“Октомврийско небе” – филм за неумиращата мечта

 ВЪВ ВСЕКИ ОТ НАС ЖИВЕЕ ЕДНО МОМЧЕ, КОЕТО ОЩЕ ГЛЕДА КЪМ ЗВЕЗДИТЕ

October Sky Октомврийско небе  филм за неумиращата мечта“Октомврийско небе” (October Sky) не е нов филм – направен е преди повече от десетилетие – но ако сте го пропуснали, заслужава си да го гледате. Защото това е филм за неумиращата мечта. И за трудния път към звездите…

Заглавието на филма е анаграма на Rocket Boys – четири момчета от гимназията в едно затънтено миньорско градче някъде в Западна Вирджиния. И вместо да се примирят с това, което очаква всички момчета в градчето – да работят в мината като техните бащи и братя – тези четири момчета строят ракети.

Защото всяка нощ в октомврийското небе над техния град прелита една малка светлинка – първият изкуствен спътник, построен от руснаците (които по това време са Врагът с главно В). И тази малка светлинка в октомврийското небе буди много страх у едни – и много мечти, в душите на тези момчета.

“Октомврийско небе” е и филм за вечния конфликт между бащи и синове. И вечната синовна нужда от обич и признание.

Великолепният актьорски състав (една от първите роли на нашумелия напоследък Джейк Джиленхол, а също и моят любимец Крис Купър, както и прекрасната Лора Дърн) ще ви накара да се вживеете в съдбата на всеки от героите. Особено и ако вие някога сте били малко момче, което се е взирало в нощното небе и е мечтаело за звездни пътешествия.

Но с това достойнствата на филма не свършват. Може би най-ценното в този филм е, че той не е само художествена измислица. Направен е по действителен случай и проследява съдбата на действителни герои…

… като Хоумър Хикам, който… е, нека да не ви разказвам цялата история!

Гледайте този филм – гарантирам ви, че няма да ви разочарова!

facebook Октомврийско небе  филм за неумиращата мечтаtwitter Октомврийско небе  филм за неумиращата мечтаgoogle plus Октомврийско небе  филм за неумиращата мечтаpinterest Октомврийско небе  филм за неумиращата мечтаlinkedin Октомврийско небе  филм за неумиращата мечтаmail Октомврийско небе  филм за неумиращата мечта

Tags: , , , , , , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

3 коментара за ““Октомврийско небе” – филм за неумиращата мечта”

 1. Blogatstvo.com News: “Октомврийско небе” – филм за неумиращата http://is.gd/cHxIw

 2. Валентина казва:

  Къде да гледам този филм, по-точно въпросът ми е – къде го дават? Имам доверие в твоя вкус и ми се иска да намеря филма.

  • Пламен Петров казва:

   Даваха го по ТВ1000 ако не бъркам… Би могъл да се намери и от видиеотеките или от други източници, които не бих искал да коментирам публично тук.

Вашият коментар

Spam Protection by WP-SpamFree Plugin

No Trackbacks.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes