Джим Рон за тайната на успеха

 ОЩЕ ЕДНА ЛЕГЕНДА СИ ОТИДЕ

Джим РонКаквото и да се каже за легендата Джим Рон – все няма да е достатъчно. В своята близо 50 годишна кариера той е постигнал признанието и успеха, на които малцина на този свят са се радвали въобще.

Но самият Джим Рон вече не е на този свят, при нас. Съдбата избра той да приключи 79-годишния си път вчера – след близо двегодишно тежко боледуване, по време на което толкова много от учениците му му засвидетелстваха по затрогващ начин своята любов и признателност (непременно вижте линка в края на текста).

Научих тази трагична новина тази нощ – някъде около 2 часа – докато правех последните си приготовления за днешния ни голям ILG семинар. Новината ме потресе и решението дойде от само себе си. Днешното ни – последно за годината – представяне на системата iLearning Global беше посветено на този велик учител. (Когато говорим за Джим Рон – тези думи не са високопарни, а са единствените възможни).

Защото той беше Учителят за поколения други предприемачи, автори, лектори и експерти в областта на бизнеса, комуникациите, общуването и успеха като цяло. А всеки от сегашните топ-преподаватели в системата на ILG се гордее, че е бил негов ученик. И това важи особено много за хора като Браян Трейси, Марк Виктор Хансен, Джак Канфийлд, Тони Робинс… и още милиони – буквално – по целия свят.


Тази нощ почти не съм мигнал. Бродех из Мрежата и откривах за пореден път следите от делото на един незабравим Майстор. И попаднах на безценни съкровища (съвсем скоро ще публикувам превода ми на някои от най-проникновените мисли на Джим Рон за успеха и другите важни неща в живота).

Попаднах и на една негова реч, която просто ме вцепени – беше толкова подходяща точно за този момент и точно за днешния ни семинар.

Затова се лиших от няколко часа сън. И на презентацията ми тази сутрин сигурно не съм бил в най-добрата си форма. Но в края на тази моя презентация направих един малък жест на почит към Учителя, който вече не е между нас. Прочетох пред всички гости в залата въпросната му реч. Защото уроците в нея наистина са безценни…

За мен това беше и нещо като лично откровение. Като онези странни и необясними моменти, в които някой или нещо ти дават знак, че си на прав път, че вървиш в правилната посока…

Няма нужда повече да се мъча да опиша думите на един велик майстор – най-добре е направо да му дам думата.

Преведох тази негова реч за всеки, който има не само уши – но и сърце – да я чуе. Защото думите на най-великите правят точно това – преминават през разума, но достигат до сърцето. До душите ни…

И оставят там следа. Завинаги…

ТАЙНАТА НА УСПЕХА

от Джим Рон

Искате ли да постигнете вашите най-съкровени цели? По мое мнение, всичко се свежда до две прости думи: „Лесно” и „Пренебрежение”.

Хората често ме питат как съм станал толкова успешен само на 31 години, докато много от познатите ми така и не са успели.

Отговорът е прост. За период от 6 години, между 25-та и 31-та ми година, нещата, които за мен бяха лесни за правене, за тях беше по-лесно да не ги правят.

Аз реших, че е лесно да си поставя цели, които могат да променят живота ми. Те решиха, че е по-лесно да не го правят.

Аз реших, че е лесно да чета книгите, които могат да окажат влияние на мисленето ми и да ми дадат нови идеи. Те решиха, че е по-лесно да не го правят.

Аз реших, че е лесно да посещавам курсове и семинари и да съм в средата на други преуспяващи хора. Те казаха, че това сигурно не е от значение…

Казано накратко, всичко, което за мен беше лесно да направя, те решиха, че е по-лесно да не го правят.

Шест години по-късно аз съм милионер, а те все още обвиняват икономиката, правителството, политиката на компанията… и все още пренебрегват основните, лесните неща.

Фактически, главната причина повечето хора да не живеят толкова добре, колкото могат и трябва да живеят, може да се обобщи с една-единствена дума: пренебрежение.

Не в липсата на пари – банките са пълни с пари.

Не в липсата на възможности – Америка и по-голямата част от Свободния свят продължават непрестанно да предлагат най-безпрецедентното и най-изобилното количество от възможности, през последните 6000 години човешка история.

Не е в липсата на книги – библиотеките са пълни с книги и на всичкото отгоре са и безплатни!

Не е и в училищата – класните стаи са пълни с добри учители.

Имаме предостатъчно проповедници, лидери, съветници и консултанти.

Всичко, от което се нуждаем за да бъдем богати, могъщи и можещи, се намира само на една ръка разстояние.

Основната причина за това, че малцина се възползват от всичко това е простото пренебрежение.

Пренебрежението е като заразна болест. Ако не се лекува навреме, то ще се разпространи из цялата ни система от навици и привички и в крайна сметка ще доведе до пълен срив един човешки живот, който е имал потенциала да бъде изпълнен с радост и просперитет.

Да не правим нещата, които знаем, че би трябвало да правим ни кара да се чувстваме виновни, а вината води до ерозия на нашата самоувереност. С намаляването на самоувереността ни, намалява и активността ни. А с намаляването на активността ни, постиженията ни неминуемо се влошават. Това пък води до отслабване на начина ни на мислене и отношението ни към света.

А когато отношението ни се промени от положително към отрицателно, самоувереността ни се смалява още повече… и кръгът става омагьосан.

Така че, моят съвет е когато сте изправени пред избора „лесно е да го направя” и „лесно е да не го направя” – не пренебрегвайте простите, основни „леснотии”!

Защото те имат потенциала да променят живота ви.

Станете част от само 1% от хората, които взимат решението да постигнат всичките си цели!

За вашия успех!

Джим Рон

Не мога да добавя нищо повече.

Сбогом, Учителю!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Вижте тук как най-големите изказват почитта си към Най-великият. Заслужава си да се види, чуе и почувства!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

10 коментара за “Джим Рон за тайната на успеха”

 1. […] Рон30 ЛЮБИМИ ЦИТАТИ ОТ МАЙСТОРА Вчера ви преразказах Тайната на успеха на Джим Рон. И ви обещах да преведа на български и част […]

 2. 6 Иди при мравката, о ленивецо, Размишлявай за постъпките й и стани мъдър, –
  7 Която, макар че няма началник, Надзирател, или управител,
  8 Приготвя си храната лете, Събира яденето си в жетва.
  9 До кога ще спиш ленивецо? Кога ще станеш от съня си?
  10 Още малко спане, малко дрямка, Малко сгъване на ръце за сън,
  11 Така ще дойде сиромашия върху тебе, като разбойник

 3. […] блог, който винаги ме зарежда положително. Посрещна ме черната статия  за Джим Рон. Той беше и моето начало за личностно развитие. Една от […]

 4. nela mihova каза:

  blagodaria vi za pokanata za seminara beshe mnogo interesno nau4ih dosta nesha ot vas i vashite kolegi .blagodaria vi mnogo .padvam se 4e poznavam takiva hora kato vas.blagodaria vi oshe vednaj

 5. nela mihova каза:

  mislia 4e prekrasni e malko da kaja za dumite na DJIM RON te sa unikalni .spescialno na men mi haresvat mnogo i me zarejdat s tolkova mnogo pozitivizam energia.

 6. nela mihova каза:

  i az vi blagodaria s nai goliamo udovolstvie she doida.zashoto naistina si zaslujava da se hodi na takiva seminari

 7. Ваня Младенова каза:

  къде са тези семинари и как мога да посетя такъв,жалко за тъжата новина.Това което прочетох тук много ми хареса,имам си и негова книга на български,за съжаление не успях да го видя на живо,ще се радвам на още неща

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes