Браян Трейси и разликата между успешните и неуспешните хора 6


Браян Трейси

Браян Трейси

Браян Трейси (Brian Tracy) е световноизвестен автор, мотиватор и лектор в областта на успеха и личностното развитие.  Неговите книги (много малка част от тях са издадени и на български език) и семинари засягат и анализират в детайли теми като лидерство, продажби, мениджмънт, предприемачество, бизнес стратегия и мн.др.

Днес славата на този човек го съпътства във всяко едно бизнес начинание, но пътят му до достигането на този статут не е бил никак лек. Браян напуска училище преди да завърши гимназия и става работник. Следват няколко години  в пътуване по света като моряк на търговски кораб, след което се завръща отново на сушата и се хваща на работа като търговски пътник.

В началото на работата си като продавач Браян среща много трудности. Но младият Трейси решава да постъпи по доста нетрадиционен начин – обръща се лично към всеки от най-успешните си колеги, разпитва ги как са станали толкова добри в занаята и прилага всеки един съвет в своята ежедневна работа. В резултат на тази блестяща стратегия, само след няколко месеца той също се нарежда сред топ-продавачите на компанията, а на втората година става неин вицепрезидент и началник на 95 други служители.

Малка подробност: по това време Браян Трейси е…само на 25 години.

От тогава до сега, Браян не престава да изучава принципите на успеха. И да помага на милиони хора по света да имат знанията и стратегиите, които имат най-успешните хора в най-различни сфери на бизнеса и живота.

Един от основните въпроси, които са го вълнували по време на дългогодишните му проучвания, винаги е бил за разликата между успешните и неуспешните хора. В едно свое знаменито изказване, той определя тази разлика така:

“Successful people are always looking for opportunities to help others. Unsuccessful people are always asking, ‘What’s in it for me?’”  (Успешните хора винаги търсят възможност да помагат на другите. Неуспешните хора винаги първо питат „А аз какво ще спечеля от това?“).

Заслужава си да прочетем това твърдение поне няколко пъти и да се замислим. Това, на пръв поглед простичко прозрение, наистина може да бъде (и за самите нас) разликата между собствения ни успех или провал.

Хората, които винаги търсят предимно (или единствено) собствения си келепир, изобилстват по нашите географски ширини. Но и навсякъде по света са мнозинство – в сравнение с тези,  за които добрата сделка е винаги win-win situation (т.е. когато и двете страни печелят и няма „прекарани“).

Браян Трейси, книгите му, лекциите му, собствения му бизнес и целия му живот са пример за това как можеш да печелиш, докато помагаш и на други хора да сторят същото. Не напразно последният му бизнес е именно система за онлайн обучение, която дава достъп на обикновените хора до истинска съкровищница от знанията и личния опит на цяла плеяда от топ-специалисти в най-различни сфери на бизнеса и личностното развитие (разбира се, между тях е и самият Браян Трейси).

Може би не сте чули досега за тази система – iLearning Global – тъй като тя е сравнително нова (официалното й откриване беше едва преди месец). Имах щастието да бъда поканен да стана член на тази образователна инициатива – и то от човек, който е поканен в нея лично от Браян Трейси. Не се поколебах и за миг. (Още повече, че тези обучения ми струват месечно не повече от парите, които така или иначе давам за книги, аудио програми DVD-та, семинари и всякакви други инвестиции в най-доброто, което имам – в себе си).

Съвсем скоро ще ви разкажа по-подробно за невероятните възможности на тази система (не само да се учиш от опита на най-добрите, но и да печелиш докато го правиш), но сега ще дам думата на човека, който стана лице на тази образователна инициатива. Сигурно вече се досетихте кой е той – г-н Браян Трейси:


Това е само малък фрагмент от всичко, до което ще имате 24-часов достъп щом станете абонат на iLearning Global. Посетете сайта и се убедете сами за какво става дума (дори и като нерегистриран посетител можете да видите още примери за HD видео-уроци (High Definition Video – видео с висока резолюция), аудио записи (във MP3 формат) и част от библиотеката от книги в електронен формат (PDF). А вътре ви очаква нещо като „пещерата на Али Баба“ – и нейните богатства са по-ценни от златото и скъпоценните камъни…но само за този, който цени съкровищата на Познанието.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

6 мисли относно “Браян Трейси и разликата между успешните и неуспешните хора