Джон Грей: За чувствата и личностното развитие 2


John Gray at ILGМиналата сряда съобщихме на гостите си на поредния ILG Workshop, че следващото ни такова събитие ще бъде чак на 25-ти ноември.

Оказа се обаче, че имаме късмет и залата ще е свободна и за тази сряда.

Понеже не искаме да ви лишаваме от седмичната порция ILG вдъхновение – на 18-ти вечерта отново ще проведем две демонстрационни обучения от системата iLearning Global.

И този път сме избрали теми, които да са и интересни, и полезни за максимално широк кръг от хора. Двете ни презентации ще са от секциите „Бизнес стратегия“ и „Личностно развитие“ – така ще балансираме между ползите от обученията в ILG не само за кариерата ни, но и в личния ни живот. А всички искаме да сме успешни и във двете, нали така?

Ето и малко повече за предстоящото събитие и с какво можем да ви бъдем полезни идната сряда.

mapdataДата: Сряда, 18-ти ноември

Място: София, хотел „Арена ди Сердика“

Програма на семинара:

18:30 часа – регистрация на гостите

19:00 часа- Цветана Търговска ще ви представи лекцията Mastering Strategy на Chet Holmes (това обучение е част от курса Strategy for a Successful Business на модула EDGE.

19:50 часа – почивка

20:00 часа – Пламен Петров (да, същият) ще ви представи лекцията What You Feel You Can Heal на доктор Джон Грей (част от раздел Personal Development на iLearningGlobal.tv)

Таксата за целият семинар все още е само 10 лв, а в края на този текст ще намерите и форма за регистрация – моля, попълнете я, за да сте сигурни че ще си запазите място в залата!

А сега, да ви кажа малко повече (но далеч не всичко) за моята презентация в сряда вечер.

Ако не знаете кой е доктор Джон Грей, сигурен съм, че поне сте чували заглавието на най-известната му книга – „Мъжете са от Марс, жените са от Венера“. С тази книга той става световноизвестен и вече две десетилетия доктор Грей се счита за един от най-големите експерти в областта на човешките взаимоотношения.

Презентацията ми в сряда вечер се базира на една друга негова книга. Всъщност, това е и първата му книга въобще: What You Feel, You Can Heal: A Guide for Enriching Relationships („Това, което чувстваш можеш и да излекуваш: Ръководство за по-богати взаимоотношения“).

Самият Джон Грей посвещава книгата си по следния начин:

„На тези силни хора, които имат желанието да чувстват и да отворят сърцата си, създавайки един по-добър свят за всички нас“.

what you can feel you can healЗа тази книга Ню Йорк Таймс пише, че „прониква надълбоко в емоционалната динамика на интимните отношения и ни учи как да се справяме с тях по един любящ начин“.

И тук не става въпрос единствено за интимните отношения между двата пола. А също и за отношението към самите себе си (неслучайно този урок е именно в раздел „Личностно израстване“).

Защото нуждата ни от любов започва с нуждата да обичаме самите себе си. И всеки от нас се опитва – съзнателно или несъзнателно – да подобри по някакъв начин отношенията си със другите. Но и със себе си…

Обогатяването на една връзка е едновременно и наука и изкуство. В дългогодишната си професионална кариера д-р Грей е помогнал на хиляди хора да излекуват болките (и връзките) си и е забелязал повтарящи се признаци и общи елементи за всеки от нас по пътя на съзряването.

Ако открием как точно тези „съобщения“ са били „гравирани“ в съзнанието (или подсъзнанието) ни – само тогава ще можем да си обясним поведението си спрямо другите и себе си. И само тогава ще можем да го променим…

Е, няма да издавам повече – все пак не искам да скучаете вдругиден вечер!

Пропуснах само да ви кажа, че хотелът („Арена ди Сердика“) е 5 звезди – но ако бъдете с нас идната сряда, звездите ще са поне с една повече! Не се колебайте! 🙂

А ето и обещаната ФОРМА ЗА РЕГИСТРАЦИЯ:

[contact-form-7 404 "Не е намерен"]
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

2 мисли относно “Джон Грей: За чувствата и личностното развитие