Уъркшоп ли бе да го опишеш?!

 SOCIAL ME WORKSHOP №1 И МОИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ НЕГО

Почти се бях отказал да пиша за Social Me Workshop #1. Не защото не ми хареса. Не защото не можах да присъствам на цялото събитие – а само на част от него. А защото моя приятел Иво Илиев вече написа толкова хубав „репортаж“ за чутото и видяното в зала „София“  на INTERPRED миналия петък… че аз почти нямам какво да добавя.

Но все пак – ще се опитам. Защото читателите на моето Блогатство заслужават да знаят когато някъде се е случило нещо полезно. А това събитие наистина си заслужаваше…

Ако сте от (все още) многото хора, които гледат на Facebook като на нещо несериозно и го свързвате само с досадната му част („ферми“, други малоумни приложения и хора с излишък на свободно време и липса на елементарно възпитание) – време да си актуализирате представите и да си промените мнението.

Защото този workshop (тренинг, обучение или буквално – „работилница“) нямаше да имат особен смисъл – ако Фейса не беше еволюирал до нещо много повече от поредната социалка за забавление и „убиване“ на време (и приятелства)…

А FB определено вече е много повече от това. И въпросното събитие се опита да ни покаже именно, че Фейсбук вече е и най-популярната маркетингова платформа.

С други думи, Фейсбук е новото „бойно поле“ – на което се води ожесточена битка за място под слънцето (и хапка от пазара) между стотици хиляди (а може би вече са милиони) малки, средни или големи фирми и брендове. В това число – и доста български компании и марки.

Дали ще спечелите битката с конкурентите си зависи само от това дали сте овладели новите „оръжия“ и новите методи за новия вид сражения. И задачата на Social Me Workshop беше не само да ни покаже първоначалните „хватки“ от новото маркетингово „будо“ – но дори и само да ни информира, че такова бойно поле въобще съществува. (Нека си признаем – немалка част от родните маркетинг специалисти или бизнесмени все още не са осъзнали напълно това!).

И още нещо – победата не е гарантирана! Но поражението ви е в кърпа вързано – ако въобще не сте там. На бойното поле…

Лично за мен беше не само чест, но и удоволствие да участвам в това събитие. За пореден път изказвам благодарността си към Ален и Евгени – за поканата да съм част от заключителната панелна дискусия. И то рамо до рамо с такива готини пичове като Иво, Борис, Бисер и Крис… (За следващият уъркшоп няма да е лошо да поканят и някоя дама – все пак, на родния FB- небосклон вече има доста звезди с нежни имена…).

А че ще има и следващо такова събитие – в това не бива да се съмнявате! Поради две основни причини:

 1. Facebook се разраства не само като обем на потребителите – но и като нови функционалности, които от своя страна дават и нови възможности за маркетинг и бизнес.
 2. Social Me също стават все по-добри. И за сега – не се „стискат“ да споделят част от професионалния си опит с останалите.

Не вярвам това да се промени и в бъдеще… 🙂

Снимка: Младен Борисов

httpv://www.youtube.com/watch?v=x96KP1wfbpY

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , , , , , , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

10 коментара за “Уъркшоп ли бе да го опишеш?!”

 1. Благодаря за прекрасната статия, Пламен. Можем само да ти благодарим за прекрасното присъствие на сцена и за чувството ти за хумор. Колкото до дамите… то имаше поканена една, при това добре известна. Просто тя беше на друго паралелно случващо се събитие и нямаше как да присъства. А и на коч-партито нищо си му нямаше 😉

 2. Иво Илиев каза:

  Много приятно беше 🙂 Винаги си пожелавам повече такива срещи с приятели 🙂

 3. Една мания смени друга мания- досега куцо, кьораво и сакато само за SEO говореше, сега се говори само за Сурат тефтера. Който е една незначителна част от цялостната, правилната маркетингова СТРАТЕГИЯ!

 4. Както винаги, АА казва истината право във фейса, па макар и да не е във бука! 😉

 5. Джоро каза:

  По повод FB – 1/2 млрд общо, страшно много българи. Моя подход – работя на английски, събирам качествени приятели от US CA и UK, за работа вбъдеще с тях. 300-400 ми стигат. Пък и получавам понякога интересна информация от тях. Помагам и аз, когато мога.

 6. aneta каза:

  кристалното кълбо на мага апостолов много се е замъглило-стареца вече нищо не познава:))))).той и преди не познаваше но това е друга тема:)))))

 7. anjela каза:

  Великият предприемач, богаташ, писател, и астролог Апостол АпостолОФФ е ВЪТРЕ с минимум 700 Евро. На това отгоре даже си мисли, че с навътрянето си е станал още по-велик. Казано на прост език – плаща си за акъла (или за липсата на такъв).добре че се намериха по големи мошеници от него та да му приберат пенсията за две години напред.сега ще се наложи да мине на социални помощи.
  „by anjela“

 8. зло куче каза:

  Последните изцепки на Луд Апостол, коментирани:
  http://zlokuche.blog.bg/drugi/2012/04/20/glupostta-maikata-apostapostoloff-bashtata.943159

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes