Не е ли време да дръпна шалтера?!

 VOX POPULI – VOX DEI

Ако ви куца латинският, подзаглавието по-горе на нашенски се превежда като „Глас народен – глас Божи!“. (А пълният израз е Vox unius, vox nullius, vox populi, vox Dei – ама това и аз не го знаех… преди да го прочета където трябва).

Принципно, аз не съм голям привърженик на демокрацията. Щото демоса по презумпция мисли само за скара и бира (и съответното музикално оформление). А в живота – като такъв – има и други важни неща, от които също може да се извлече фино удоволствие и душевен оргазъм (или поне foreplay).

Ама аз пак се отплеснах. (И то пак в „оная“ посока…). Да се върнем на основната тема! Която май още не съм ви казал…

С две думи – от известно време започвам да си мисля дали пък този блог (в този си формат и с тази си структура) не се е вече поизчерпал. И дали не е време да му дръпна шалтера и да приема някое ново предизвикателство

Щото от една страна много обичам новите предизвикателства. А от друга – хич не долюбвам скуката или да правя нещо “ по задължение“…

И наистина ми се струва, че доста от най-пресните ми блогокации (публикации в блога) са си нещо като мастурбация. Тоест, че съм ги писал само за свой собствен кеф и семето не е попаднало където трябва – а на голия циментов под… (Да ме прощават пуританите и пуританките за прекалената образност на изказа!).

С едно нещо искам да сме наясно: не пиша всичко това, за да си прося комплименти! Знам си цената, възможностите и талантите – и нямам нужда от външно потвърждение на нито едно от трите!

Знам и още нещо – списването на блог не изисква висше литературно майсторство и до голяма степен си е жива проституция. Както и по-голяма част от журналистиката въобще…

Но и това са си други теми. Моята тема днес е за … моите теми.

„Блогатство“, „Успехология“, „Доктор Смях“, „Самиздат“ – и всички останали глупости, с които ви занимавам вече 18 месеца, че и отгоре…

Кое от тях ви харесва? Кое – не чак толкова? Кое ви дразни? Кое намирате за излишно, вредно, не му е тук мястото?

Какво му липсва на блога? За кое още не съм писал – а вие бихте искали да прочетете?

И всичко друго, което ви дойде наум, на езика или където и да е другаде…

Вие си кажете! Да ви олекне…

Не обещавам да се вслушам във всички съвети – то едва ли има и начин да угодя на всички.

Но със сигурност поне ще си сверя часовника…

… преди да реша окончателно дали да спускам кепенците и да си мастурбирам на тъмно…

… или ще се таковаме накуп.

Извади си го, читателю мой! Перото…

И разсечи смело с него тоз Гордиев възел – смело, като древногръцки херой!

P.S. А ако още не сте зацепили какво ви питам – ще го кажа на чист ингилизки:

httpv://www.youtube.com/watch?v=GqH21LEmfbQ

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

15 коментара за “Не е ли време да дръпна шалтера?!”

 1. НЕЕЕЕЕ! Недей го дърпа…шалтера! Please! Моля!
  И не искай да ти се казва какво да пишеш! Просто пиши! Туй що ти е на сърцето, на устата и на други места…както до сега! Но не се насилвай! Прави го, когато ти идва…да си го кажеш, но не търси какво да кажеш, щото трябва (както в журналистиката).

  • Не искам никой да си реже вените, сутиените или последните връзки със здравия Разум…

   (а и май вече съжалявам, че въобще попитах)

 2. Barmolino каза:

  Get new Adventure this is the right way and stay on this get them more and more.
  🙂
  Na den ako 10 neshta ti hrumnat napravi pone 2 ot tqh 😉
  pone

 3. Petya Popova каза:

  Не знам за другите и не ми пука,но лично аз чета с удоволствие всичко твое и веднага го споделям с приятели.А както е рекъл народът насила хубост нестава.Но съм сигурна,че попада където трябва.

 4. Радка Кацарова каза:

  Как изобщо може да Ви мине през ума за шалтера…..Я си продължавайте смело и безотговорно да ни обливате с информация,пък нека всеки сам си прецени дали да чете или не….

 5. Любка Лазарава каза:

  Аз също съм против!От както открих този блог винаги чета всичко с голямо удоволствие,защото всички теми са от ежедневието,което е около нас.Интересно е ,че срещнах отговор на въпросите от които се вълнувам и ме карат да се замисля по-добре. Всичко е много добро и на място казано,затова няма нужда от съвети.А, с 10 -те малки тайни си припомних толкова,много детски спомени,които мислех,че съм забравила безвъзвратно,че мога само да кажа едно- Благодаря! Където работя в момента,когато изпращат някого от някъде казват/Билета ти е разписан/ Аз не разписвам Вашия! Всичко добро и успех!

 6. Tsveti каза:

  Единственият блог, който следя от край до край! 🙂

 7. БЛАГОДАРЯ на всички за признанието (все пак излезе, че си прося комплименти), но наистина ще ми е от полза и ако предложите нови идеи, теми или нещо друго, за което не съм се сетил още?

 8. shrink каза:

  Ааа, въобще не си го и помисляй /за шалтера/ ! Супер се кефя с твоя блог! Забавлявам се по време на безкрайните скучни дежурства в службата! Успех!

 9. Maya Ivanova каза:

  Съвсем наскоро те открих и буквално попивам всяка нова публикация, както и по-старите. Това, което ми харесва, е, че най-после открих хора с общи възгледи и проблеми /визирам и всички участници в коментарите и свързаните блогове/. Честно, след цялата помия от тв-то и по-популярните сайтове, бях започнала да си мисля, че на мен нещо ми има…. Продължавай все така! Не е нужно непременно размислите да са дълбоко философски и със съответния премислен извод – на мен ми допадат именно дребните попадения – реплика, израз, становище… Най-много – различната гледна точка. БЛАГОДАРЯ ЗА ДУХОВНИЯ ОРГАЗЪМ, който често изпитвам като чета писанията!!

  А за мастурбацията – че то всички сме ексхибиционисти в нета….

 10. DonnaRossa каза:

  Мислил ли си да направиш сайт със чат ? Със сигурност ще имаш по-голямо посещение, но и повече отговорности.

 11. DonnaRossa каза:

  П.П.

  И с форуми за дискутиране.

 12. DonnaRossa каза:

  Въх!! :))))

  Ти се уплаши и с реакцията си ме разсмя , а кафето ми се развълнува така, че се опита да се разплиска във всички посоки, ха ха хах:)))

  Хайде, направи го !

  Желаещи за помощници ( модератори) няма да ти липсват 🙂

 13. Галя каза:

  Фейса не ме влече толкова и влизам на половин година по един път. Обикновено влизам по форуми и блогове, даже ми се струва, че тези дни прекалих в един блог,но пък има какво да прочета. 🙂

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes