Джим Рон за тайната на успеха 10


Джим РонКаквото и да се каже за легендата Джим Рон – все няма да е достатъчно. В своята близо 50 годишна кариера той е постигнал признанието и успеха, на които малцина на този свят са се радвали въобще.

Но самият Джим Рон вече не е на този свят, при нас. Съдбата избра той да приключи 79-годишния си път вчера – след близо двегодишно тежко боледуване, по време на което толкова много от учениците му му засвидетелстваха по затрогващ начин своята любов и признателност (непременно вижте линка в края на текста).

Научих тази трагична новина тази нощ – някъде около 2 часа – докато правех последните си приготовления за днешния ни голям ILG семинар. Новината ме потресе и решението дойде от само себе си. Днешното ни – последно за годината – представяне на системата iLearning Global беше посветено на този велик учител. (Когато говорим за Джим Рон – тези думи не са високопарни, а са единствените възможни).

Защото той беше Учителят за поколения други предприемачи, автори, лектори и експерти в областта на бизнеса, комуникациите, общуването и успеха като цяло. А всеки от сегашните топ-преподаватели в системата на ILG се гордее, че е бил негов ученик. И това важи особено много за хора като Браян Трейси, Марк Виктор Хансен, Джак Канфийлд, Тони Робинс… и още милиони – буквално – по целия свят.


Тази нощ почти не съм мигнал. Бродех из Мрежата и откривах за пореден път следите от делото на един незабравим Майстор. И попаднах на безценни съкровища (съвсем скоро ще публикувам превода ми на някои от най-проникновените мисли на Джим Рон за успеха и другите важни неща в живота).

Попаднах и на една негова реч, която просто ме вцепени – беше толкова подходяща точно за този момент и точно за днешния ни семинар.

Затова се лиших от няколко часа сън. И на презентацията ми тази сутрин сигурно не съм бил в най-добрата си форма. Но в края на тази моя презентация направих един малък жест на почит към Учителя, който вече не е между нас. Прочетох пред всички гости в залата въпросната му реч. Защото уроците в нея наистина са безценни…

За мен това беше и нещо като лично откровение. Като онези странни и необясними моменти, в които някой или нещо ти дават знак, че си на прав път, че вървиш в правилната посока…

Няма нужда повече да се мъча да опиша думите на един велик майстор – най-добре е направо да му дам думата.

Преведох тази негова реч за всеки, който има не само уши – но и сърце – да я чуе. Защото думите на най-великите правят точно това – преминават през разума, но достигат до сърцето. До душите ни…

И оставят там следа. Завинаги…

ТАЙНАТА НА УСПЕХА

от Джим Рон

Искате ли да постигнете вашите най-съкровени цели? По мое мнение, всичко се свежда до две прости думи: „Лесно” и „Пренебрежение”.

Хората често ме питат как съм станал толкова успешен само на 31 години, докато много от познатите ми така и не са успели.

Отговорът е прост. За период от 6 години, между 25-та и 31-та ми година, нещата, които за мен бяха лесни за правене, за тях беше по-лесно да не ги правят.

Аз реших, че е лесно да си поставя цели, които могат да променят живота ми. Те решиха, че е по-лесно да не го правят.

Аз реших, че е лесно да чета книгите, които могат да окажат влияние на мисленето ми и да ми дадат нови идеи. Те решиха, че е по-лесно да не го правят.

Аз реших, че е лесно да посещавам курсове и семинари и да съм в средата на други преуспяващи хора. Те казаха, че това сигурно не е от значение…

Казано накратко, всичко, което за мен беше лесно да направя, те решиха, че е по-лесно да не го правят.

Шест години по-късно аз съм милионер, а те все още обвиняват икономиката, правителството, политиката на компанията… и все още пренебрегват основните, лесните неща.

Фактически, главната причина повечето хора да не живеят толкова добре, колкото могат и трябва да живеят, може да се обобщи с една-единствена дума: пренебрежение.

Не в липсата на пари – банките са пълни с пари.

Не в липсата на възможности – Америка и по-голямата част от Свободния свят продължават непрестанно да предлагат най-безпрецедентното и най-изобилното количество от възможности, през последните 6000 години човешка история.

Не е в липсата на книги – библиотеките са пълни с книги и на всичкото отгоре са и безплатни!

Не е и в училищата – класните стаи са пълни с добри учители.

Имаме предостатъчно проповедници, лидери, съветници и консултанти.

Всичко, от което се нуждаем за да бъдем богати, могъщи и можещи, се намира само на една ръка разстояние.

Основната причина за това, че малцина се възползват от всичко това е простото пренебрежение.

Пренебрежението е като заразна болест. Ако не се лекува навреме, то ще се разпространи из цялата ни система от навици и привички и в крайна сметка ще доведе до пълен срив един човешки живот, който е имал потенциала да бъде изпълнен с радост и просперитет.

Да не правим нещата, които знаем, че би трябвало да правим ни кара да се чувстваме виновни, а вината води до ерозия на нашата самоувереност. С намаляването на самоувереността ни, намалява и активността ни. А с намаляването на активността ни, постиженията ни неминуемо се влошават. Това пък води до отслабване на начина ни на мислене и отношението ни към света.

А когато отношението ни се промени от положително към отрицателно, самоувереността ни се смалява още повече… и кръгът става омагьосан.

Така че, моят съвет е когато сте изправени пред избора „лесно е да го направя” и „лесно е да не го направя” – не пренебрегвайте простите, основни „леснотии”!

Защото те имат потенциала да променят живота ви.

Станете част от само 1% от хората, които взимат решението да постигнат всичките си цели!

За вашия успех!

Джим Рон

Не мога да добавя нищо повече.

Сбогом, Учителю!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Вижте тук как най-големите изказват почитта си към Най-великият. Заслужава си да се види, чуе и почувства!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 мисли относно “Джим Рон за тайната на успеха