Успехът не е крайна гара, а пътуване 4


success-continuous-journeyПовечето от нас имаме много изкривена представа за успеха. И като казвам това, нямам предвид пошлата представа на чалга-генерацията у нас, според който успехът се състои в това да имаш чифт силиконови цици (или гадже с такива атрибути), БМВ или Мерцедес и да смучеш коктейли в най-актуалната Мека на чалгата в подходяща компания от хора с пълни портфейли и празни души…

Дори и представите ви за успех да са доста по-стойностни – пак съществува възможност да гледате на успеха като на крайна гара. Като постигане на някаква крайна цел…

Но не е така. Успехът не е крайна гара. Не е и самият влак, нито пък релсите, по които той се движи. Успехът е самото пътуване.

Пътуване, което не спира, не свършва и не престава да ни кара да сме по-добри. До последния ни дъх…

За всеки човек успехът е нещо различно, но за повечето хора той има предимно две измерения: слава и пари.

Тези две цели обаче – дори и когато не са в най-егоистичния си вариант – имат една тънка особеност. И славата и парите бързо се изпаряват ако престанем да правим това, което ни е довело до тях и е причината да ги постигнем.

Точно затова успехът е в непрестанното пътуване. (Кастанеда го е описал много по-добре в своето „Пътуване към Икстлан“ и този поетичен разказ всъщност ни казва същото: пътуването е ключът!)

Преди време ви споделих от страниците на този блог концепцията на Ричард Ст. Джон за осемте елемента на успеха. Днес ще чуете и видите неговото мнение и по темата за успеха като пътуване. Заслужава си!

Остава само да ви пожелая пътуването ви да е успешно.

И Пътят ви да е със Сърце!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

4 мисли относно “Успехът не е крайна гара, а пътуване

  • Петя

    Първо да кажа – хубава визия на блога. И второ – чудесно продължение на предишното представяне на Ричард Джон. Аз специално имам нужда от такива мотивировки, защото живея и работя в „зоната на здрача“. Много хубав материал.

  • Ивалина Ташева

    Не мога да изгледам клипчето по неясни за мен причини, но бих вмъкнала още малко „светлина“ – удоволствието не е само в постигнатия успех, а в пътя до него, и още – всеки успех, ражда нови цели и така „пътуването“ продължава през целия живот.Ако решим, че сме постигнали всичко, че сме върха…значи сме легнали живи в пръстта:)