Покана за Коледа (правилно сте прочели) 8


Може би заглавието ще ви подведе, че още не съм изтрезнял от поне две седмици насам… или поне, че не съм поглеждал скоро календара. Да, знам, че Коледа току-що мина! Но въпреки това, много държа да прочетете тази покана за Коледа…

Тя не е от мен. А е от Него…

И стигна до мен чрез електронно писмо (не-електронни отдавна вече не получаваме) от близък приятел. Който също го беше получил по този начин. И ми го беше препратил с анотацията: „Никак не харесвам верижни мейли – но този си струва!“.

Така се й оказа. Струва си.

И си заслужава – дори и в първия работен ден за годината – да се откъснем за няколко минути от досадните си задължения, от суетата… и да потърсим някои отговори. Там, където винаги са били най-съкровените отговори на най-важните въпроси – в сърцето ни.

Толкова от мен. Останалото е от Него:

ЕДНО ПИСМО ОТ ИСУС

Както знаете всички, наближава рождения ми ден. Всяка година се повтарят празничните приготовления в моя чест и мисля, че и тази година ще е същото.

В този период много хора отново ще купуват подаръци, ще слушат по радиото и ще гледат по телевизията реклами и навсякъде по земята ще се говори, че рождения ми ден наближава. Наистина е хубаво, че някои хора поне веднъж в годината мислят за мен.

Както знаете, преди много години хората започнаха да празнуват Рождество Христово. В началото изглеждаше така, сякаш те бяха разбрали и бяха благодарни за всичко, което бях направил за тях, но днес вече никой не знае причината за този празник. Семейства и приятели се събират и се веселят, но не се замислят за повода.

Спомням си, че последната година имаше голям празник в моя чест. Масите бяха отрупани с обилни блюда, плодове, торти, ядки и шоколади. Украсата беше изискана и имаше много, много чудесно опаковани подаръци.

Но знаете ли какво? Аз не бях поканен.

Аз бях почетния гост, но те бяха забравили да ме поканят. Празникът беше за мен, но когато дойде Големия ден, аз останах отвън, те затвориха вратата под носа ми…… , а аз исках да присъствам и да споделя масата с тях.

В действителност не се учудих, защото през всичките тези години вратите винаги бяха затворени за мен.

Тъй като не бях поканен, реших да присъствам безшумно на празника. Влязох и застанах в един ъгъл; всички пиеха, а някои бяха пияни, разказваха вицове и се смееха на всичко. Прекарваха си чудесно. Кулминацията настъпи, когато влезе големият дебел мъж с бяла брада, облечен в червено, и извика: Хо-хо-хо! Изглеждаше пиян, седеше на дивана, а децата тичаха при него и викаха: „Дядо Коледа, дядо Коледа…..”, сякаш тържеството беше за него!

В полунощ всички се прегърнаха, аз също разтворих широко ръцете си и, знаете ли, никой не дойде да ме прегърне. После всички си размениха подаръци и ги разопаковаха с радостни викове.

Когато всички бяха отворени, аз погледнах дали има подарък и за мен. Как бихте се почувствали, ако имате рожден ден, за всички има подаръци, а за Вас не? Разбрах, че съм нежелан и тихо си тръгнах.

Всяка година става все по-лошо. Хората мислят само за яденето и за пиенето, за подаръците, за тържествата, но никой не мисли за мен.

За тази Коледа си пожелавам да ми позволите да вляза в живота Ви, да осъзнаете, че преди 2000 години дойдох на тази земя, за да дам живота си на кръста – за Вас, за да Ви освободя.

Днес само си пожелавам Вие да вярвате в това с цялото си сърце.

Искам да Ви доверя нещо: тъй като много хора не са ме поканили на празника, аз ще направя собствен празник, голям празник, какъвто никой не може да си представи, един много специален празник. Имам да подготвя още някои неща, но днес изпращам много покани, а тази е една за Вас.

Много бих искал да зная дали ще дойдете, за да направя резервацията и да изпиша името Ви със златни букви в голямата си книга за гости. Само тези, които са вътре в нея, са поканени. Които не отговорят, ще останат отвън.

Знаете ли, как да отговорите на тази покана? Просто като предадете това на тези, на които държите…

Аз ще Ви очаквам на празника. Скоро ще се видим.

Обичам Ви всички!

– Исус –

httpv://www.youtube.com/watch?v=GYMLMj-SibU

.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

8 мисли относно “Покана за Коледа (правилно сте прочели)

  • vili slavcheva

    tova bi bilo dobre da se publikuwa po4ti ejednevno.. za da ne zabrawqme za 4oweka koito ima nujda ot nasheto wnimanie i kakwoto mojem da podarim dori edna usmivka WESELA I USPESHNA 2012 G !!!

  • Мартина

    Еее, Пламски, браво, че го публикува. Бая го мислех дали да не го пусна и аз.. не при теб е допъл импулса да го материализарш 🙂 Хич не се жалва Исус. За ожалване сме ние самите, забравили, че Христовото съзнание е във всеки един от нас. Забравили сме, че честваме възраждането на светлината, любовта, братството, споделянето, смирението, приемането… а вместо това просто тъпчем търбусите си с мъртва плът, пируваме около отрупани маси, които утежняват телата и замъгляват съзнанието ни… а сърцата ни страдат в емоционална и духовна дупка. Четете през редовете, хора… 😉 Допуснете любовта тази година, а не духа на алкохола.

    Честита да ни е новата година, да е радостна, изобилна, осъзната и да вървим напред отвъд привидностите на материалното!