Суперкратка Теория на Относителността

 НЕ ВИ СЪВЕТВАМ ДА МИ ЧЕТЕТЕ ГЛУПОСТИТЕ…НО ТОВА ЕДВА ЛИ ЩЕ ВИ ВЪЗПРЕ

Ако ти се струва, че нещо е така, както ти се струва – няма начин да няма някой друг, на който да му се струва, че е точно обратното. И че ТИ не си прав. Даже си виновен. За всичко…

Малко завързано звучи, знам. Но нещата са и доста прости.

Хората са егоисти. В което няма нищо лошо. Лошото е само да си мислим, че егоизмът е нещо лошо и да негодуваме от проявите му – когато сме от потърпевшата страна на чуждия егоизъм. А същевременно нашият си егоизъм да считаме за „здравословен“…

Относително (не)вярна е и хипотезата, че най-добре е да причиняваме на другите само това, което бихме искали да ни бъде причинено и на нас. (Най-малкото, такова вярване отрича изцяло аналния секс между различните полове… но е възможно да се намерят и още по-убедителни доказателства в неговата несъстоятелност).

Доста е относително и да вярваме, че хората никога не се променят. Зависи…

Щото какво ако не промените в самите нас променят и отношението на околните към нас самите?! Преди време, примерно, бяхме желани. И обичани

Сега предимно ни търпят. Или ни понасят. Някак си… (Но и това сигурно ще се промени).

Най-относително (да не кажа – измислено) е пък така нареченото „приятелство“ между двата ПРОТИВОПОЛОЖНИ пола. Няма по-лицемерна идея от тази мъж и жена да бъдат „просто приятели“! Както и никъде няма да видите вълк и овца излегнати един до друг да съзерцават залеза, прегърнати приятелски… без в очите на вълка да има едно лукаво пламъче, а на муцуната му – зловеща усмивка, от която може да ти настръхне вълната…

Мъжете и жените са създадени, за да се хващат за гушите. А после и за циците, за задниците и още няколко места, удобни за захват. (Неслучайно Pretty Woman на врачански е „зафатна булка“, т.е. такава, която е удобна за захващане… тук-таме).

Какво обаче е истински мъж – или истинска жена – това също може да бъде толкова относително, че направо да няма смисъл да се търси верния отговор.

Верният отговор в много други случаи също не е важен. Достатъчно е да си задаваме верните въпроси… макар че, това също не винаги е така – демек е относително, та дрънка.

В крайна сметка, Относителността е само една теория.

На практика – всички го отнасяме! Рано или късно…

Накрая отнасят и нас. Нанякъде…

(Понеже сме относително оптимистични – или просто наивни – ни се ще да вярваме, че отиваме на дълга почивка… но никой не може да го потвърди със сигурност).

И след нас остава само един мимолетен спомен.

Че някога сме били тук…

…също като Лили.

httpv://www.youtube.com/watch?v=XhSx8uKdD5o

СНИМКА: Cosmos Consortium

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , , , , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

6 коментара за “Суперкратка Теория на Относителността”

 1. Ивалина Ташева каза:

  Цялата ни човещинка си я казал по смайващо забавен начин. Можеш го, не съм се съмнявала 😉 Чак да ти се доживее палаво :))

 2. Йордан Бозушки каза:

  Случайно попаднах на този сайт и съм очарован от всичко, което прочетох.

 3. Йордан Бозушки каза:

  Ми то, май, ти ще го правиш, но всичко зависи от Кайо. Преди десетина дни му изпратих проекта.

 4. Надежда Маринова каза:

  „В крайна сметка, Относителността е само една теория.“
  Относителността, че няма случайни неща, както и че има. Хубавото е, че не знаем или по-точно, че не сме сигурни какво точно знаем.

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes