Mr Fire или за уроците на Джо Витале 6


joevitaleЗа първи път видях Джо Витале във филма „Тайната“ – преди около 3 години. Впечатли ме достатъчно, че да проуча кой е този човек, защо нарича себе си „Господин Огън“ и какво точно означава „метафизик“.

Така открих един невероятен човек, с интересна история и съдба. Все пак, не всеки стига от бездомен скитник до един от най-уважаваните духовни учители, автор на книги за себеразвитие и успешен бизнесмен в областта на Интернет маркетинга.

Джо Витале е това, което много често наричаме с клишето „ренесансова личност“. Човек, който има не по-малко недостатъци и слабости от всеки друг. Но за разлика от повечето хора, Джо Витале избира да не се примири с недостатъците си и с тези неща от живота си, които не му харесват. В продължение на години той води битка със себе си, с предразсъдъците и ограниченията, които сами си налагаме и допускаме да ни лишат от истински щастлив и смислен живот. И в крайна сметка – побеждава.

А днес той учи всеки един от нас как и ние да станем победители.
JoeVitale2Първото нещо, което ще забележите у Джо е, че той изглежда съвсем обикновено. Аз поне никога не съм го виждал с костюм и вратовръзка – на почти всички снимки или видеоклипове той е облечен неофициално, почти небрежно, като обикновен човек от улицата.

Е, има и още нещо, което веднага ще забележите – неговата топла и много човешка усмивка. (Особено по нашите улици, такива „аксесоари“ не се срещат никак често… за съжаление). И погледът му, който също излъчва благост, но и сила…

Ако сте го гледали в някои от немалкото документални филми, в които участва – ще забележите и че гласът му е също толкова мек и благ, както погледа и усмивката. Всичко в него излъчва една непринудена доброта и човечност. (А хора с такова излъчване наистина са рядкост – не само у нас).

Малко след като започнах да следя неговите публикации, станах абонат на една от обучителните му програми – Hypnotic Gold. Вече повече от година, всеки месец намирам в пощенската си кутия плик, в който има няколко листа с безценна информация и един аудио диск – с неговите прословути интервюта.

В тези интервюта, Джо ни среща с най-различни хора, които споделят надълго и нашироко своя опит и ценни съвети за успеха, за живота, за бизнеса… Трудно мога да опиша всичките – толкова са разнообразни, нестандартни и дори понякога чудати (като например 9-годишният юнак, който прави сериозни пари от собствения си сайт, посветен на… пръдните). Някои са толкова интересни (всъщност няма нито едно скучно интервю), че ще се постарая да ви разкажа за тях в отделни публикации. Слушам дисковете обикновено в колата, когато съм на път – и почти всеки диск съм слушал повече от веднъж. Заслужава си…

143864zПак преди година и нещо, закупих онлайн и една от книгите му – The Attractor Factor – и при първото си презокеанско пътуване я изгълтах на един дъх още в самолета. Днес, докато правех проучванията си за тази публикация, с радост открих, че книгата вече е издадена и на български език. Горещо ви я препоръчвам, както и другите му 3 книги на български: „Животът – инструкции за употреба„,  „Ключът“ и „Очаквай чудеса„.

Бих ви посъветвал също да четете редовно и неговия блог. Можете да се абонирате за получаване на новини по е-мейл или да следите новините от Mr Fire в Twitter.

Ако вече имате регистрация в социалната мрежа Facebook (а ако нямате – какво още чакате?!), може да пожелаете да се абонирате за новини от неговата специална група в сайта. Полезно е.

И не на последно място – в YouTube може да намерите доста видеоклипове с интервюта или директни уроци от Джо Витале. Един такъв клип ви предлагам и в края на този материал.

Аз наричам хората от калибъра на Джо Витале учители по успех. В живота си съм имал много учители, като по-голямата част от тях – в училище или в университета – не съм си избирал лично. (Може би затова и мнозина от точно тези учители се опитваха да ме учат на неща, в които самите те имат доста скромен опит).

Джо Витале е от учителите, които сам си избрах. И това беше един много мъдър и ползотворен избор.

Може да бъде такъв и за всеки от вас. Стига да поискате. И да очаквате чудеса… 😉

httpv://www.youtube.com/watch?v=GLKGReTyqdQ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

6 мисли относно “Mr Fire или за уроците на Джо Витале