Пристрастно ревю на смартфон LG Optimus 2X


Няма как настоящото ревю да е безпристрастно и обективно. Но причината не е в това, че цели 10 дни се борих (не със зъби и нокти, а с весели колажи и свирене на „тънката струна“) да спечеля точно този смартфон от блог-играта на LG

Истинските причини са съвсем други. На първо място – не се считам за някакъв специалист в тази област и дори нямах достатъчно време, за да „разцъкам“ тази удивителна машинка на 100%. (Тук е мястото да благодаря искрено на организаторите – и лично на Бисер Вълов – за това, че все пак ми предоставиха телефончето за 3-4 дневен тест).

Втората причина обаче е по-истинската: луд фен съм на iPhone! Не съм крил от вас тази си страст (както знаете, Apple-ските продукти нямат клиенти – а верни до гроб „муджихидини“), но въпреки това ще се опитам да бъда максимално безпристрастен. Доколкото това изобщо е възможно…

А понеже вие заслужавате и истинско професионално ревю – в края на текста ще намерите и едно видео с доста по-просторно представяне на този телефон. Бих ви препоръчал също и блог-публикацията на моя приятел Крис… който обаче също е от „ябълковите фанатици“… 😉

И така: LG Optimus 2X.

ПЪРВИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ

Приликата с айфона е повече от очевадна! Което е обяснимо (всички копират най-успешните) и лично за мен беше по-скоро предимство, отколкото недостатък. Все пак, Optimus-ът е с малко по-голям екран и размери като цяло. Освен това е и по-заоблен (харесвам си много „четворката“, но честно казано повече ме кефеше по-стария дизайн с не чак толкова остри ръбове – точно както е при смартфона на LG).

Реално, благодарение на LG Optimus 2X, за първи път имах възможността да разуча малко по-отблизо операционната система Android. Впечатленията ми са повече от положителни, но не съм изненадан. Въпреки придобитите вече 3-4 години навици от употребата само на iPhone OS, бързо се свиква. И зеленото роботче определено е в пъти по-добро от някои други телефонни навигации, някои от които са ме докарвали до тиха лудост… (Една от тях, например, прилича по име – а и по поведение – на Елин-Пелиновия герой Ян Бибиян).

Ако сте фен на Google и сте свикнали да ползвате предимно неговите приложения – този смартфон със сигурност ще ви допадне! В това отношение, моята позиция е горе-долу 50/50 и нямам сериозни забележки…

Общо взето, повечето функции и възможности, които се очакват за всеки съвременен смартфон, ще намерите и в LG Optimus 2X. При това – изпълнението на всяка от задачите става с впечатляваща бързина! Все пак, за момента това е най-бързият смартфон с Android – благодарение на чипсета NVIDIA® Tegra™ 2, за който сигурно ще чуваме все по-похвални думи и занапред.

Както казах, не съм техно-гуру и не си падам чак по тестове за производителност, таблици и други технически вуду-аргументи, но обикновеният потребител също ще остане доволен от възможностите на LG Optimus 2X.

КАКВО МЕ ВПЕЧАТЛИ НАЙ-МНОГО

HDMI видеото на този смартфон е точно такова, за каквото го представят: размазващо! Мога само да съжалявам, че не ми остана време да го включа и към HDMI-входа на телевизора ми, но 11-годишния ми наследник се наслади на 1-2 игри и на „малкия екран“. А в това отношение неговото мнение е почти експертно…

FLASH-поддръжката – тук вече айфонистите можем само да завиждаме! (И да попържаме наум твърдоглавието на някои ръководни фактори от Купертино).

Mobile Security – много интересно приложение, което не само ти изпраща SMS ако телефона ви бъде откраднат, но и дава възможност да изтриете личните си данни от него, от дистанция!

Browsing Protection – също любопитно решение за бродене из дебрите на Мрежата с минимално споделяне и запазване на лични данни (страдащите от мания за преследване ще са доволни и щастливи).

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Светът щеше да е скучен ако всички имаха само iPhone-и. А и по света има достатъчно потребители, които – по една или друга причина – ненавиждат „ябълките“. За всички тях (но не само!), LG Optimus 2X би бил един отличен избор! Казвам го без капка ирония и този смартфон наистина ми допадна много…

Накрая бих искал да честитя официално и на победителката във въпросната блог-игра. Със сигурност тя ще има възможност да проучи пълните възможности на LG Optimus 2X най-отблизо и дано в скоро време да ги сподели с всички нас от трибуната на личния си блог.

Със здраве да си го ползваш, Ивелина!

И да ти носи само добри новини! 🙂

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=V7QVSkxaKoc

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.