Нова луна 6


Пълнолуние. Настъпва след броени часове. И отбелязва не само новата луна. Но и ново начало.

новолунието или новата Луна е, когато Луната остава невидима за нас земните обитатели. когато се ражда отново. а с нея и ние имаме шанс да започнем отначало. да се свържем със светлината вътре в нас. да помогнем на съдбата си, като я уведомим по подходящ начин и в подходящо време за това, което желаем да ни се случи…

Nathalie, Сайтът на една жена

Луната със сигурност не е само онова кръгло небесно светило, дало хляб на толкова поети и композитори. Луната е нашия спътник. А без спътник – всеки един от нас би се чувствал безкрайно самотен.

Луната е „виновница“ не само за стотици сонати и балади. Но и за приливите и отливите. На моретата и океаните. Но тъй като, ние самите сме съставени от доста проценти вода – бих предположил, че Луната е отговорна донякъде и за личните ни приливи и отливи.

Луната свети с отразена светлина. Светлината на Слънцето. Тя е тази, която ни вдъхва надежда, че Слънцето все пак ще изгрее, че не е изчезнало завинаги…

Луната би трябвало да бъде символ не само на любовната лирика, но и на житейската философия. Защото бива и пълна, и затъмнена, в различни фази, с различна големина, яркост… а понякога просто е скрита зад тъмни облаци…

А скоро ще е и нова. За да ни даде надеждата, че и ние можем да започнем отначало.

Дали наистина ще получим правото на още един шанс?

Дали поредният ни опит за щастие най-после ще бъде успешен?

Не чакай отговорите от Луната!

Всичко е в твоите ръце… Или сърце…

Но все пак, аз мисля, че Натали е напълно права:

„Вселената иска да сме щастливи“.

.

httpv://www.youtube.com/watch?v=tt8d3Shlfrg

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

6 мисли относно “Нова луна

 • Ивалина Ташева

  Ta Tя, Вселената ни е създала, за да сме щастливи! Представи си, ако бяхме предопределени нещастници – всичко щеше да е разруха, а Вселената не се нуждае от това. Всъщност, докато нашите предшественици са водили прост и щастлив живот е тържествувала хармонията в природата и в тях. Днес отново ги търсим, но се налага да положим повече усилия, да си прочетем добре урока, за да тръгнем към щастието, до което няма път, защото го носим в нас, пък все го търсим …просто доказателство за отсъствие на хармония с нас си!
  …А Луната…всеки ден е Нова, но не всеки ден е пълна…

 • Росица Вакъвчиева

  Пламене, харесва ми, че ни караш да погледнем на луната по различен начин.
  Често ние изобщо не я забелязваме(освен в някои романтични вечери…), друг път я свързваме с наши неразположения и безсъние.
  Но както казваш – луната може да бъде символ на житейска философия и да ни научи на много неща, както всъщност и всичко в природата.
  Най-прекрасното е нейното периодично обновяване, когато след като е била почти изчезнала, започва отново да се пълни.
  Защо и ние да не направим така – да се изчистим от негативното в нас и нещата, които ни спъват, а после да започнем да се пълним с нови мисли, с нови идеи и да станем нов човек – човекът, който желаем да бъдем.
  Между другото – песента е страхотна! Слушах я докато четях и си пиех кафето. 🙂

 • Ивайло Йотов

  Пламене,твоите писания са винаги точно в десятката.Вмомента съм в много труден период и те ми помагат и ме вдъхновяват.Благодаря ти.