Виж неприятелите си във Facebook! 4


Facebook съвсем не е най-характерния пример за демокрация (особено след като определиха „маковата“ ми снимка за порнографска), но отскоро има начин това да бъде леко подобрено. Защото един от най-демократичните принципи в живота е „Каквото аз на тебе – такова и ти на мене!“. И след като можем да видим кой би желал да ни добави за приятел, редно е да сме наясно и кой вече ни е разлюбил. И ни е „разприятелил“ (unfriend)…

Научих това едва днес, макар че – поне според коментарите в любимата ми група Facebook Marketing Solutions – опцията е налична от известно време и доста от членовете на групата вече са се позабавлявали с всичките й възможности. (Специални благодарности на Борис Луканов – от чиято публикация всъщност ми дойде идеята и за тази публикация!).

Накратко, всичко се свежда до инсталирането на специална добавка – различна, за различните браузъри. След което, в менюто на вашия FB профил се появява нова опция: „Неприятели“ (или Unfriends – ако езикът ви по подразбиране е английски).

И тогава вече почва интересното…

Инсталирането на плъгина – в зависимост от това дали работите с Firefox, Chrome, Safari или Opera (Internet Explorer, както знаете не е браузър – а проклятие) – е сравнително лесно. И затова няма да го описвам в подробности, а направо ще ви дам линк към официалния сайт на приложението. Там всичко е обяснено…

Както предполага и заглавието, тази джаджа ви показва людете, които са имали неблагоразумието да ви „разприятелят“. По една или друга причина… (Причината не ви я показва, но ако сте поне средно-интелигентни – можете да видите профила на разлюбилия ви и лесно да се досетите какво не му се е понравило… а може и да не можете…).

Но това не е всичко. Виждате още и безотговорните ви кандидат-приятели, които още се назлъндисват (колебаят) дали да приемат отправената им от вас покана за приятелство. (На бас, че поне 80% от тях са зодия „Везни“! Няма по-колебаеща се зодия от Везните! От собствен опит го знам – цяло чудо е, че моята Везна каза „Да!“ в гражданското, вместо дежурното „Амиии… ще трябва да го обмисля…“).

Приложението има и други възможности. Да ви покаже, например, кой го е стегнала шапката и е деактивирал (изтрил) напълно профила си във Фейсбук во веки веков. (Ех, Тишо, Тишо! На кого ни остави – да се излагаме социално и да се разлагаме морално и битово!).

Сигурно тепърва ще се добавят и още благинки. За всички любопитковци, воайори и серийни отмъстители…

Но засега е това. Реших, че трябва да знаете. Дори и да не сте от гореизброените…

А ако тази публикация ви е била полезна – този път ще поискам нещо в замяна!

Споко! Не е скромен потребителски заем за неопределен срок и без лихвен процент…

По-безболезнено е – да кликнете ето на този линк: Webit 2011 Most Influential People Online.

Всеки ваш клик увеличава шансовете ми за по-добро класиране в една много оспорвана надпревара…

…която ще продължи още 42 дни.

Но за това – ще разберете в следващата ни шътокуа! 😉

БЛАГОДАРЯ на тези, които не подминаха молбата ми с обичайната досада!

P.S. Останалите – може и да ги разприятеля! Но вече знаете как да проверите дали само се шегувам или съм сериозен. Нали?! 😀

httpv://www.youtube.com/watch?v=tsf0YKGAVn4

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

4 мисли относно “Виж неприятелите си във Facebook!