ОНЛАЙН КУРС: Летящ старт в Интернет Маркетинга 9


Ако не проявите глупостта да не дочетете този текст до края – ще останете приятно изненадани от подаръка, за който ще ви информирам… някъде в текста! Но това е нищо – в сравнение с полезността на практическите знания, които бихте придобили ако станете участник в този уникален по рода си онлайн курс. (Освен това, ранната регистрация – на много промоционална цена – свършва съвсем скоро!)

С Борил Богоев се знаем от около година и половина. И въпреки че на практика сме се виждали наживо едва 3-4 пъти, смело мога да кажа, че е от хората, с които сме „от една кръвна група“.

Две неща ми харесват най-много у Борил – неговата лъчезарна усмивка и безкомпромисния му професионализъм.

Още преди да станем съавтори в проекта Блогопедия, Борил ме беше спечелил за клиент на едно от неговите обучения. Няма да крия, че тогава за пръв път участвах в такъв вид обучения на български (от години си плащам за подобни тренинги и курсове на английски език) и имах доста скептицизъм…

Този скептицизъм се изпари много бързо обаче. Защото професионализмът при Борил направо бие на очи. И е радостно, че вече и в България се случват такива неща. И има такива хора…

Когато неотдавна Борил ми спомена за следващия си амбициозен проект, не само веднага пожелах да се включа в курса като участник, но и приех поканата му да се регистрирам и като партньор на проекта.

Благодарение на това, всеки от вас, който се запише в курса чрез линка от банера в дясната колона на блога ми (или чрез връзката в края на текста) – ще получи и един специален подарък!

Но за това – малко по-късно! Сега е време да дадем думата на самия автор:

ПЛАМЕН ПЕТРОВ: Кога, как и защо ти хрумна да направиш този онлайн курс?

БОРИЛ БОГОЕВ: От 1-2 години планирам да създам подробен, практически онлайн курс на тема Интернет бизнес и маркетинг. Преминах десетина такива англоезични курса и беше очевидно, че мога да предложа нещо много по-добро на българската аудитория и то на родния й език. Аз съм голям фен на интернет маркетинга, защото считам, че той е идеалния вид маркетинг – подлежи на проследяване, анализ, оптимизация и контрол и в същото време е много изгоден от гледна точка на съотношението разходи-възвращаемост. Мисля, че голяма част от малките и средни фирми имат доста мъгляви представи за интернет маркетинга и съм сигурен, че онлайн курсът, който стартирам ще им помогне много за подобряване на продажбите и изграждане на марките им на пазара.

За кого е курса – и за кого НЕ е?

Курсът е насочен към няколко групи хора. От една страна, това са специалисти по реклама, маркетинг и PR, които считат, че не са достатъчно наясно с „новите технологии“ и по-конкретно – маркетинга и рекламата в Интернет. На тях курсът ще им помогне да влязат „в крачка“ и да използват нов и още по-мощен инструментариум в тяхната ежедневна практика.

Друга група, която би проявила интерес към курса са собственици на онлайн магазини, блогове, онлайн медии, които желаят да увеличат видимостта и продажбите си, клиентите и печалбите си. Практическите знания и упражнения по време на курса ще им помогнат да започнат да подобряват резултатите си още по време на обучението.

Разбира се, този курс ще бъде интересен на управителите на фирми от всякакъв клас най-вече с идеята да включат в него представители на своите маркетингови отдели за увеличаване на продажбите и видимостта на марката.

И още нещо, мисля че „Летящ старт в Интернет маркетинга“ ще бъде много полезен и за всички специалисти по продажби, застрахователни агенти и членове на екипи на MLM компании, защото практическите знания и умения, представени в курса, ще им помогнат да продават повече и – надявам се – с по-малко усилия.

В България този вид обучения все още нямат традиция (даже не знам дали това не е първия такъв), какви са предимствата на точно този информационен канал?

Аз лично не съм срещал на българския пазар онлайн курс, свързан с Интернет маркетинг и репутация онлайн, който да обхваща такъв обем от информация и да е строго практически.

Да, мисля че „Летящ старт в Интернет маркетинга“ е „бялата лястовичка“ на нашия пазар за онлайн обучение или поне една „светло сива лястовичка“.

Предимствата на онлайн обучението са много, но ще спомена само трите основни:

1) Достъпност – в курса може да се участва от всяка точка на света, по всяко време.

2) Съдържанието се представя в мултимедиен формат – видео, текст, изображения, отговори на въпроси – и по този начин може по-пълно да се възприемат и приложат на практика знанията и уменията.

3) Ниска цена – поради това, че няма разходи за пътуване, настаняване и т.н. цената на курса за участниците става драстично по-ниска.

Представете си колко би струвал 40-дневен интензивен присъствен курс?!

Доколко един такъв курс може да е наистина практичен?

„Летящ старт в Интернет маркетинга“ е проектиран и ще бъде проведен като практически курс. Той ще бъде практичен с това, че ще бъде представена основно информация с приложно значение, при всеки модул ще има задачи за изпълнение и резултатите ще могат да бъдат ясно отчетени.

В крайна сметка, целта е да се постигнат желаните резултати – това е „върховната“ практичност. 🙂

Има ли предвидена някаква форма на обратна връзка или индивидуална консултация?

Не само, че е предвидена обратна връзка, но и тя е регламентирана като част от курса.

Съгласно графикът на „Летящ старт в Интернет маркетинга“, материалът ще се представя по следната схема:

Понеделник – представяне на нов модул.

Вторник – отговори на въпроси.

Сряда – Време за изпълнение на задачите от курсистите.

Четвъртък – представяне на следващ нов модул.

Петък – нова сесия с отговори на въпроси.

Събота – още време за действие по задачите.

Неделя – ежеседмична анкета към курсистите, която ще помогне за подобряването на курса и то тези подобрения ще се реализират веднага.

От технологична гледна точка е предвидено въпросите да се задават в писмен вид онлайн, след което и отговорите ще бъдат по този начин.

Ако курсистите изявят желание, можем да представим всички въпроси и техните отговори под формата на видео или подкаст.

Кой би пожелал да стане популяризатор на този курс и какви условия предлагаш на евентуалните си партньори?

Всеки, които има достъп до аудитория, която би се заинтригувала от курса, е наш желан партньор и популяризатор.

Това са собственици на онлайн медии – блогове, списания, новинарски сайтове.

Това също са и офлайн медите. Тук влизат фирми с голям обем от клиенти – счетоводни къщи, адвокатски кантори, фирми за услуги, хостинг провайдери, рекламни агенции, PR агенции и много други.

Много желани партньори са и хора, които разполагат с популярни профили в социалните мрежи – ако имате 1000 и повече приятеля във фейсбук или 1000 и повече фена на страницата си – вие сте винаги добре дошли като партньор.

Предлагаме няколко основни вида партньорство – медийно, афилиейт, спонсорство и гост-участия. Тези, които проявяват интерес, могат да получат повече информация на следния адрес – https://webfaceconsult.com/courses/imjs/partners/

Този вид партньорство, до голяма степен, също е непознато у нас – смяташ ли, че такъв бизнес модел има бъдеще и защо?

Така нареченото „медийно“ партньорство е доста широко използвано при организирането на събития, но „афилийет“ партньорството е почти непознато.

В същото време „афилиейт“ програмите и партньорствата са особено популярни на Запад (визирам основно САЩ).

Това не само, че е успешен бизнес модел, но и позволява на хора и фирми, които разполагат с добър продукт, да достигнат до огромна аудитория.

Мисля, че този модел ще си пробие път и в България и то с голям успех, защото при него печели не само търговеца, но и неговите партньори. А и при този тип маркетинг (особено при дигиталните продукти) обикновено се дават доста големи комисионни, което е добре за партньорите.

Ако човек завърши успешно курса „Летящ старт в Интернет маркетинга“ каква стъпка може да предприеме след това?

Под „успешно“ завършване на курса, аз разбирам, че даденият участник, още по време на обучението, е приложил предлаганите практически подходи, техники и съвети.

Ако това е така, той ще види резултатите още по време на курса, ще види как нещата се случват пред очите му.

Следващите стъпки, които може да предприеме е да задълбочи усилията си и да подобри резултатите си – не мисля, че тук има някакви ограничения.

Разбира се, на завършилите курса, ще предложим варианти за по-нататъшна съвместна практика и обучение, включително т.нар. private coaching и mentoring.

Замисляш ли нещо като „второ ниво за напреднали“ или други подобни курсове?

„Второто“ ниво на курса, ще се състои всъщност от 11 нови курса за напреднали, като всеки от курсовете ще „задълбава“ в една от основните 11 практически теми от „Летящ старт в Интернет маркетинга“.

По този начин всеки от курсистите ще може да усъвършенства знанията и уменията си в областите, които го интересуват или където смята, че нещо не му достига.

С какво би измерил успеха на едно такова пионерско начинание и кое най-много би те зарадвало като последица от курса?

Аз знам, че има много хора, които се интересуват от Интернет маркетинг и съм сигурен, че курсът ще събере доста участници. Но това, което най-много би ме зарадвало и би било показател за успеха на курса не е броят участници, които са го преминали, а броят на курсистите, които споделят с мен, че са доволни и че са постигнали истински, реални и измерими резултати в реалния живот – подобрили са сайтовете си, увеличили са подажбите си или са взривили трафика към страниците си.

Това бих считал за успех – курсистите да видят как бизнесът им излита към небесата, благодарение на това, което са научили и приложили в практиката вследствие на „Летящ старт в Интернет маркетинга“.

(край на интервюто)

А сега е време да ви информирам и за обещания подарък.

Преди всичко – побързайте да се включите в този курс, защото след 3-ти април цените започват да растат!

Може да се регистрирате за участие в „Летящ старт в Интернет маркетинга“ като кликнете с мишката на този банер, а ако напишете във формата за регистрация промо-код PSP-BOOST – ще получите безплатна глава в PDF формат от книгата на Борил Богоев „Автоматизирани системи при бизнес моделите в Интернет“.

Лично от автора!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

9 мисли относно “ОНЛАЙН КУРС: Летящ старт в Интернет Маркетинга

 • Мария

  Здравей,доколкото разбрах този курс няма да е за начинаещи.Интерерсува ме много интернет маркетинга и имам желание да си направя собствен блог с надеждата да печеля от него,не съм веща в изработването и поддържането му,но много бих искала да се науча и съм сигурна,че ще се справя.Какво ще ме посъветваш/

   • Мария

    Здравейте,мога ли да получа повече инфо за курса?Интересува ме как да се включа,цена и начин на плащане.Благодаря!

   • Борил

    Привет,

    Много се радвам, че проявявате интерес към курса.

    Повече информация можете да получите тук: https://webfaceconsult.com/courses/imjs/

    Тук са дадени всички данни за курса, както и форма за регистрация и цени. След като се регистрирате, ще получите по имейла брошурата на курса, където всичко е описано подробно.

    Ако при регистрацията използвате промо-код PSP-BOOST, получавате 10% отстъпка и можете да си приспаднете сумата при заплащането на таксата за курса.

    Начините за плащане към момента са банков превод, paypal, epay и easypay.

    Ако имате нужда от повече информация, с радост ще отговоря на всички въпроси. Можете да ми пишете на bb@webfaceconsult.com или тук, в коментарите на блога.

    Поздрави и приятно изкарване на празниците!!!

    Борил Богоев

   • Мария

    БЛАГОДАРЯ! ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ И НА ВАС1 🙂

  • Борил

   Здравейте Мария,

   Всъщност курсът е за начинаещи и средно напреднали, като информацията ще бъде представена максимално ясно и с минимално използване на твърде специфична терминология (където е възможно, разбира се). Целта на курса е да помогнем на хората да постигнат реални резултати, а не да показваме колко сложни думи владеем :)).

   Освен това, към всеки модул има секция с въпроси и отговори, където ще отговаряме на всички възникнали проблеми и въпроси по темата.

   А специално за блоговете – това все още е тайна – но ще има специален бонус за участниците в курса – LIVE изграждане на блог от нулата. :))

   Т.е. мисля, че курсът би помогнал доста за вашия блог и със сигурност ще се справите. 🙂

   Поздрави и успешна седмица,
   Борил Богоев

   • Мария

    Благодаря много за отговора ,а и като отлични блогери,отговорът ви дойде светкавично.Вероятно ЩЕ СЕ ЗАПИША В КУРСА.Живея в Рим и тук също ми предлагат он-лайн курс,но ще предпочета бг език а и нашите родни блогери.Благодаря!

 • Борил

  Здравейте Мария,

  Разбира се, че отговорът ще е светкавичен, като примерни блогъри, ние сме непрекъснато пред компютрите, в интернет. (шегувам се, разбира се) :)))

  Ще се радвам да се запишете в курса, не само защото аз и моят екип го провеждаме, а защото мисля, че наистина ще се получи едно изключително добро обучение, което ще е полезно за вас.

  Това е първият онлайн курс в областта на интернет маркетинга, който е на български език, с български оригинален опит и интензивни интерактивни и практически занимания в продължение на месец и половина. :))

  Ще очаквам с нетърпение вашата регистрация. :))

  Благодаря за добрите думи.

  Поздрави и приятна вечер,
  Борил