Кой


Пламен Петров От една страна, анонимните писания винаги миришат на нещо лошо. От друга обаче – тръгне ли човек да представя сам себе си, рискът да поукраси истината повече от необходимото е съвсем реален. Но няма как…
И така: приятно ми е да се запознаем! Името ми е Пламен. И много ми отива. На характера и на темперамента…
Зодията – също. Овен! (22 март 1970 г.). Ама отвсякъде…
Роден съм (а и отраснал – до 19-та си година) във Враца. И ми личи…
Семеен съм (Sorry, ladies!) повече от десетилетие. Което ме прави донякъде философ. Татко съм на отроче от мъжки пол (за други отрочета поне не знам).
В професионален (а и не само) план бих се описал с две думи, които са и нещо като моя „титла“ и често ги слагам като подпис в е-мейлите ми: Професионален аматьор. Харесах си това прозвище преди години, когато прочетох следната мъдра мисъл (авторът й вече ми убягва, но това не е от значение):

„Титаник“ е бил построен от професионалисти, а Ноевият ковчег – от аматьори!“.

(Чичко Google току-що ми подсказа, че може би оригиналът е “Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic.”)
Определено не ме е било страх да опитвам нещо ново. Фактът, че най-накрая си направих и блог е само едно от потвържденията за това. Иначе уебдизайнът ми е нещо като хоби (и един от потоците допълнителни доходи) от 12-13 години насам. Дори и с опрян в слепоочието пистолет – не бих ви показал първите си сайтове, обаче. Също и някои от последните (след като клиентите ми решиха да ги „освежат“ по свой вкус). Но има и такива, с които определено се гордея:

www.save-darina.org „Спаси, дари на…“ е може би най-смисленото нещо, което съм направил в досегашния си живот. Благодарение на този сайт се убедих, че за доброто няма възраст или географски ограничения. А също и, че: „За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш.“ (Казал го е Лев Николаевич Толстой, а аз толкова го харесах, че го избрах за свой подпис във форума на сайта).

Коледа 365 – направих този (също благотворителен) сайт, защото и „порасналите“ деца имат нужда от подкрепа, а и защото ми се иска да бъдем хора всеки ден в годината (а не само по Коледа). Сайтът все още има много потенциал да бъде полезен на повече хора и всяка протегната ръка е добре дошла.

www.dupkite.com – идеята за този сайт се роди спонтанно в началото на март 2006-та. Всичко тръгна уж на майтап, но сайтът бързо придоби популярност. За съжаление, от повече от година не съм пипал нищо по него, защото все не ми остава време. Но за още по-голямо съжаление – той все още е актуален.

Надявам се първият ми блог – blogatstvo.com – също да бъде полезен на колкото се може повече хора. И ще се постарая това да стане по-бързо от очакваното.

И разбира се – не и без вашата помощ!

Пламен Петров
blogatstvo.com