„Кралят на продажбите“ идва в България


Голяма част от нашенците все още могат да бъдат охарактеризирани с шопската „мъдрост“ и верую на всеки нихилист и мърморко: „Ти на мене пари ми дай – не ми давай акъл!“.

Но има и такива българи (за щастие – броят им, макар и бавно, все пак расте), които вече са осъзнали, че няма нужда да откриваме отново топлата вода. И че за да стигнем до парите (успеха, богатството) – май първо трябва да започнем от акъла.

Настоящата ми публикация има за цел да промотира едно такова събитие – предстоящият целодневен семинар на Сандро Форте, доказал се професионалист в продажбите и международен лектор. Събитието се организира от Web & Events (WE) и ще се състои на 7 март в Интер Експо Център София. Пълната програма на семинара можете да разгледате на специално създадения уебсайт.

Имам няколко лични причини да разгласявам това събитие от „трибуната“ на този блог. Ще изброя накратко по-важните от тях.

На първо място – Алесандро (Сандро) Форте е топ продавач в област която ме вълнува съвсем пряко: животозастраховането. Имам причини да не пиша много на тази тема – засега и тук. И може би скоро ще разберете защо…

Но от около две години съм поел по нелеката пътека на персоналния (личен) застрахователен консултант и Сандро Форте е един от моите кумири в бранша. Особено след като прочетох книгата му „Посмей да бъдеш различен“ (‘Dare to be Different’), която горещо ви препоръчвам.

Съветите на Сандро Форте (както и на всеки от големите имена в продажбите – независимо в кой точно бранш са придобили уменията си) надхвърлят неговата „ниша“ – животозастраховането. Тези препоръки, „тайни“ и „рецепти за успех“ са валидни както за всяка друга област на продажбите, така и за живота като цяло. (Аз също съм привърженик на тезата, че продаването като умение надхвърля света на бизнеса и е житейско умение от първостепенна важност, включително и в личния ни живот).

Като демонстрация на горните ми думи, ще си позволя един кратък цитат, още от първите страници на книгата му (преводът от английски е на Петьо Ангелов):

„Звучи толкова просто. Тогава какво ви спира?

Правете постоянно нещо положително и накрая неизбежно ще се превърнете в успяващии хора с успешна история. Отстранете постоянството си и ще свършите в посредственост, извинения и лъжи, все свързани с провала.“

Наистина звучи просто. Толкова просто, че простите хора биха се подвели лесно. И биха решили, че това са само празни приказки. И да даваш пари за такива събития си е като да ги хвърляш на вятъра…

Не ми се спори срещу такива „аргументи“. Всеки има право на собствено мнение. Както и да си харчи парите както сам намери за добре…

(Между другото, бил съм вече на няколко събития, организирани от WE – и досега не съм имал усещането за хвърлени на вятъра пари. Напротив.)

Като заговорихме за пари – има точно един месец до крайния срок за ранна регистрация (за семинара на Сандро Форте). След 17-ти февруари цената става друга (ако въобще са останали билети).

Още нещо интересно – директно от устата на самия Сандро Форте:

„Постоянството може да бъде кратък изблик или безкрайни усилия, но обикновено засяга неща, които най-малко искате да правите, както и такива, които другите направо отказват да правят, въпреки че знаят дълбоко в себе си, че трябва да ги правят.“

Подозирам, че дълбоко в себе си вие също вече знаете, че не трябва да пропускате това събитие.

С тези от вас, които няма да се слушат в гласа на „разбирачите“ и мърморковците (подозирам, че такива никак няма да липсват – както всеки път когато ни се дава шанс да израстнем) – ще се видим в залата.

Аз знам защо ще съм там. Знам също и че на това събитие няма да има случайни хора.

httpv://www.youtube.com/watch?v=1aufUHrmsKM

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.