Най-забравената тайна на успеха 4


bebe Замисляли ли сте се някога колко много хора вярват, че щастието и успеха не са лъжица за тяхната уста? Че богатството, успешната кариера, признанието на околните…и въобще всички материални и нематериални блага, всичко, което определяме като успех…е нещо прекрасно – но те не са достатъчно добри за него. По ред причини, повечето от които са от познатия ни репертоар: „Аз не съм толкова богат (умен, красив, можещ…списъкът е безкраен), колкото тези успели хора!“. Имам една изненада за вас – просто продължавайте да четете и ще разберете коя е най-забравената тайна на успеха! 😉
Едва ли четящия тези редове не знае как се правят деца. А ако още вярвате в историята за щъркела – ще трябва да отворите някой учебник по биология преди да продължите по-нататък. Като пропуснем „веселата част“ (нали мъжете все сме обвинявани, че не наблягаме достатъчно на foreplay-а) – всеки от нас е започнал живота си от една оплодена женска яйцеклетка. Оплодена не от кого да е, а от г-н Сперматозоид. Да, то е много важен. И много специален. Защото:

Оплождане (на латински: Fecundatio), се нарича процесът, при който в яйцеклетката прониква сперматозоид. Започва да се формира нов индивид, това е началото на бременността. Зачеването е сложен процес. В месечния цикъл на жената, единствено по време на овулацията може да се осъществи зачеването. А овулацията е много кратък период от време. Шансът на жената да зачене се свежда в рамките на 12 – 24 часа. Не винаги обаче нещата са толкова прости. За да се осъществи зачеването са нужни: – годна яйцеклетка – качествен сперматозоид – точното време Понякога сперматозоидите не пристигат навреме до яйцеклетката, не преживяват достатъчно, нямат нужната концентрация. Далеч не е вярно твърдението, че един сперматозоид е достатъчен, защото в естествени условия са нужни милиони сперматозоиди, които помагат на този „един“, като атакуват този комплекс и самата яйцеклетка, за да я „предразположат“ да поеме сперматозоида“. Понякога зачеването, може да не доведе до нормално развитие на бременността. Има няколко причини: – Яйцеклетката се отделя от фоликула (намиращ се на повърхността на яйчника), обградена от стотици клетки. В редки случаи този комплекс може да не съдържа яйцеклетка – „кухо яйце“. – Не винаги яйцеклетката се опложда правилно. Понякога пропуска повече от един сперматозоид, като резултатът е неразвиващ се ембрион или спонтанен аборт в ранен етап, много преди теста за бременност. – Не винаги лигавицата на матката е готова да посрещне ембриона и да му „позволи вгнездяване“ или т.нар имплантация. от Уикипедия, свободната енциклопедия

С други думи – за да се родим, 8-9 месеца преди самото събитие са се случили невероятни съвпадения от благоприятни условия, за да можем да бъдем заченати. Но това не е всичко! (Хайде и аз като в Телешопинг-а, но наистина има и още нещо много важно). Когато мъжът „изстреля“ спермата си във влагалището на жената, г-н Сперматозоид не е сам. Напротив! В този „изстрел“ се съдържат средно около…20 милиона сперматозоиди! Нека да повторя: двадесет милиона!!!mrsperm И всичките тези палавници се състезават кой пръв да стигне яйцеклетката и да стане Номер Едно. Но успява само един – г-н Сперматозоид. Това е като да спечелиш състезание, в което участниците са били поне 20 милиона. Или да те назначат на работа измежду 20 милиона кандидати за същата длъжност. Или…мисля, че вече схванахте идеята. Ако не сте – ето ви и още едно сравнение. Шансовете да спечелиш от тото или от лотария се оценяват приблизително на 1:1,3 милиона. Шансът от всичките участници в състезанието точно „вашия“ сперматозоид да спечели са ни по-малко, ни повече 1:20 милиона. Е, сетихте ли се вече накъде бия? Всеки от нас е обречен на успех още преди раждането си. Защото всеки от нас е бил този г-н Сперматозоид. И се спечелил най-важната битка в условията на най-лютата конкуренция. Това е и най-забравената тайна на успеха: успехът ни принадлежи! Не само от мига, в който сме се появили на този свят, но – както надявам се успях да ви убедя – даже много преди него. Ние сме родени победители. Но просто сме го забравили. Или никога не сме го знаели… Ако си спечелил в съревнование с 20 милиона равностойни съперници – защо трябва да те плашат един или двама?! Ако си забравил, че си роден победител – просто намери време и начин да си го припомниш! И продължи напред. Защото си обречен на успех!

Сега вече знаете…

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

4 мисли относно “Най-забравената тайна на успеха

  • donedi

    Радвам се, че днес открих тази блог и прочетох една част от статиите. Харесват ми тези обобщения на теми, по които много хора се опитват да пишат и „пейсват“ в нета. Харесва ми това собствено мнение, което излагате, подплатено с факти.

    Жалко,че липсват дискусии по теми, които касаят настоящето е бъдещета на личността като цяло. Би било интересно да се прочетат повече мниния по темите.

  • spell i'm under

    във фейсбук трябва да се въведе нещо като задължително писане на български език за територията на страната..като гледам един от горните коментари се измъчих доста докато го разшифровам..