен вид кое от изминалата година свършихте нелошо, а още по-важно – в кои области бихте могли да се подобрите. Също така, направете списък от всичките си постижения и победи, за които успеете да се сетите. Съставете си ясна картина за това как сте се представили.

Стъпка №2: Изберете си девиз. Измислете си нещо като мото за 2010-та. Може да е нещо като „Годината на финансовата свобода“, или „Годината на големия успех в работата“, или пък „Годината на безстрашието“. Но имайте собствен девиз и то на хартия, така че да можете да си го припомняте отново и отново всяка седмица.

Стъпка №3: Създайте си мисия. Следващата стъпка е да напишете с няколко изречения вашата мисия и тя да стане част от този документ. Яснотата предшества майсторството, така че колкото по-ясно опишете вашия връх за покоряване през 2010-та, толкова по-фокусирани ще можете да сте. И ще постигнете най-положителните резултати.

Стъпка №4: Списък с големите ви 5. Сега трябва да си зададете този самонасочващ въпрос: „Кои 5 неща трябва да се случат между днешния ден и 31-ви декември 2010-та, така че това да е била най-успешната година в живота ми?“. Опишете възможно най-просто и ясно тези 5 цели в същия този документ.

Стъпка №5: Съгласувайте Голямата петорка. Сега разпределете своите 5 големи цели по тримесечия. Определете си по 5 основни цели за първото, второто, третото и четвъртото тримесечие на 2010-та – така че да си подсигурите изпълнението на Големите 5. Всяка седмица преглеждайте този списък отново и отново. Ако наистина искате да спечелите – размишлявайте върху тези цели ежедневно. Превърнете тези стратегически цели в единствения фокус на вашия живот.

Стъпка №6: Префокусирайте се всяка сутрин. На живота работата му е да ви разсейва и да отвлича вниманието ви. Вашата работа пък е да останете фокусиран като лазарен лъч върху най-важното. Отделяйте всяка сутрин по 15-на минути, за да преосмислите целите си, да визуализирате най-правилните си ходове и да планирате деня си така, че да бъде продуктивен и изпълнен със страст и забавление.

Стъпка №7: Отдайте се на учене. Умение №1 на супер успелите хора е, че те се учат неуморно. Докато другите си губят времето в сайтове със съмнителна стойност или гледат тъпи шоу-програми по телевизията, те слушат аудио уроци, изучават книги за лидерството и за успеха и всъщност си създават един богат, красив и смислен живот. Преминавайки през всеки един ден от 2010, намерете време да заредите мозъка си с идеи как да се  усъвършенствате и как да дадете най-доброто от себе си. Нищо не е по-важно от това! И не забравяйте, че само една идея може да промени изцяло начина, по който протича живота ви!

За Лидерството!

Робин Шарма

превод от английски: Пламен Петров

Скъпи приятели, аз нямам  какво толкова да добавя към прекрасните съвети на Робин Шарма. Тези думи за пореден път ме убедиха, че вървя в правилната посока и знам, че тези от вас, които също успяха да усетят истинската стойност на системата iLearning Global, знаят много добре какво точно имам предвид…

За мен беше изключително удоволствие да общувам – реално или виртуално – с всеки един от вас и за пореден път искам да ви благодаря, че допуснахте Blogatstvo-то ми в сърцето си и отделят макар и малка част от времето си да бъдете заедно с мен тук, в този блог.

Днес е време и за празнуване, но и за сериозен размисъл. И от сърце ви желая 2010-та наистина да бъде най-вълшебната година от живота ви!

Всеки един от нас получава живота, който заслужава – нека през следващите 12 месеца да заслужим много повече от предишните 12!

Доколкото мога и без никакви претенции, че съм нещо повече – ще продължавам да споделям с вас простите истини, до които се докосвам. По Пътя…

А сега вече наистина е време за празнуване:

httpv://www.youtube.com/watch?v=dcLMH8pwusw

.

ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , , , , , , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

8 коментара за “7 новогодишни съвета от Робин Шарма”

 1. Filip Slanchev каза:

  Весело посрещане на Нова година на всички приятели на Блогатскво :))))

 2. Таня каза:

  Благодаря за хубавите пожелания 🙂

  Силата да бъде с теб 🙂

 3. Гергана каза:

  Плам, много се радвам да видя съветите на Робин Шарма на твоя блог! По-подходящо място от това не мисля, че че може да се намери. Благодаря за мотивацията, която ти ми даваш чрез публикациите си!Възхищавам се на това, което правиш!И ето една много хубава мисъл на Браян Трейси, когото знам, че много уважаваш:“ Успелите хора винаги търсят възможности да помогнат на другите. Неуспелите хора винаги питат ‘Какво ще получа аз?'“
  Нека Новата 2010 година ти донесе много здраве и още по-големи успехи!
  Весели празници и от мен на всички приятели на Блогатсво!!

 4. Севи каза:

  Щастлива Нова Година!!!

  Благодаря ти, че те има и си приятел. Чета те редовно и това ми дава сили и мотивация да продължавам напред към целта, макар и не толкова бързо колкото ми се иска.
  Да знам, че Ви има някъде, макар и да не сме се виждали известно време, означава много за мен.

  БЛАГОДАРЯ ВИ, на целия екип от FFI.
  Обичам Ви и ще се видим скоро.

 5. Силвина каза:

  Весело посрещане на новата година и нека тя да бъде много щастлива и успешна за теб!

 6. дон Айс каза:

  За много години Пламене.радвам се че отново попадам на Робин Шарма.Много голям Фен съм му.Такаче Благодарен съм ти от ново за това.На слука.

 7. Ивалина Ташева каза:

  Страхотно послание поднасяш в първите часове на Новата 🙂 Благодаря ти, Пламене! Да ти е честита и на теб, успешността ти да се покачи на по-високо равнище! ЩЕ!
  Нов шанс за нас е всеки нов ден и мисля, че не бива да чакаме залповете на поредната Нова, а да преживяваме такива залпове при всяко утро, щом отворим очи и зърнем светлината, защото Светлината е Живот, а Мракът е онази естествена противоположност на Светлината, който я кара да се ражда отново и пак отново, и отново…и едното не може без другото 🙂
  Да Бъде и да Бъдем!

 8. Галина каза:

  Благодаря Пламен, за всички прекрасни неща в твоя сайт!
  Да е благодатна Новата 2010 за теб и за всички около теб, и за всички които те четат и за многото други, които ще те четат!

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes