Черен колан по продажби

 НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ДА СЕ ИЗЦАПАТЕ – И УСПЕХЪТ ВИ Е ГАРАНТИРАН!

В бойните изкуства черният колан е символ на най-висок ранг, на майсторство. Легенди се носят защо точно черният цвят на колана е избран за символ на най-високите постижения. Според най-романтичната от тях, ученикът започва да тренира с бял колан, но с годините на практика и тренировка този бял колан става все по-мръсен – заради хилядите падания в прахта. И накрая – коланът на майстора е черен.

Разбира се, истината е малко по-прозаична. Черният колан, както и останалите степени според цвета на колана са наложени за първи път през 1880 година от основателят на джудоКано Джигоро. По-късно и останалите японски бойни изкуства възприемат тази система и така тя се разпространява в цели свят, включително и в други подобни спортове.

Но легендата е много силна метафора за пътя от начинаещ до професионалист. И същите принципи важат за постигането на майсторство не само в бойните изкуства, но и във всяка друга област на човешкото поведение. Включително и в продажбите

Продажбата е нещо, с което всеки от нас се занимава – въпреки че мнозина не го осъзнават и се заблуждават, че тяхната професия няма нищо общо с продаването.

Не само търговците продават. Всеки от нас го прави. Каквото и да работите, вие – най-малкото – продавате себе си. В най-добрият смисъл. Продавате своите знания, умения и време – срещу съответното възнаграждение.

И ако не сте доволни от заплатата си, може би причината е, че не сте достатъчно добри в продажбите. И затова сте се продали твърде евтино

Всеки новак в бойните изкуства иска да стане майстор. И да има черен колан.

И всеки може да бъде – стига да има волята и постоянството да тренира достатъчно за това. Да не се плаши от паданията в прахта. Да се изправя отново на крака след всяко падане. Да не се отказва…

Същото важи и за всеки начинаещ продавач. Няма начин да сте изключително добър още в самото начало. Никой не се ражда с дарбата на добър продавач – това е умение, което може да се усвои и усъвършенства. С много практика. С много тренировки и „падания в прахта“.

В началото неуспешните сделки ще са повече. Много повече от успешните. Но това не значи, че от вас няма да излезе брилянтен продавач и умел търговец. Напротив.

Стига да помните принципа на черния колан в будо – тренировка, падания и ставания.

Просто няма друг начин.

Желая ви успех!

На себе си – също. По моят колан все още има само няколко петънца. Но съм голям инат… 😉

httpv://www.youtube.com/watch?v=tj60iKGF5bk

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , , , , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

1 коментар за “Черен колан по продажби”

  1. Тони каза:

    Като човек трениращ джудо от десет години наистина се насладих на статията тъй като досега не бях се замислял за връзката между продажбите и черния си колан. А за тези които искат да научат повече за джудото като спорт посетете моята уебстраница – http://mma-aikido.com/djudo

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes