Добро утро, свят! 18


Радвайте са на живота!Любен Дилов (баща) беше казал навремето в едно свое интервю следното: „Гордея се, че съм българин! Защото осъзнах, че и да не се гордея – пак ще съм си българин. И затова избрах, че е по-добре да се гордея…“.

Този невероятен човек – светла му памет! – вече не е между нас, но думите му продължават да носят същата мъдрост и сила.

Днес обаче, няма да си говорим точно за патриотизма, а за любовта. За любовта към живота…

Освен ако не сме котки, този живот ни е единственият. И точно заради това трябва да го обичаме, да му се радваме и да го ценим – всеки миг. (Разбира се, ако вярвате в преражданията, можете да се успокоите, че някой ден ще се преродите в нещо или някой по-вълнуващ и по-интересен… но това пак би означавало да пропилеете цял един живот в безразличие, бездействие и… нелюбов).

Обичайте живота! Защото и да го обичате, и да не го обичате – той пак ще премине докато се усетите! И един ден ще осъзнаете, че е време да си кажете сбогом… и ще съжалявате за всички пропуснати мигове на любов и щастие.

Обичайте хората около вас! Защото те не винаги ще са до вас… и вие няма да сте до тях завинаги… (Вчера се навършиха точно три години откакто загубих баща си и на гроба му за пореден път съжалих за немалкото пъти когато все отлагах да сме заедно… защото имах уж по-важни неща за вършене…).

Обичайте себе си! Защото това ще е най-верният ви и най-постоянен спътник в живота. И не си заслужава да живеете в неразбирателство и кавги точно с него…

Днес отново започнах деня си с моя „Манифест на успеха“ (моята сутрешна доза „кофеин за душата„). Но преди това изгледах и едно кратко видео, което ми беше подарено от приятел. Който много държи и аз да започвам деня си с усмивка и тонове положителна нагласа

Желая ви същото! Добро утро, свят! 🙂

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

18 мисли относно “Добро утро, свят!