Защо Марс и Венера се карат? 7


Why Mars and Venus CollideВчера ви представих темата за първото обучение от предстоящия пореден ILG Workshop утре вечер. Обещах ви днес да разкрия и коя ще е темата и на второто от двете ни демонстрационни обучения от системата iLearning Global.

Всъщност, тайна няма. Ако сте чели внимателно предишните ми публикации по същата тема, вече знаете верния отговор.

А ако сте били на предишния ни ILG Workshop миналата сряда, сигурно си спомняте, че още тогава решихме следващият път да подготвим още едно обучение от серията RELATIONSHIP на iLearningGlobal.tv

Това решение не беше взето току-така. Причината беше, че видяхме интереса към тази тема. Голяма част от уроците в системата ILG са разделени по секции с предимно бизнес насоченост. И е нормално някой да се интересува само от секцията за Продажби или Маркетинг, но да не се вълнува особено от секцията със съвети за Предприемачество или Лидерство.

Но когато става въпрос за отношенията между хората – и особено за отношенията между половете – тогава интересът на всички е еднакво голям. Очевидно всеки от нас си е изпатил – малко или много – от собствените си недостатъци на този незатихващ фронт и всеки от нас би искал да подобри или усъвършенства уменията си за общуване. Независимо дали идваме от Марс или от Венера… 😉

Напълно в реда на нещата е когато става въпрос за взаимоотношения между мъже и жени, да не търсим съвет от някой шестокласник, а да се вслушаме в мнението на експерти.

Трудно би се намерил критик, който да отрече, че доктор Джон Грей (John Gray) е експерт точно в тази област.  Той е автор на цели 15 книги от поредицата „Мъжете са от Марс, жените са от Венера“. Едноименната книга (която дава начало на цялата поредица преди почти две десетилетия) е обявена за Бестселър №1 за последните 10 години за книги в областта на човешките взаимоотношения. Над 30 милиона книги от тази поредица са продадени по целия свят и са преведени на близо 40 езика.

why_Mars_and_Venus_collideЛекцията, която ще имам честта да ви представя утре вечер в залата на хотел „Арена ди Сердика“ се базира на видео-урок от същия автор – доктор Джон Грей. И е нещо като експозе на една от най-новите книги на Джон Грей от тази поредица: Why Mars and Venus Collide.

Колкото и да ви се иска да ви разкажа за какво точно ще говоря утре вечер – няма да го направя! 😛

Единственото, което мога да ви дам като информация в аванс е, че само когато разберем напълно причините за конфликтите между двата пола – само тогава ще можем и да преодолеем различията си и да живеем в по-пълна хармония и разбирателство.

А това наистина е ценно! Независимо от коя планета идвате… 😉

И точно по тази причина (само тази сряда!) имаме и една специална промоция:

ВХОДЪТ ЗА ЦЕЛИЯ СЕМИНАР ОТНОВО Е САМО 10 ЛВ, НО ВСЯКА (СЕМЕЙНА ИЛИ НЕСЕМЕЙНА) ДВОЙКА ТОЗИ ПЪТ МОЖЕ ДА ЗАПЛАТИ САМО ЕДНА ВХОДНА ТАКСА И ЗА ДВАМАТА!

Очаквам да ви видя в залата утре вечер  и да не сте сами. Все още има няколко свободни места и можете да се регистрирате предварително за участие чрез страницата на събитието във Facebook (ако имате FB регистрация) или като ми пишете директно чрез формата за контакт тук, в блога.

ВАЖНО!!!Ако тази статия ви е харесала – гласувайте за нея в социалните мрежи (така ще привлече вниманието на повече хора) или изпратете линк към нея на приятелите си – те може би също могат да се възползват от тази информация!

Благодаря за подкрепата!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

7 мисли относно “Защо Марс и Венера се карат?

 • Ивалина Ташева

  Пламене, това е проблем, по който работя от доста време и ще ми е интересно да те чуя, но няма да е сега 🙂 Изкушавам се да коментирам „стръвта“ ти:
  „…когато разберем напълно причините за конфликтите между двата пола – само тогава ще можем и да преодолеем различията си и да живеем в по-пълна хармония и разбирателство.“
  Причините за т.нар.конфликти са в не познаването на различията между двата пола. А те просто ги има – чувстваме различно, мислим различно, мозъците ни „работят“ различно. Не е нужно да ги преодоляваме, а да ги приемем, за да функционира хармонично цялото, което изграждаме. Предопределени сме да съществуваме в заедност и когато търсим доказателства кой пол е по-добрият, само хабим енергия, която е по-добре да вложим в познаването и приемането на различния от нас, но жизнено необходим ни противоположен пол.

  • Пламен Петров Автор

   Аз смятам, че най-ценното в тази поредица от книги е самото заглавие:“Мъжете са от Марс, жените са от Венера“.

   Когато осъзнаем, че „половинката“ ни наистина е „от друга планета“ – всичките ни претенции той или тя да мислят като нас (и по „нашата“ логика) автоматично отпадат… 🙂

 • Милена

  Преди 2 вечери се „отдадох“ на Джон Грей. Изгледах всичките му лекции от iLG. Въпреки, че чух неща, които вече съм чела, си припомних напътствията, които той дава. Определено имах нужда от тях 😉
  И сега, нямам търпение да дойде сряда, за да обсъждаме заедно различните гледни точки. Надявам се повече хора да дойдат с половинките си, защото миналия път стана много интересна дискусия.
  Колкото повече хора са готови, да приемат различията, осмислят ги, и разберат защо противоположния пол реагира по определен начин в някаква ситуация, защо така мисли и какво чува, толкова по-щастливи хора ще има. И по-малко разводи.
  Слушайки го, разбрах какво е имал предвид мъжът ми, когато каза: „Прибирам се, и нямам дори за 5 минути да седна на дивана“…и какво всъщност значи това за него.
  Нещо съвсем непонятно за мен като жена, но очевидно много важно, за постигане на семейно спокойствие 🙂

 • Мая

  Не винаги разбираме това, което се случва в главата на мъжа и определя постъпките му. Мъжете казват същото за нас. Но като се замисля, ако всичко разбирахме, животът щеше да е скучен. Но когато знам, че за всичко си има научно обяснение ми е по-лесно да приема една или друга случка или поведение на любимата си половинка и да съм по-толерантна в името на любовта и дори да се чувствам добре от това. Благодаря ти Пламене 🙂

 • Галя

  Аз съм от Плутон. В интерес на истината е възможен консенсус мъж-жена, когато още в началото се знае, че: Всеки може да се промени в течение на съвместния живот, но за всичко се иска време. Който няма търпение, само може да загуби. Не знам защо, но си мисля, че съм от губещите. Впоследствие след като прочетох нещо и друго установих, че съм късметлийка. С течение на времето разбрах, че промяна става само тогава, когато човек сам го пожелае. Иначе си оставам с неразбирането: късметлийка ли съм или губеща. Това остава като извод за бъдещето. На колко ли трябва да стана, за да го установя. Когато-тогава. Хич не обичам да бързам. Някой ден ще го измъдря.