„Октомврийско небе“ – филм за неумиращата мечта 3


„Октомврийско небе“ (October Sky) не е нов филм – направен е преди повече от десетилетие – но ако сте го пропуснали, заслужава си да го гледате. Защото това е филм за неумиращата мечта. И за трудния път към звездите…

Заглавието на филма е анаграма на Rocket Boys – четири момчета от гимназията в едно затънтено миньорско градче някъде в Западна Вирджиния. И вместо да се примирят с това, което очаква всички момчета в градчето – да работят в мината като техните бащи и братя – тези четири момчета строят ракети.

Защото всяка нощ в октомврийското небе над техния град прелита една малка светлинка – първият изкуствен спътник, построен от руснаците (които по това време са Врагът с главно В). И тази малка светлинка в октомврийското небе буди много страх у едни – и много мечти, в душите на тези момчета.

„Октомврийско небе“ е и филм за вечния конфликт между бащи и синове. И вечната синовна нужда от обич и признание.

Великолепният актьорски състав (една от първите роли на нашумелия напоследък Джейк Джиленхол, а също и моят любимец Крис Купър, както и прекрасната Лора Дърн) ще ви накара да се вживеете в съдбата на всеки от героите. Особено и ако вие някога сте били малко момче, което се е взирало в нощното небе и е мечтаело за звездни пътешествия.

Но с това достойнствата на филма не свършват. Може би най-ценното в този филм е, че той не е само художествена измислица. Направен е по действителен случай и проследява съдбата на действителни герои…

… като Хоумър Хикам, който… е, нека да не ви разказвам цялата история!

Гледайте този филм – гарантирам ви, че няма да ви разочарова!

httpv://www.youtube.com/watch?v=qHyWE7s_lGA

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

3 мисли относно “„Октомврийско небе“ – филм за неумиращата мечта