„Елате и ми помогнете да променим света!“ 1


birdВ американските (а и не само) университети има една академична традиция. Малко преди завършването си, завършващите студенти се срещат с представители на бизнеса, които се опитват да наемат най-добрите от тях на работа в компаниите си. На тези срещи – обикновено в най-голямата аула на университета – хората на бизнеса са „изтупани“ в скъпи костюми и се опитват да омайват студентите с лъскавите неща (служебна лимузина, командировки в чужбина, почивка на Карибите и пр.), които ги очакват ако преследват кариера в тяхната мощна и богата фирма. Схващате картинката, нали?

Искам да ви разкажа, за една такава среща, която не протича по точно този сценарии.

Историята се случва някъде в края на 70-те години на миналия век. Аулата на голям американски университет (може би беше Станфорд, но не съм 100% сигурен – прочетох тази история преди около 15 години и съм запомнил не подробностите, а главното). Познатата среща с познатите участници – вече няколко лъскави представители на лъскави фирми са произнесли своята реч от трибуната и са се опитали да „завербуват“ най-добрите студенти за наемни работници. По същия начин, по който преди столетия техните предшественици са баламосвали индианците с цветни мъниста и други дрънкулки…

И тогава на сцената се появява един мъж, който събужда позадрямалата зала още с вида си. Той не е облечен  в скъп костюм – а само по дънки и обикновена черна тениска. Няма вид на преуспял бизнесмен – с коремче и розовеещи бузи. Самият той прилича повече на студент, но скоро с думите си ще вдигне цялата зала на крака. И ще промени историята на Човечеството…

Този човек току-що е основал своя собствена компания. Компанията му – по това време – все още е не само нова, но и неизвестна, без големи финансови възможности и не предлага нито тлъсти заплати, нито пътуване с фирмен джет. Той признава това на студентите, пред които произнася кратката си реч. Но им казва и каква е амбицията и целта на неговата компания – да направи така, че компютрите да не са само скъпи машини за най-богатите компании, а да бъдат достъпни за всеки обикновен човек на планетата.

(Да не забравяме, че по това време компютрите са едри и груби машини с цена от по няколко десетки хиляди долара, а понятието „персонален компютър“ все още не съществува).

От трибуната на онзи университет, мъжът с черната тениска произнася своите исторически думи:

„Елате и ми помогнете да променим света!“

Името на този човек е… Стив Джобс. Името на неговата компания е Apple Computer Inc. – по известна като компанията, която успя да промени света и да направи компютърът достояние на обикновените хора.

Сигурно се питате защо ви разказвам всичко това. Имам поне две много основателни причини.

Първата от тях е, че Стив Джобс е един от моите най-големи „идоли“ в живота. (Още от онзи момент – преди 15-на години – когато попаднах на книжка с почти несериозното заглавие The Mac Bathroom Reader). Историята и кариерата на Стив Джобс винаги ме е вдъхновявала и съм сигурен, че ако имаше как да бъда в онази университетска аула преди повече от 30 години – щях да последвам мъжа с дънките и черната тениска.

Втората причина е не по-малко важна. От няколко месеца самият аз се присъединих към компания, чиито мисия, цел и амбиция са почти същите – да промени света. Срещали сте името на тази компания много пъти в моя блог – iLearning Global.

iLGbanneriLearning Global се опитва да направи за обучението точно това, което Apple прави за компютрите – достъпност до все повече хора по целия свят.

Качеството, което предлага обучението в iLearning Global е безпрецедентно. Всеки член на факултета от преподаватели (към момента те са повече от 100) е световнопризнат професионалист в своята област. Извън тази система, тези хора са консултанти на компании от ранга на повечето включени в класацията Fortune 500 и средната цена на техните обучителни семинари варира между 15 и 50 хиляди долара.

За първи път в човешката история, хората от средния и малкия бизнес, стартиращите предприемачите и всеки амбициозен (но все още начинаещ) професионалист имат достъп до знанията, които досега са били достъпни само до най-могъщите компании и фирми.

(Цената за месечния абонамент, който дава достъп до пълния пакет на системата е 180 долара месечно – на практика това са само 6 долара на ден! – а можете да се абонирате и само за базовата система, което пък ще ви струва „цели“ 80 долара на месец).

Тази система за онлайн обучение наистина ще промени света. Защото ще промени съдбата на много хора. Когато човек има знания и умения, които го отличават от „сивата тълпа“ наемни работници – той рано или късно взима съдбата си в собствените си ръце. Единственият начин да получите такива знания е да се учите от най-добрите. Човешкият живот е прекалено кратък, за да разчитаме само на собствения си опит и познания…

Аз съм избрал този път за себе си – Пътят на Знанието.

И съм благодарен на „случайността“, която ми помогна да попадна на такава компания, която не само ми дава възможност да черпя от познанията на най-добрите професионалисти, но ми дава и свободата да изграждам допълнителни финансови потоци като помагам на други хора да сторят същото.

Да, iLG не е само система за обучение – това може да бъде и един приятен и много благороден бизнес. Който освен това е и много доходен – за хората, които знаят как да го развиват и как да прилагат на практика наученото.

Аз съм отскоро в този бизнес, но вече осъзнах огромния му потенциал. В момента все още сформирам своя екип от хора, с които да работим заедно и да градим бизнеса си съвместно (самотните воини не са на почит в тази индустрия).

Вече петима мои добри приятели ми се довериха и се присъединиха към групата ми. Помагаме си взаимно (пет глави мислят много по-добре от една!) и те знаят, че могат да разчитат на помощта ми по всяко време на денонощието.

В моя екип все още има свободни места. Но не и за всеки. А само за хората, които не се страхуват да заявят пред себе си и пред света, че искат нещо повече от живота си. И са готови да платят цената за това да бъдат различни. Цената на успеха

Всъщност, всичките ми думи досега могат да бъдат сведени до едно-единствено изречение:

Елате и ми помогнете да променим света!

Заслужава си! 😉

Още по темата:

www.ilearningglobal.biz

www.ilearningglobal.tv

premium.ilearningglobal.tv

edge.ilearningglobal.tv

marketer.ilearningglobal.tv

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Една мисъл относно “„Елате и ми помогнете да променим света!“

  • Георги Нейчев

    Заслужава си Пламене и ако искаш да си още по-точен, прикрепи линка от you tube с точно това събитие.