Ново предизвикателство: Планът OCDAD 6


Една шантава идея в процес на реализацияС присъщата си скромност, още от началото ще заявя, че идеята е достатъчно шантава, за да бъде и гениална. Но дори и да не вярвате (все още) в това – нищо не губите да опитате!

Идеята ми хрумна отдавна (може би преди около две години), но когато онова пихтиесто вещество в черепната ти кутия те засипва всекидневно с какви ли не щуротии – доста е трудно да обърнеш внимание на всичките си луди идеи.

Всъщност, точно за това става дума – да изпълняваме само по една луда идея на ден. (One Crazy Deed a Day –  или съкратено: OCDAD). Защо е на английски?! Ами що пък не?! Идеята си е моя (лудостта – също) и ако знаех така добре китайски – със сигурност щях да я напиша на мандарински… само и само да ви се наслаждавам на ококорените физиономии… 😛

Ето и подробностите. Сядате си на Д-то (полезно е преди това да подложите под него стол или някаква друга подходяща мебел) и почвате да си съставяте списък с най-откачените идеи, които ви хрумнат.

Hint: това не са всъщност откачени идеи – става въпрос за най-шантавите ви мечти! 😉

Пример:

 1. Да напиша писмо до Брад Пит и да му разкрия чувствата си (важи за неомъжени девойки, блондинки във всякаква възраст и мъже с особен статус на китките).
 2. Да скоча с парашут (има се предвид скок от самолет, не от стола).
 3. Да се запиша на уроци по меренге (идеята е наистина щура само ако тежите поне с 30% повече от препоръчваното за вашия ръст и години).

….

И така нататък…

(Използвайте въображението си, а  ако го нямате – какво въобще правите тук, в моя блог, по дяволите?!) 😀

Отначало ще ви е трудно – също както карането на кола – но после така ще ви увлече, че фантазията ви ще препусне с поне 200 километра в час и ще ви е трудно да се спрете! Няма ограничения за броя на желанията (аз написах 59 само за петнайсетина минути), но целта е списъкът периодично да бъде допълван докато набъбне поне до 365 щури желания.

WARNING: FBI и лично аз ви предупреждаваме желанията ви все пак да са в рамките на закона – ако списъкът ви включва „Да пусна кобра в спалнята на тъщата“ и други подобни желания, аз не нося никаква юридическа или морална отговорност за бъдещите ви деяния!

Какво следва оттук нататък. Още от днес (4-ти февруари, 2010 година),  започвате да преглеждате този списък и да си избирате по едно откачено нещо, което решавате да сторите – точно днес и нито секунда по-късно!

Гарантирам ви, че животът ви вече няма да е същия! Не мога да ви гарантирам дълъг живот – но мога да ви обещая, че ако последвате дори само този мой съвет, той ще е интересен… което е по-добра комбинация от дълъг и скучен.

Дали всеки ще го направи – разбира се, че не! Повечето хора ще продължат да си живуркат и да се самозалъгват, че живеят. Но те точно това и заслужават…

Какво да правя ако пропусна някой ден без реализация на щура идея? Ако ми представите бележка от доктора – или пък чек за 100 000 долара на мое име – склонен съм да ви простя тази дребна немарливост. Всъщност, не е важно колко от шантавите си мечти ще превърнете в дела – по-важно е дали ще се откажете и ще се върнете в редиците на сивите, средностатистически човекороботи.

И още едно предизвикателство: като автор на откачения план, заслужавам малко обратна връзка. (Под обратна връзка нямам предвид цуни-гуни с представители на собствения ми пол! В това отношение си оставам… ретросексуален). Всеки от вас, който приложи нещо от всичко това на практика и изпита удоволствие, кеф и всякакви положителни емоции от пресътворяването на която и да е своя crazy idea – моля да се свърже с мен (чрез формата за контакт или обява в цяла страница на PLAYBOY) и да ми разкаже историята си. Някой ден от това може да излезе хубава книга… или интересен блог. (Което си е моя шантава идея, така че не се опитвайте да ми я крадете!).

Не се съмнявайте, че аз също ще разкажа за моите приключения с Планът OCDAD!

Лудостта може и да не спаси света – но прави животът толкова по-интересен!

(А да си нормален е толкова тъпо и скучно…) 😉

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

6 мисли относно “Ново предизвикателство: Планът OCDAD

 • nela mihova

  ПЛАМЕНЕ РАДВАМ СЕ ПОСТОЯННО НА ИДЕИТЕ КОИТО ДАВАШ И СЕ УЧА ОТ ТЕБЕ ЗАЩОТО ,Е РАДСТ ДА СЕ УЧА ОТ УСПЕЛИ ХОРА КОИТО ОБИЧАТ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА,ЩЕ ТИ ПИША ЗА МОИТЕ ЩУРИ ИДЕЕИ.БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ЧУДЕСНИЯТ САИТ И ТЕМИТЕ В НЕГО

 • Ива

  добра идея 🙂 аз и преди това не можех да се отърва от идеи какво да пробвам, но сега вече се прескачат…
  а на теб мога да ти предложа още една шантава идея – ела да катериш 🙂

 • Георги Нейчев

  Супер!!!
  Много хора са се превърнали в личности благодарение на не стандартните им ДЕЙСТВИЯ ,които ги водят по пътя на………сещаш се!