Осем („дребни“) неща, които ме правят щастлив 7


smiley

Вдъхновението за тази публикация дойде от една подобна статия, на която, разбира се, попаднах „съвсем случайно“ докато се разхождах насам-натам по уличките на Глобалното село: „ШЕСТ ДРЕБНИ НЕЩА МЕ ПРАВЯТ ЩАСТЛИВ„.

Моето любимо число е 8. Затова и списъкът ми е малко по-дълъг.

Сигурно вече сте забелязали, че една от думите в заглавието е оградена не само със скоби, но и с кавички. Това също не е случайно – за мен, нещата, които съм изброил по-долу са „дребни“ само на пръв поглед. Също, както много други неща са „важни“ само според някой друг, но не и лично за нас. (И е много тъжно когато животът ни преминава в неща, които са важни не за нас…но това вече е друга тема).

И така – осемте неща, които ме правят щастлив са:

hand_in_hand1. Да видя хора, които се държат за ръце. Това винаги ми е давало едно вътрешно усещане за топлина. Независимо дали държащите се за ръце са влюбена двойка или просто дете и родител. Едно от най-приятните ми усещания е когато държа малката ръчичка на детето си в моята голяма меча лапа и чувствам как през този крехък възел преминава огромно количество любов, доверие, положителна енергия… Ръчичката на сина ми вече не е толкова малка, но дори и спомена за това как съм го водил за ръка ме топли.

42-191613832. Усмивката във всичките й форми. Всяко лице, върху което грее усмивка е малко слънчице. Разбира се, най-големите слънца са отново децата. Особено бебетата – които така или иначе през повечето време са ухилени до уши , освен когато искат да ни покажат, че нещо не им харесва.

Но когато видя каквато и да е друга усмивка – дори и на лице, което не е никак младо – това винаги ме изпълва с приятно усещане. И винаги се усмихвам в отговор. Дори и само отвътре…

В крайна сметка, вижте само този клип (думитe са излишни)! :)))

m3. Любовта наоколо. Любовта наистина е навсякъде. Ако имаш очи да я видиш. Влюбени двойки – прегърнати и впили устни един в друг, без да се интересуват от света наоколо. Възрастни двойки, които седят кротко на някоя пека в парка и наблюдават гълъбите… но в очите им също се чете безкрайна любов. Понякога – свенливата първа целувка (по бузката) на две хлапета. Прегръдки, докосвания, просто нечия глава облегната с любов на нечие рамо…

Любовта е навсякъде около нас! Понякога – и в самите нас…

kittenplusducks4. Животни. Има ли нормален човек, който няма да се усмихне и да поучи едно приятно усещане при вида на някое сладко кученце, малко коте или някакво друго мило животинче?! Едва ли…

Е и аз не съм изключение и такива сцени винаги ме зареждат с енергия, чиито знак е положителен. Още повече – ако забравим за миг „важните“ неща в програмата ни за деня и просто се наведем за да погалим животинчето, което ни е дарило с усмивка.

happy5. Радостна вест от някой приятел. Винаги ми става много хубаво когато някой мои приятел ми каже, че му се е случило нещо хубаво.

Раждане на дете, сватба, влюбване, служебен или някакъв друг успех… вариантите са неизброими. Да се радваш на „чуждия“ успех е радост и за самия теб.

И аз искрено съжалявам хората, които могат само да завиждат – всеки чужд успех за тях е ужасна новина.

funny_16. Хуморът. Смехът също е навсякъде около нас. Също като любовта.

И отново – иска се само да имаме очи за веселите неща в живота, а не да ходим с дежурните зомбирани физиономии, с които са пълни нашите улици.

Във всяко нещо може да се намери нещо смешно. Най-често се смея на самия себе си и това ми дава усещане за лекота и радост. Но всеки хубав виц, картинка, случка, разказана от приятел… или каквото и да е друго, което може да ме накара да се засмея – е добре дошло!

pink_floyd7. Хубавата песен. Има песни, които много харесвам… но ме правят тъжен. Но има и такива, които – без задължително да са весели или бодряшки – ме правят щастлив.

Понякога без дори да мога да обясня сам на себе си защо…

Имам стотици любими песни и десетки любими изпълнители. В зависимост от настроението, имам фаворити за деня (или дори за конкретния момент).

Ето една такава песен – само една от многото ми любими: Deep Purple – Love Conquers All

cranberry_heart8. Неочакваното добро. Това е нещото, което може би ме прави най-щастлив. Непланувано, неочаквано и изненадващо да направиш нещо добро за другите. Или някой напълно непознат човек да направи мил жест спрямо теб – без да очаква благодарност или полза от постъпката си. Аз вярвам в Доброто. И винаги когато се докосвам по никакъв начин до него, това ме изпълва със сияние…

Има още много неща, които ме правят щастлив. Повечето от тях са наистина „дребни“ и напълно безплатни. Нужно е толкова малко за да бъдем щастливи или да направим другиго щастлив. Но май често го забравяме…

Нека да си спомняме за това по-често! 🙂

И накрая, кратък откъс от един филм, в който има от всичко, изброено по-горе:


httpv://www.youtube.com/watch?v=iEQPXDGRaEk

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

7 мисли относно “Осем („дребни“) неща, които ме правят щастлив

  • Max

    Страхотен пост! Напълно съм съгласен и с осемте неща – те правят живота ни по-слънчев!

    И филмът е много хубав 🙂

  • spell i'm under

    когато прочета някъде, че Пауло Коелю е еди-какъв си и книгите му са еди какви си и след това по National Geographic Canal видя филмите на Casey Anderson с мечката гризли и всички като него виждам очевидното: главният герой от Алхимикът е реален и търси и намира своето съкровище, независимо дали прави резервати за диви бикове, лъвове, мечки, дали отглежда изоставени тигърчета, гмурка се, за да снима тигроеи акули или изминава десетки километри със сериозни травми, за да спаси хора от катастрофирал в джунглата самолет…тези хора са не по-малко реални от образите, които агресивно ни се натрапват всеки ден …