С Майк Рам по стъпките на Дракона

 ЕДИН ПРЕДСТОЯЩ КУРС ПО ПРЕЗЕНТАЦИОННИ УМЕНИЯ

"По стъпките на дракона"

Няма да ви обяснявам кой е Майк Рам. Достатъчно съм ви занимавал с него… (Майтап, майтап!).

Няма и да ви убеждавам колко го бива в организирането на обучения – и това вече съм ви разказвал.

Казвал съм си мнението и по въпроса дали са полезни всякакви семинари и обучения…, така че за това също няма да ви говоря.

А най-добре въобще да не ви казвам нищо. И да ви оставя да пиете направо от извора:

ПЛАМЕН ПЕТРОВ: Винаги питам първо как се роди идеята за този курс?

МАЙК РАМ: Аз съм преподавател и лектор и в същото време съм активен участник в различни семинари и конференции и много ми е мъчно, като гледам интелигентни хора, които не могат да изразят добре идеите си, запъват се или се поддават на провокации от някой недоброжелателен зрител и така провалят цялата си презентация.

Искам да помогна на хората, които имат какво да кажат на другите, да го направят добре.

Това беше и една от целите на Клуб „Спри и помисли!“, който учредих през 2009 г. – да бъде трибуна за изява на такива хора, но сега реших, че трябва да им помогна да станат наистина добри

С какво би убедил потенциалните си курсисти, че това няма да е просто поредното обучение как да говорим пред публика?

Mike RamТо си е поредното (смее се), но е по-различно от другите.

Първо, самият аз съм пример за това как един срамежлив младеж може да се научи да говори добре и да стане професионален лектор.

Второ, в курса ще участват гост-лектори, които също са професионалисти в презентирането и ще покажат други подходи, различни от моите.

Трето, ще има много упражнения, в които участниците на практика ще работят върху усъвършенстването на своите умения.

Четвърто, участниците ще имат и домашна работа, която ще трябва да демонстрират и защитават на всеки модул.

Пето, ще има финално представление и не на последно място, през цялото време ще ни води духа на Малкия Дракон – Брус Лий и ще се научим да бъдем истински бойци като него и да побеждаваме най-големия враг – собствените си страхове.

Аз лично, когато вземам решение дали да се запиша или не за определено събитие, винаги гледам кои са лекторите. Познавам ви и двамата с Капка, но с какво би спечели доверието на хората, които не ви познават?

Трудно е да се спечели доверието на хора, които не те познават и дори да кажа, че съм най-добрия (което съвсем не е така), едва ли някой ще се върже.

Това, което е най-ценното ни качество на всички лектори, е че сме много надъхани, много обичаме работата си и много искаме да помогнем на нашите курсисти да станат по-добри в професията си.

Аз съм човек, който се е самосъздал – работил съм много над себе си, за да превърна онзи мълчалив и затворен младеж от провинцията, който бях, в запален презентатор, когото трудно могат да свалят от сцената (пак се смее).

Капка Стойкова е професионалист, който може да намери онова зрънце, което мотивира всеки човек и да накара всяка група от хора да заработи заедно и да постигне невероятни резултати.

А Ангел Лазаров е истински магьосник – той може да открие тайното бутонче на твоето подсъзнание и да те накара да направиш всички онези неща, за които си мислиш, че нямаш време, качества, връзки или мотивация.

Убеден съм, че след като се запознаем с курсистите, ще ни харесат.

Много дискутиран момент – особено сега, когато най-често споменаваната дума е „криза“ – е въпросът с ценообразуването на подобни обучения. Защо вашата цена си заслужава?

Първо, дори и да изглежда висока, цената покрива цели 8 занимания с курсистите за едно обучение, което ще продължи близо месец.

Второ, (което е по-важно), знанията и уменията, които ще получат курсистите, са безценни.

Някои хора си мислят, че само професионалните лектори имат нужда от подобно обучение по презентиране. Това изобщо не е вярно!

Този, който представя продукта или услугата на своята фирма, също е презентатор. Онзи, който води преговори, търси инвестиции, продава стоки също е презентатор. Да не говорим, че по време на интервю за работа всички сме презентатори – представяме себе си в най-добрата светлина и се опитваме да се продадем при най-добрите условия.

Ако уменията за говорене пред публика ти помогнат да си намериш по-добра работа, тази цена ще се изплати многократно.

Още един традиционен въпрос: по какво ще прецените дали този курс е бил успешен или не?

Курсът има две основни цели: едната е да научим участниците да представят своите идеи по-добре и това е очевидно.

Но другата е може би по-важна: да запалим в тях онази искра на любов към презентирането, която ще ги накара да търсят повече изяви, да споделят повече, да общуват повече.

Когато видя, че те са постигнали това и са станали „заклети“ презентатори, значи сме постигнали целта си.

Разбира се, това няма да стане за един ден или дори за месец, но след няколко месеца, след година, съм убеден, че нашите последователи ще постигнат своя голям успех и тогава ще знам, че трудът ни е довел до успешни резултати.

Специално за читателите на Blogatstvo.com, организаторите на това събитие правят специален жест като ви предоставят промо-код „Draco1-BL”с помощта на който можете да се регистрирате за участие само срещу 350 лв (отстъпката е 40 лева от ранната цена и 90 лева от крайната цена).

РЕГИСТРИРАЙ СЕ ТУК!

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes