Наистина Мечта с Nina Ray 2


Има една много благородна традиция, която се спазва от много малко рожденници. Но това я прави още по-ценна.

Може и да сте я чували или виждали. Но дори и да не сте, днес това ще се промени.

Традицията е следната: рожденикът споделя пред приятелите си, че не иска персонални подаръци, а вместо това – приканва ги да дарят същото количество пари (което иначе биха похарчили за подарък) на някоя избрана от него благородна кауза.

Рожденникът днес съм аз. По-точно – моят блог. Първата ми публикация тук беше точно на днешната дата – преди точно три години.

И понеже не съм много традиционен рожденник, избрах и такъв нетрадиционен начин да го отпразнуваме. Тоест, каня ви наистина да дарим средства за една кауза. И е време да ви разкажа малко повече и за нея…

Ако не познавах лично Нина Райчева (Nina Ray), сигурно и аз щях да реагирам „типично по български“. Тук обаче има едно много голмо НО

Познавам Нина. И я считам за един от най-лъчезарните си приятели. Аз поне никога досега не съм я виждал неусмихната. Но последния път когато се видяхме – тя просто сияеше.

Сияеше, защото беше поела по една много стръмна, но и много светла пътека. Беше тръгнала към една своя мечта. Ама Истинска Мечта…

Като всяка истинска мечта, мечтата на Нина също е достатъчно луда, екзотична и стряскаща. Особено за „нормалните хора“ (това са онези, които се плашат до смърт от всичко лудо, екзотично и с различен от сивото цвят).

Преди да ви разкажа докрай за мечтата – нека кажа няколко думи и за самата Нина. Много скоро, тук в Блогатство, ще прочетете и едно пространно мое интервю с нея – по същия повод. Но сега ще й предоставя „микрофона“ съвсем за кратко:

ЗДРАВЕЙТЕ,

Аз съм Нина Райчева. По-известна съм като Нина Рей и когато се представям обичам да казвам, че съм първият в България консултант по Щастие. Също така от 3 години съм водеща на Семинарите „Наистина жена”, които са помогнали на стотици жени да преоткрият себе си, да заживеят по-пълноценен живот и да трансформират всички ограничения, които ги спират да бъдат наистина – и напълно – щастливи и така да разкрият и реализират себе си по възможно най-добрия начин.

Всъщност всичко, с което се занимавам в живота си е вдъхновено от моята мисия – да помагам на хората да бъдат щастливи, независимо от външните обстоятелства, в които се намират. Уча хората да бъдат смели и упорити и да преследват и най-дръзките си желания. Винаги, с цялата си отдаденост, съм искала да предам на хората едно единствено послание – да се вслушат в призива на сърцето си, да се осмелят и да живеят мечтите си.

Сега аз имам МЕЧТА и се осмелявам да я направя реалност. Осмелявам се да повярвам в себе си и да поискам от Живота да сбъдне желанието ми. Осмелявам се да поискам от Вас, които четете това, да ме покрепите да изживея една своя мечта.

Накратко: мечтата на Нина е да бъде сред малцината участници в един трансформиращ семинар. Това лято. На остров Бали.

Сякаш виждам физиономиите ви – когато прочетете това. И съм напълно наясно, че голяма част няма и да четат по-нататък. (Но аз пиша за останалите).

Самата Нина ми сподели, че в самото начало е имала такива притеснения. Че хората събират пари и правят кампании за болни деца и други подобни каузи. И ще я сочат с пръст – ако тръгне да прави кампания за някаква си мечта…

Да – ама тръгнала. Нищо, че такива – дето я  сочат с пръст – никак не липсват. Надявам се, вие да не сте от тях. Аз не съм. Аз й се възхищавам. Защото да преследваш докрай мечтите си е може би най-святото ни задължение. Като човеци… (Когато се откажем от този дълг – ставаме овце. Поне според мен…).

Аз подкрепям Нина – и нейната мечта – по още няколко причини.

На първо място, Нина си е заслужила осъществяването на това трансформиращо обучение. В интервюто ми с нея, което ще прочетете тук в началото на идната седмица ще разберете повече за Kute Blackson и неговата мисия. Засега само ще ви „издам“, че на обучението му в Бали не може да отиде всеки. На практика, екипът на г-н Блаксън извършва една много фина селекция – измежду стотиците кандидати. За да останат накрая само тези,  които наистина са лидери.

Защото мечтата на Нина не е егоистична. А пък възможностите на Kute Blackson не са безгранични. И затова той подбира хора, които да обучи – за да се върнат после те по всяка от точките на света, откъдето са дошли. И да обучат на същото още много нови хора. Нещо като „Предай нататък“. Така работи Вселената…

Но мечтата на Нина не е и евтина. Сумата за цялото пътуване, самото обучение и всички разноски, свързани с него е… петцифрена.

Самата Нина не разполага с такива средства. Нищо, че за три години е провела толкова курсове – цената им е направо „смешна“. Като толкова много „смешни“ неща в България…

Нина, обаче, разполага с приятели. И екип. Съмишленици…

Има също и вяра. Че информацията за това трансформиращо обучение не е достигнала до нея случайно. (Сигурен съм, че и ти не четеш това просто така…)

Мисията на Нина е да събере навреме (до началото на курса остава малко повече от месец) необходимите средства, да посети това обучение и след това да се върна в България и да организира серия от курсове. За да предаде нататък… (И отново ще го направи на „смешна“ цена… нали сме българи…).

Начините да подпомогнем мечтата на Нина са описани подробно тук. Аз лично ще го сторя. Защото също имам мечти. И една от тях е да помагам на хората…

Ако поне едно от писанията ми в този блог ти е помогнало да бъдеш по-блогат – можеш да предадеш нататък. Като също подкрепиш Нина.

Важен момент в кампанията й е едно благотворително парти, което ще се състои в София утре вечер. По време на партито ще се състои и благотворителен търг с много интересни награди:

(кликни на снимката, за да я видиш в пълен размер)

Има много начини да бъдем добри. Точно днес – това ще е моят начин.

Защо пък да не сме повече?

Нина го заслужава.

Също и мечтата й…

httpv://www.youtube.com/watch?v=-lyciUXMKYo

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

2 мисли относно “Наистина Мечта с Nina Ray

 • Мая Кавлакова

  Заслужава си! Ще я подкрепя!
  Вярвам, че истинските хора са много. И много хора като отделят по малко – стават чудеса!
  Успех, Нина!
  Благодаря, Пламене за статията и за добрите дела!

 • Mira

  Здравейте!
  Госпожата правилно се е притеснила, че няма да подкрепим това толкова важно за нея „пътешествие“ – приказките за сбъдване на мечтите и чудеса са добър бизнес, особено за изтормозени и смачкани от ежедневието хора.
  Предлагам тя сама да се финансира, например като тегли кредит, който след това да изплати. С нейните умения не би трябвало да е проблем, пък и след това „формулите“ за сбъдване на мечтите може да ни се видят по-достоверни.
  Странно! – защо ли бе изтрила коментара ми от нейната лична страница. Добрият имидж изисква да отговаряме и на неудобните въпроси. (това с особена сила важи за добрите комуникатори като вас, г-жо Рей).
  С уважение.