Браян Трейси за тайните на успешните продажби 6


Браян Трейси

Занимавате ли се с продажби (sales)? Най-вероятно да – дори самия вие да си мислите, че работата ви няма нищо общо с продаването.

Всеки от нас, по един или друг начин, е продавач. А има само два вида продавачи – добри и такива, които само си мислят, че са добри.

„Тайната“ на най-големите професионалисти в продажбите е проста – те просто са взимали пример от най-добрите в професията и са се учили от техните грешки и успехи. (Причината слабите продавачи да са толкова неуспешни също не е никаква тайна – те просто „всичко си знаят“, родени са си научени и не се интересуват от никакви книги, аудио-програми, DVD-та, семинари или онлайн системи, които могат да повишат уменията им).

Надявам се, че вие сте от първия вид продавачи. И че нямате нищо против да се учите от топ-специалист като Браян Трейси. Защото точно едно от неговите обучения по продажби ще ви представим на традиционния ни ILG Workshop тази сряда, в зала „Сердика“ на петзвездния хотел „Арена ди Сердика“ в центъра на столицата.

Ако досега не сте чували нищо за Браян Трейси (или не ви е попадала нито една от книгите му, издадени на български език), може би ще е достатъчно да ви споделя само 3-4 изречения за него.

 • Браян Трейси е обучил лично  над 2 милиона професионалисти в сферата на търговията и продажбите -чрез семинарите и обученията си в 46 различни държави по цял свят.
 • Книгите и обучителните му програми в областта на продажбите са преведени на 16 езика и се продават в 24 страни по света.
 • Написал е общо 45 книги – всяка от които е бестселър – в области като Лидерство, Продажби, Поставяне на цели, Стратегия и психология на успеха, Личностно развитие и мн.др.
 • Браян Трейси е Chief Learning Officer на онлайн системата за обучение iLearning Global (ILG) – и основната причина останалите преподаватели и лектори (към настоящия момент са над 200 и броят им продължава да расте) да се присъединят към ILG е именно неговия авторитет, харизма и личен пример.

Какво ще научите в това конкретно обучение след по-малко от 72 часа?

Няма да издавам цялото съдържание на лекцията му (освен оригиналното видео на английски език, ще чуете и  видите презентация по темата от Александър Миланов), но мога все пак малко да ви подскажа основните моменти:

 1. Кое е правилото 80/20 в продажбите и как да го прилагаме;
 2. В какво се състои работата на продавача;
 3. Как да разпределяме времето и усилията си (в продаването) по най-ефективния начин;
 4. Кои са трите основни дейности в продаването;
 5. Дефиниция на добрия потенциален клиент (prospect);
 6. Какви качества притежава идеалния ни потенциален клиент;
 7. Как да си уредим среща с потенциален клиент;
 8. Какви методи и средства да използваме, за да се представим повече от добре;

…и още няколко неща, които можете да узнаете само ако в 19:00 часа вече сте заели мястото си в залата!

Регистрацията на гостите започва още в 18:30 часа и наистина ви препоръчвам да не закъснявате! Не само защото местата в залата са ограничени, а и защото до започване на демонстрационното обучение ще имате шанса да изгледате и още няколко клипа от iLearningGlobal – и то по ВАШ избор!

Разбира се, може и да не идвате на това събитие в сряда вечер – особено ако сте от тези „професионалисти“, които си знаят всичко… 😉

А ако сте от хората с отворен ум и жажда за нови знания – във втората част на семинара ни, лично ще имам  удоволствието да ви разкажа какво всъщност представлява системата iLearningGlobal. Ще ви споделя как тези обучения променят собствения ми живот и защо човек наистина трябва да се учи само от най-добрите

Според една известна „крилата мисъл“, 80% от успеха е само да се появиш – на правилното място.

Ние, пионерите на системата ILG в България, знаем кое е правилното място за нас – в сряда вечер.

Знаем и че събитието ни ще бъде посетено само от правилните хора

Досегашният ни опит показва, че огромен процент от хората обещават, че ще присъстват, но така и не стигат до залата – причините са много и до една са страшно сериозни.

Това, обаче, може само да ни радва. Сериозно!

Защото хубавото не е за всеки. И качествените, мислещите, търсещите хора…личностите – винаги ще бъдат малцинство.

В сравнение с онези, дето всичко си знаят…

(А нашата задача е съвсем проста – да отсеем зърното от плявата) 🙂

До сряда!

Подаръци ще има (почти) за всички - от сърце!P.S. Няма смисъл да ви карам да попълвате формуляр за предварителна регистрация – за несериозните това няма да е пречка да нарушат дадената дума. Но обещавам, че всеки, който ми заяви присъствие чрез формата за контакт (и спази обещанието си, разбира се) – ще получи лично от мен един подарък. Който може да се окаже и не чак толкова малък…

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

6 мисли относно “Браян Трейси за тайните на успешните продажби

 • Ивалина Ташева

  Преди месеци собственик на компания за производство на облекла, която работи предимно на ишлеме ми сподели, че е в този бизнес повече от 15 години и за първи път му се случва да е в такава безизходица.Беше изпаднал в депресивно състояние и това още повече замъгляваше мисълта му. Предложих му да се обърне към специалист, за да се диагностицира организацията във всичките й аспекти, защото най-вероятно глобалната криза е само предпоставка, но не и причина за кризата на компанията . Отговърът му беше: „Аз знам всичко, мога да управлявам и да мотивирам хората си, само да имам поръчки. Проблемът ми е, че нямаме работа – това ми е диагнозата и не ми е нужен друг, за да ми я каже.“

   • Ивалина Ташева

    И още по-зле, защото знае, че когато има работа се справя т.е. реактивно поведение – ако имам благоприятни обстоятелства, знам как 🙂

 • Borislav Sapounov

  Кризата, едва сега започва. Този господин, ако смята че може да стиска зъби още поне 4-5 години, сигурно е прав. Ако не може, възможно е и да е закъснял, защото всичко си знае…
  Тези, който си знаят, те си и могат. Те не се оплакват! Оплакващите са тези, които не могат! Те няма как да са и знаещи. Кажи му ако си знае, да не се оплаква! Ако не знае, да потърси професионална помощ преди да станало много късно…

  • Пламен Петров Автор

   Прав си, Боби!

   Ако в България имаше по-малко „всезнаещи“ – със сигурност щеше да има много повече можещи!

   И много по-малко мрънкащи…

 • икономист

  Гледах видео материали по интернет за обученията на Браян Трейси, и смятам, че човекът е просто невероятен. Наистина съжалявам, че не присъствах на това обучение по продажби, наживо ще е било много по-впечатляващо.