Уроци по дему-у-у-украция 6


Казват, че в нощта срещу Еньовден сънищата били пророчески. През изминалата нощ на много  от управляващите – и със сигурност на кибер-ченгетата от ГДБОП – са ми се присънвали горещи сцени от филма „451 градуса по Фаренхайт“. Щото за последните 24 часа доста им припари под задниците

Няма никаква идея дали прословутия „рицар на книгата“ Явор Колев – или някой друг от придобилия печална слава отдел за борба с интелектуалното пиратство – наистина си е вярвал, че българите сме толкова наивни и глупави… че да приемем показната им акция срещу chitanka.info с бурни ръкопляскания и възгласи „Да живей!“.

Ако са хранели подобни заблуди – със сигурност вече са изтрезнели. Щото от родното киберпространство ги заляха с не една и две кофи студена вода. Направо ледена…

А титанът на мисълта, пръкнал идеята цялата тази операция да се направи толкова шумно, публично и… некадърно – просто трябва от утре сутрин да си търси работа във фирма „Титан“. Или поне да се покрие някъде и да си ближе там раните още дълго, дълго време…

За жалост, съвременната наука е напреднала само до присаждането на стволови клетки – но не и мозъчни. Макар че, не се иска чак толкова мозък, за да прецениш, че мълчанието на агнетата вече е свършило. А писъците на блогърските вувузели могат да бъдат толкова оглушителни, че да те заболи глава. Като от удар с тъп предмет – по тъпото голо теме.

Това, което се случи през последните 24 часа наистина е прецедент. И преди в киберпорстранството е имало протести против поредната щуротия на поредните управляващи. И досега блогърите са издигали глас в подкрепа на някой или нещо, на което се посяга с мръсни ръце

… но никога досега това не е ставало толкова масово – блогосферата беше залята от истинско цунами от безброй публикации в защита на „читанка“-та. И шамарите бяха не само много – но и оглушителни.

Най-пълен списък с тези публикации, както и най-добро обяснение на самата случка можете да прочетете тук:

Представители на организирана и военизирана, тежко въоръжена и тежко неграмотна терористична група, с ясно изразена йерархична структура е нападнала обществена сграда в София и е обсебила помощния сървър, на който се съхранява форумът на безплатна и в съгласие със Закона за авторското право обществено достъпна онлайн библиотека. Отговорността за атентата е поел ръководителят на терористичната група Я.К. Групата е проявила безпрецедентна наглост и е филмирала вандалския акт с цел да заблуди обществеността. Със същата цел е разпространено и многократно тиражирано комюнике до медиите.

Според запознати, терористичната група се ползва с държавни протекции, политически чадър и се финансира от придобити с измама бюджетни средства.

Откъс от „Моята библиотека, или Читанка“

https://chitanka.info/operation-mindcrime.html

Цялата случка не е само случка. Аз бих я нарекъл крайъгълен камък.

Ако досега на властимеющите в Република България не им е било ясно, че в Абсурдистан все пак има гражданска позиция – отсега нататък би трябвало много да внимават в картинката!

Защото веднъж излязъл от бутилката – духът трудно ще се върне обратно, за да заспи отново непробудно в продължение на хиляди години.

Защото същият този народ (дето уж ви е качил на престола) има една такава мъдрост:

„И една лъжичка катран може да развали цяла каца с мед!“.

След „Наглите“, „Октоподите“ и другите що-годе смислени акции, дойде ред и на спецакцията срещу една виртуална библиотека. Не знам как я нарича МВР, но българският народ вече има много подходящо име за вчерашните гедебопщини„Тъпите“.

В нормална държава, след такъв гаф някой трябва да го отнесе. да опере пешкира…

И е редно премиерът и вътрешния министър, който иначе толкова много обичат камерите и микрофоните – да застанат пред народа си и да кажат едно „Сбъркахме! Простете!“. Може и да има резултат…

Разбира се, има и друг вариант. Да се забрани всякакъв Интернет.

Само че, този метод не помогна много нито на Иран, нито на Северна Корея…

С две думи: опичайте си акъла, господа управляващи!

Защото не всички медии са послушни и не всеки блог е просто „Мило дневниче“

снимка: Chip Simons

httpv://www.youtube.com/watch?v=fhNrqc6yvTU

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

6 мисли относно “Уроци по дему-у-у-украция