Webit 2012 – вече по света, но все още и у нас


За много хора Webit е само едно официално събитие. Но за мен е преди всичко емоционално

Имам много причини за това. Първата сигурно е, че съм бил пряк свидетел на всичките му издания досега. За което винаги съм ви разказвал тук. Емоционално, разбира се… (аз другояче просто не мога).

За съжаление, последният път се оказах лош пророк. Когато зададох риторичния въпрос дали балканските ни душици заслужават събитие от такъв ранг:

„…наистина съм горд, че такова събитие се случва именно в България – и е създадено от един българин. (Който има достатъчно авторитет и възможности, за да организира същото нещо в която и да е друга европейска столица, между другото). И ще е наистина срамно да допуснем следващият Webit да е в някоя съседна държава. Където пречките са по-малко, а публиката не е чак толкова нихилистична и “преяла” от IT събития… (Нашата май вече е).“

Webit 2011 – наистина ли го заслужаваме?„, 4 октомври 2011 год.

„Предреченото“ от мен вече е факт – „големият“ Webit вече наистина се премести в една съседна държава. Защото онези там също са балканци… но за разлика от нас, могат да оценят нещата по достойнство.

(Няма да скрия, че ми е тъжно и дори обидно… но такъв е живота. Бизнесът има строги правила. А най-добрите бизнесмени са и най-адаптивни…)

Все пак, да не бъдем черногледи. Въпреки ехидните усмивчици на гореспоменатите балкански душици, продължавам да считам човека, който стои зад всичко това за една наистина възрожденска личност.

А възрожденците ни са известни и с това, че дори когато за учили и работили в чужбината – сърцето им е туптяло за България. (Може би затова и нея все още я има…).

Български Webit също все още има. Доста по-скромен от преди (явно такъв заслужаваме), но все още доста интересен.

И името му е малко променено – Webit Bulgaria Summit. Форматът – още повече. Лично аз, смятам че новият формат (по-кратки, но повече на брой презентации и лекции) ще е още по-разчупен и по-смилаем за аудиторията като цяло.

Нямам намерение да ви преразказвам програмата на събитието. Няколко водещи блогъри вече писаха доста подробно точно на тази тема и в края на този текст ще намерите връзки към техните публикации. Заслужава си да ги прочетете.

Въпреки многото разлики в тазгодишния Webit обаче, има и една прилика – с всичките му досегашни издания. И тя е, че отново това събитие не е за всеки.

Не защото е елитарно или нещо от този род. А защото никой не е длъжен да бъде в крак с времето. Още по-малко – да е с няколко крачки преди останалите…

Както се казва в една 20-вековна книга: „Който има очи, ще види! Който има уши – ще чуе!“.

За да бъдете на тазгодишния Webit Bulgaria Summit ще ви трябва също и билет. Но задължително и още нещо – отворен ум и желание да се равнявате само по най-добрите в бранша. (Независимо кой точно е вашия бранш, ако той не е дигитален – значи вече е… история).

За себе си смятам, че съм се екипирал добре. Ще бъда там и отново ще ви разказвам за чутото и видяно, през моите очи и уши и моята си гледна точка… (Все пак,  отново имам честта да съм официален блогър на събитието – нищо, че ще отида най-вероятно по дънки).

За финал ще цитирам още веднъж Библията – като отговор на умните глави които несъмнено си задават изконния въпрос: „От какъв зор пък да ходя на това събитие?!“.

Аз също мога да им отговоря, но този отговор ми харесва повече:

…защото, който има, нему ще се даде и ще му се преумножи; а който няма, и това, що има, ще му се отнеме; затова им говоря с притчи, понеже те гледат, а не виждат, и слушат, а не чуват, нито разбират…

Ис. 6:8-10

Амин.

СНИМКА: личен архив

Какво написаха другите колеги по темата:

Webit Bulgaria Summit 2012 – събитието на големите очаквания: бизнес, предприемачество, електронно правителство

За банките, шоколада, колите и хапчетата – Webit Bulgaria Summit

Webit България е събитието

WebIT’12 Bulgaria

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.