Мечтосвят 1


Мечтосвят е онова измислено – и мечтано – място, където правилата на „правилната“ Вселена не важат. И единственият Архитект е собственото ни въображение.

Мечтосвят е тайното измерение, в което може да избягат (макар и само за малко) само надарените. С фантазия, копнеж и – разбира се – мечти.

В Мечтосвят няма закони, задължения и неща, които „трябва“ да бъдат свършени. Единственото правило е да не си свършил с мечтаенето.

Мечтосвят е скрит надълбоко и се охранява зорко от смели воини, преоблечени като овехтели спомени. Защото кръвожадни чудовища търсят неуморно това прекрасно място – за да разкъсат с острите си зъби всичко красиво в него. Тази красота просто ги побърква.

В Мечтосвят всеки има само една Любов. Но пък тя е не само единствената – а и Истинската.

(Това е и най-голямата тайна на Мечтосвят: „Любовта е само една. Като Светлината. Огрените от нея, обаче, може да са хиляди, милиони… Защото никой не забелязва огромната тъмнина в нощното небе – а само блещукащите светлинки на звездите.“)

Мечтосвят е мястото, където можем да намерим временен подслон и да възвърнем нормалния пулс на сърцето си. Което сякаш ще изскочи от страх от гърдите ни – когато усетим във врата си дъха на кръвожадните чудовища.

В Мечтосвят можеш да стигнеш и сам. Но е най-добре когато някой те хване за ръка и отидете там заедно.

Ако ръката му е далече, понякога стига и една мелодия, която идва право от сърцето…

httpv://www.youtube.com/watch?v=OYrsllfsvlQ

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Една мисъл относно “Мечтосвят

  • Стефко Василев

    Това ми напомня разказа за две неразделни момчета, които мечтаят да станат астронавти и да откриват нови светове.Любимото им занимание когато се стъмни, било да си измислят от ужасни по-ужасни чудовища със свръх способности.И така, детската им фантазия сътворява най-ужасното и кръвожадно чудовище от което няма спасение.Мечтата им се сбъдва.Те са в някой край на някаква галактика, с повреден кораб в плен на планета която има способността да реализира фантазии.Те с ужас установяват,че тяхното свръх чудовище идва.Поставят му всякакви капани, но то е неумолимо.Преследва ги из кораба и последното место в което намират убежище е свръх-сигурното помещение което било способно да устои на всичко.За техен ужас чудовището започва да се материализира пред тях и те свити един до друг в ъгъла върху леглото, разбрали че краят наближава……
    В последния момент се сетили за най-мощната защита.
    Завили се през глава с одеялото и се хванали за ръце.