Победителят в BLOG CHALLENGE №1 е… 17


OSCAR

Точно преди седмица ме осени поредната щура идея и така се роди състезанието за блогъри BLOG CHALLENGE.

Днес пък изтече първият кръг на това предизвикателство и е време да обявим и първият победител.

В състезанието – както е по регламент – участвуваха точно 12 блогъри. Моя милост, плюс първите 11 блогъри, които се записаха – като изявиха желание за това в коментарите към въпросната публикация, в която обявих и правилата. Ето и участниците – според реда на записване – а вдясно от имената им ще видите линк към тяхната публикация за конкурса и броя коментари към нея (от общия брой на коментарите са извадени коментарите на автора, тъй като иначе просто се губи смисъла):

Име Блог Брой коментари Гласове в svejo.net
Нина Николаева nikolaewa.blogspot.com 3 ?
Събина Панайотова www.entelegentno-blog.com 44 53
Радислав Кондаков bogatstvo.net 13 71
Василена Вълчанова vasvalch.com 33 39
Бисер Вълов biservalov.net 63 19
Марти „Зе Елфа“ cynical.elfglade.com 48 74
Venimus venimus.wordpress.com 8 7
Пламен Петров blogatstvo.com 29 46
Димитър Мандов zaparite.com 6 3
Марио Пешев peshev.net/blog 18 46
Станислав Атанасов anavaro.com/blog 8 19
Майк Рам silvermountain.wordpress.com 22 13


Безапелационният победител в първото издание на BLOG CHALLENGE се казва…

БИСЕР ВЪЛОВ

Честито, Бисере! 🙂

Освен, че влиза в историята, заедно с временния лавров венец, Бисер поема и немалко задължения. А именно:

 1. Още днес да обяви в блога си новото заглавие – за новия кръг от конкурса BLOG CHALLENGE, който трябва да започне днес и да приключи в 14:00 часа на следващия петък.
 2. Да обяви това в специална публикация в своя блог – със заглавие: „BLOG CHALLENGE №2: Луди, луди баби“ (разбира се, на мястото на „лудите баби, Бисер ще напише новата тема).
 3. В същата публикация да припомни и правилата на състезанието.
 4. Да отговори своевременно на всеки нов коментар-записване под тази публикация и да номерира кандидат-участниците (докато станат 12 (11+него).
 5. Идният петък да отчете (както аз сега) как е преминал този етап от конкурса и да обяви новия победител.

Всичките 11 участника, които сме след първото място, трябва да спазим джентълменското ни споразумение и да постави в блоговете си линк към сайта на победителя. За съжаление, не се намери доброволец, който да ми помогне с направата на специални банери за целта. Нека всеки да импровизира – засега – а ако някой се престраши да ни помогне, припомням, че ни трябват банери с размери 468х60, 125х125 и 120х90 пиксела.

Искам да отлича специално един от участниците в първия кръг на BLOG CHALLENGE. Не защото тя самата е нещо като „луда баба“ (в най-благородния смисъл на този израз), а защото го направи абсолютно безкористно и само заради едното забавление. А да се забавляваш – това е най-важното условие в този конкурс, независимо от възрастта и опита! 😉

Нина Николаева получава специалната награда на първото издание на BLOG CHALLENGE – и тя е интервю с нея в блога, от който тръгна всичко: Blogatstvo.com!

(Нина, очаквай въпросите ми по пощата!)

На останалите участници искам също да кажа няколко думи: супер сте!

Прочетох всяка от историите с нескрито удоволствие и съм сигурен, че занапред ще става още по-интересно.

Надявам се и за вас това да е било интересно приключение (пък и малко трафик никога не е излишен, нали така?!) 😉

Още веднъж – честито на Бисер и успех в следващия кръг!

(Дано сколасам да се запиша!) 😀

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

17 мисли относно “Победителят в BLOG CHALLENGE №1 е…

 • Biser

  Благодаря!
  Сега достигнах до публикацията и обещавам до по-късната вечер да отговоря на очакванията към мен. Всъщност обмислях дали да се включа в кръга, който аз определям. Но доколкото видях, това също влизало в задълженията ми… 🙂

  Значи скоро пак ще се срещнем на писателската арена.

 • Събина

  Честито на Бисер. 🙂

  Аз направо ще сложа Ириса в блогрола. 🙂

  Пламене, дай една класация по номера. Аз трета ли съм?

 • Zelengorova

  Искам да благодаря на организаторите на тази блог-инициатива, най-вече за това, че търсят и предлагат начин за интегриране на блог – пространството.

  Смятам, че игривите състезания, каляват, осмислят и развиват творческите способности, освен, че са сцена за демонстрацията им и изключително подходящ начин, те да бъдат популяризирани като достигнат до шириката публика.

  Мое лично мнение е, че ще се налага правилата да се променят в хода на играта и ако това не се случва, играта ще започне да страда, ще става регидна и неполезна за участващите в нея. Защото тя е създадена, преди всичко за тях, за да обслужва потребностите им, а не самоцелно за себе си.

  Организаторите са споменали, че който не харесва правилата е свободен да не участва.
  Логично.
  Но няма да е далече моментът, в който участващите, по творчески начин, ще компроментират смисъла на неподходящите, ограничаващи първоначалната идея, правила.
  Не е добре да се подценява творческия потенциал, защото едно от най-съществените му свойства е, че е шило, дето в клетка не стои.

  Мислех си…, дали пък, ако вместо да се взима на първо място числеността на коментарите (което е изключително лесно манипулируемо число и можех да го демонстрирам, но от уважение към инициативата се спрях), не би било по-точно, победителят да се определя на базата – сбора от двата или трите, предложени от вас резултата.

  Повярвайте, знам, че това ще създаде още по-голяма организация около конкурса и най-вероятно 12 участника стават неуместно много.

  Както знам и че труда, шетането около обслужването на инициативата трябва да се осмисли, а това трудно ще стане безплатно.
  Но какво от това!
  Нека се мисли и в тази посока, ако се наложи!

  Все някога ще въведем заплащането в блогуването, защото няма други измислени средства, все още, които да компенсират (изгубеното) работното време.

  Все пак сме общност и без “членски внос” ми се струва, че няма да минем. А и защо да бягаме от това? Измислил го е руснакът, що да не го приложим?
  Под каква форма… времето и опитът ще покажат. Дали чрез смс – и, дали чрез реклами… или нещо друго.

  Инфантилно е да се мисли, че компенсирането на обслужването на някаква организация, чрез заплащане, е меркантилно начинание.
  Ако няма обезпечаване на човешкия труд, било то и творчески, рано или късно инициативата ще стане по-скоро тежест, отколкото градивно начинание.
  Но това си е само мое мнение, което просто споделям, като обратна връзка към инициативата.

  Искам да поздравя Бисер Вълов с победата!

  Да благодаря на публиката, че я има!

  Да благодаря на всички други 12 партньори (конкуренти) в играта, които стимулираха достойно!
  И на Елфа, че ме забърка лудетината, в това приятно начинание, което иначе щях да не забележа и подмина. 🙂

  • Пламен Петров Автор

   Написах това – за правилата – умишлено малко по-безцеремонно, отколкото изисква добрия тон. Защото имам съвсем „пресен“ опит какво се получава когато всеки може – иска – да променя правилата на играта в движение: става неконтролируема анархия!
   Иначе нямам нищо против разумните поправки (но не по 5 на ден). Бисер, например, предложи в коментарите да се брои само по 1 мнение на човек (т.е. ако мой приятел е решил да коментира 12 пъти, за да ме подкрепи – това да се брои само за 1 коментар) и аз приех тази поправка. Защото е разумна.
   Колкото до критерия за победа – не съм го написал изрично, но смятам, че повечето участници вече усетиха, че не победата е най-важното в случая, а самото участие. Затова – поне на този етап – това с коментарите е достатъчно лесен начин за определянане на победителя (наистина няма кой да се занимама с по-сложни методи за класиране) и не смятам да го променям.
   Надявам се всички настоящи и бъдещи участници да се ЗАБАВЛЯВАТ – всичко останало е само суета! 🙂

 • Zelengorova

  Пламене, абсолютно съгласна! 🙂 И аз имам опит с организирането на много хора, това ми е част от работата и да… трябва си падарин, чиито „еднолични“ решения да ръководят парада :), иначе колата започва да се дърпа от много коне, в различни посоки, запира и не ФърФи 🙂

  Важното е, че още от „първото кръгче“ още, всички се усетихме, на къде е пътят и истината и животът :), та се надявам, от тук нататък, да има жега, много жега, но творческа и градивна, а не разединяваща конкуренция. Нека си коментират хората на воля! Ский къв купон си става в кръчмата, по (сепаретата) коментарите 🙂 Това, че ще се брои само един глас е много разумно, щото всички ще се отпуснат и ще си върви лафа, а не да е спек и шаш :), като видят някой много словохотлив да се чудят кво да го правят и да го гледат лошо 🙂

  Чест и почитания!
  🙂