Тодор Христов (Nova Vizia) за успеха и семейството 5


Тодор в малко по-необичайна светлина (снимка: личен архив)

Тодор в малко по-необичайна светлина (снимка: личен архив)

Вчера ви представих първата част на интервюто с Тодор Христов, в която си говорихме предимно за блогове и бизнес. Днес публикувам и втората част от въпросите и отговорите, които вече са насочени повече в личен план. Вижте какво мисли създателят на NovaVizia.com за успеха и семейството:


Пламен Петров: Смяташ ли се за успял човек и защо?

Тодор Христов: В сферата на блогосферата – да, удовлетворен съм и съм със самочувствието на човек, който знае какво иска, има постижими цели и знае как да ги постигне.

В сферата на моя бизнес в „Сита Мениджмънт Консулт“ ООД – да, доволен съм от развитието на нещата. Отзивите от клиенти, които получаваме са страхотни, работим с известни, големи и утвърдени имена в своите браншове и смятам, че се ползваме с уважението на неслучайни имена в бизнеса.

Иначе успехът е относително понятие. Аз съм сравнително млад и за мен по-големите успехи тепърва предстоят.

Пламен Петров: В страницата на екипа на Нова Визия всички членове носят фамилията Христови. Това не е случайно нали?

Тодор Христов: Не, съвпадението на имената не е случайно. Татяна и Симеон Христови са не само мои колеги, но и родители. Имаме си пълно доверие и помежду ни има взаимно разбиране за начина, по който трябва да работим занапред.

Пламен Петров: Колко е важна подкрепата на семейството в бизнеса и въобще?

Тодор Христов: За мен е от основно значение. Ако липсва морална подкрепа от семейството, аз лично няма да се чувствам комфортно и обратното – подкрепата и окуражаването може да ми даде криле.

Белчо Христов (www.belchohristov.com)

Белчо Христов (www.belchohristov.com)

Пламен Петров: Твоят брат – Белчо Христов – също има собствен блог. Имаш ли „пръст“ в това?

Тодор Христов: Да, брат ми е автор на много популярния фитнес блог www.BelchoHristov.com . Моят „пръст“ се простира дотам да подпомагам блога технически от време на време, но нямам касателство към статиите в блога, тъй като не съм специалист в сферата на фитнеса, диетите и хранителните добавки. Но пък аз насърчих Белчо да опита с блог в началото, както и му давам някои насоки за бъдещо развитие на неговата интернет дейност.

Блогът на Белчо се очертава да стане страшно посещавана интернет медия, пречупена през погледа на своя автор, разбира се. Белчо е отлично подготвен теоретично в своята сфера (което е много важно за всеки „тематичен блогър“), притежава богат емпиричен личен опит и основният му бизнес е тясно свързан с блога му. Белчо има свое студио за персонални тренировки, собствен магазин за хранителни добавки, широка клиентска база и много симпатизанти. Сигурен съм, че ако продължи да дълбае активно в тази област в комбинация с блога си, ще се радва само на успехи.

Пламен Петров: Децата ти искат ли вече собствен блог?

Тодор Христов: Не, те поне засега нямат свободен достъп до компютър, мисля че така е по-добре, отколкото да „висят“ нонстоп пред монитора и да играят игри (така на мен ми остава повече време да играя 🙂 ). Но вероятно след време ще се пробват със свои блогове и каквото зависи от мен, аз ще им помогна.

Интернет е бъдещето все пак, а и реално настояще за мнозина и няма да е неестествено децата ми да стартират свои блогове, когато станат малко по-големи, живот и здраве да има. Но пък кой знае каква ще е ситуацията с интернет след 5 или 10 години и дали блоговете тогава няма да са изместени от нещо друго и по-актуално?

Пламен Петров: Кои са според теб най-големите врагове на успеха?

Тодор Христов: Мързелът е един такъв враг. Нежеланието да напуснеш зоната си на комфорт, да опиташ нещо ново, да рискуваш – също. Мисленето на дребно без съмнение също не помага.

Пламен Петров: Знаем колко важна е „американската мечта“ за всеки успял човек в САЩ. Имаш ли своя „българска мечта“ и каква е тя?

Тодор Христов: Никога не съм се замислял за някаква точна формулировка на мечта, ако трябва да съм напълно откровен. Вътрешно обаче чувствам, че в момента работя нещо, което истински ме удовлетворява, на прав път съм и стига да съм здрав и упорит, ще успея да доразвия идеите си в бъдеще. Не очаквам нещата да се случват лесно или бързо, но вярвам, че ще се случат.

Пламен Петров: Имат ли „успехологията“ и блоговете на такава тема бъдеще в България?

Тодор Христов: Идеята е добра и заслужава да се работи по нея. Не знам доколко голяма е потенциалната аудитория, но успехът на подобен блог зависи преди всичко от неговия автор. Със систематичност в публикациите и разнообразни материали подобен блог може да намери своето място в блогосферата, но ако се окаже, че нишата е твърде тясна, то може би обогатяването със сходни, близки и взаимносвързани теми няма да е излишно.

Пламен Петров: Любимият ти цитат за успеха?

Тодор Христов: Нямам готов цитат, който да спомена и с който да впечатля хората.

Лично аз обичам нещата да се случват по честния начин. На това държа силно, въпреки, че това е по-трудния път.

Не знам дали в тази връзка има хубави цитати, които да олицетворяват вътрешната ми нагласа към успеха, но стига да има и знаеш такива, надявам се, че ще ми ги кажеш. 😉

Двамата братя на мач на любимият отбор (снимка: личен архив)

Двамата братя на мач на любимият отбор (снимка: личен архив)

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

5 мисли относно “Тодор Христов (Nova Vizia) за успеха и семейството