Добро утро, свят!

 ДНЕС Е НАЙ-ХУБАВИЯТ ДЕН ОТ ЖИВОТА МИ

Радвайте са на живота!Любен Дилов (баща) беше казал навремето в едно свое интервю следното: „Гордея се, че съм българин! Защото осъзнах, че и да не се гордея – пак ще съм си българин. И затова избрах, че е по-добре да се гордея…“.

Този невероятен човек – светла му памет! – вече не е между нас, но думите му продължават да носят същата мъдрост и сила.

Днес обаче, няма да си говорим точно за патриотизма, а за любовта. За любовта към живота…

Освен ако не сме котки, този живот ни е единственият. И точно заради това трябва да го обичаме, да му се радваме и да го ценим – всеки миг. (Разбира се, ако вярвате в преражданията, можете да се успокоите, че някой ден ще се преродите в нещо или някой по-вълнуващ и по-интересен… но това пак би означавало да пропилеете цял един живот в безразличие, бездействие и… нелюбов).

Обичайте живота! Защото и да го обичате, и да не го обичате – той пак ще премине докато се усетите! И един ден ще осъзнаете, че е време да си кажете сбогом… и ще съжалявате за всички пропуснати мигове на любов и щастие.

Обичайте хората около вас! Защото те не винаги ще са до вас… и вие няма да сте до тях завинаги… (Вчера се навършиха точно три години откакто загубих баща си и на гроба му за пореден път съжалих за немалкото пъти когато все отлагах да сме заедно… защото имах уж по-важни неща за вършене…).

Обичайте себе си! Защото това ще е най-верният ви и най-постоянен спътник в живота. И не си заслужава да живеете в неразбирателство и кавги точно с него…

Днес отново започнах деня си с моя „Манифест на успеха“ (моята сутрешна доза „кофеин за душата„). Но преди това изгледах и едно кратко видео, което ми беше подарено от приятел. Който много държи и аз да започвам деня си с усмивка и тонове положителна нагласа

Желая ви същото! Добро утро, свят! 🙂

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , , , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

18 коментара за “Добро утро, свят!”

  1. Ивалина Ташева каза:

    Б Л А Г О Д А Р Я !

  2. Този клип ми достави истинско удоволствие. 😀
    Ще го гледам всяка сутрин, защото това е страхотен начин да започна деня си. 🙂
    Благодаря, Пламене!

  3. adin каза:

    И аз благодаря. Многоооо…
    Имах нужда точно от това днес.

  4. Галина каза:

    Прекрасно! Благодаря!

  5. nela mihova каза:

    ПРЕКРАСНО МИСЛЯ ЧЕ Е МАЛКО ТОВА Е ЧУДЕСНО ЕДИН УНИКАЛЕН НАЧИН ДА ЗАПОЧНЕШ ДЕНЯТ СИ БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА НЕГО А И ЗА ВСИЧКИТЕ ТИ ПУБЛИКАЦИИ

  6. Като стана дума за любов към живота, не мога да се сдържа да псоделя с вас едно видео на Ник Войчич:

    http://www.youtube.com/watch?v=H8ZuKF3dxCY&feature=player_embedded

    Мисля, че е излишно да коментирам!

  7. Hristina каза:

    Много приятно.Благодаря!Целия филм не можеш да гледаш ежесутришно,но клипчето можеш.Благодарности и на човека който го е направил и на теб че го сподели с нас.

  8. Гордея се, че съм руснак, афганистанец, иранец и пр. Ама че ИДИОТЩИНА! Никой не може да си избира родината и твърдения от такова естество са една огромна… ИДИОТЩИНА!

  9. Petkov каза:

    Благодаря. Достави ми голямо удоволствие.

  10. Нещо позитивно, с пожелание към всички за хубав петък и уикенд: http://blogatstvo.com/blogatstvo/spiritual/hello-world/

  11. RT @silvina_g: Нещо позитивно, с пожелание към всички за хубав петък и уикенд: http://blogatstvo.com/blogatstvo/spiritual/hello-world/

  12. Меглена каза:

    Прекрасно е – кратко и много вярно, благодаря ти, щях да напиша, че имах нужда точно от това сутринта, но истината е, че имаме нужда да си припомняме тези прости истини всеки ден и всеки миг :)))
    Бъди жив и здрав и много щастлив :))))

  13. Мартина каза:

    Добро утро, Пламски 🙂 Обичам да обичам! Защото обичам! Да ти е изобилен и щедър деня!

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes