Метатайната ще бъде разкрита точно след 10 дни! 7


Няма нужда да ви представям отново Димитър Божанов. Ако не сте чели предишното му интервю за моя блог, може би вече сте прочели нашумалата му първа книга – „Кафе за събуждане“.

А ако все пак не сте – направете си едно кафе и прочетете настоящото интервю с Митко! За да се пробудите…

… за един по-смислен и по-богат живот. Животът, който всеки от нас заслужава…

Пламен Петров: Почти две години след като ни срещна с филма „Тайната“ си един от главните виновници и за предстоящата среща с автора на „Метатайната“ – какво се случи за този период с човека Димитър Божанов и с какво се промениха възгледите ти за света и себе си две години по-късно?

Димитър Божанов: Първо, привет на всички и благодаря от сърце лично на теб, Пламенски, за възможността „да си кажа всичко“ пред твоите приятели и читатели. Не знам дали е необходимо да ги разграничавам, приятелите и читателите имам пред вид. Вярвам, че всеки, който се е докосвал до енергията ти, те усеща като истински приятел.

Всичко се промени радикално за мен през тези две години. Тотална трансформация преживях. Вътрешна първо, а после и външна. В началото, когато това започваше, самият аз не подозирах колко истинско е всъщност и колко надълбоко стига. Да, идеите от Тайната звучаха супер , имаха сравнително правдоподобни източници, пък и на кой не му се иска да можеш да имаш всичко на света, както обещаваха. Самият аз все още бях доста наивен по онова време, но бих казал това беше необходимата доза наивност, за да предприема все пак някакви действия, докато всички ме мислят за луд.

Признавам, всичко стартира малко на сляпо в началото, по времето когато правихме премиерата на филма „Тайната“ в София. Сега ясно виждам за какво става въпрос. Тогава се крепях предимно на надеждата си за нещо по-добро. Сега го живея. Доста различно е и все пак, всяка крачка има своето дълбоко значение и смисъл и ни води напред по пътя ни за наше добро. Дори когато това не изглежда така, понякога…

Още когато гледах филма „Тайната“ за пръв път, нещо в мен ми казваше, че само след година всичко това ще ми се струва като пълни глупости. Нещо като сцената с Исус, който предрича на апостол Петър, че ще се отрече от учителя си три пъти, преди петлите да са пропели. И аз така – с Тайната. Не беше минала и година и започна да ми става ясно, че е време наивизмът ми да си отиде и да даде път на истината.

Да, Тайната е прекрасна първа стъпка и чудесен учител. Но играта не свършва с това. Искаш истинска промяна в живота си? Добре. Готов ли си обаче да извървиш пътя? Готов ли си да се изправиш пред страховете си? Нещо повече! Готов ли си да се помириш с тях? Ако отговорът ти е ДА, моето момче, имам награда за теб. По-голяма от целия свят! Толкова голяма, че свят ще ти се завие..

Имам да ти подаря вечността!

Не просто „ще ти работи” Тайната, за да ти позволи някакви тленни земни неща. Разбира се, ще ги получиш, но има дори по-голяма награда, приятелю. Много по-голяма. Нарича се безсмъртие!

Толкова много пораснах през последните 2 години. Колкото не съм израснал през целия си живот до преди това. Имам пред вид вътрешно, разбира се. Счупих толкова много бариери в себе си и света ми се разкри толкова различен изведнъж.

Изведнъж, изведнъж… отне ми около година и половина вътрешни битки и катаклизми, катарзиси, прозрения и тъй нататък, докато започна да виждам реално, че всичко това с нагласата работи и наистина помага. До преди това по-скоро осъзнавах, че съм в необходимата дупка. Говоря за времето около и след премиерата на The Secret.

Има нещо такова, че преди всеки голям пробив е необходим срив. Понякога малък, понякога – по-значителен. Хубавото е, че мине ли това, ако човекът е бил на правия път така да се каже, рано или късно се развиделява и нещата потръгват.

Днес книгата ми се продава в многохилядни тиражи, а я продаваме само в България за сега. Още дори не съм излязъл на американския пазар, което, за щастие, също скоро ще се случи. Следващата цел ще е Китай.

Мисля сериозно да говоря с Мел Гил по въпроса, пред вид, че той е известен като Най-добрият азиато-американски мотивационен говорител в света. В Китай тиражите стартират от 300 000, така че искрено си пожелавам чуваемост и там в най-скоро време! ; )

Превърнах се и в нещо като публична личност, отелесяваща за много хора идеята за по-добър живот и положителна нагласа един към друг. Бих казал, че въплъщавам по-скоро усещането им, че това с позитивната нагласа не е лудост, а реална и разумна алтернатива. Ще ги окуража, че наистина е така. Оставете ги тези, дето много разбират, да си разбират за себе си. Вие правете най-доброто за вас, а днес всеки разумен човек знае какво е това – цялостна положителна нагласа към себе си и към света. Това значи да поемеш отговорност.

В крайна сметка, нещата не са толкова прости, колкото изглеждат в „Тайната”. Това, мисля, всеки го знае или поне го подозира. Затова има и „Метатайната”, „Кафе за събуждане” и още хиляди други книги и филми по темата. Как го виждаме аз и д-р Мел Гил, всички ще могат да разберат на 28 май в зала 1 на НДК. Лично аз дължа живота си на информацията, която започна да превзема живота ми от The Secret насам. Да, нещата са доста по-дълбоки и да, положителната нагласа има силата да превърне живота ви в сбъдната мечта.

Лично теб с какво най-много те впечатли Мел Гил и как би го представил пред българската публика?

С авторитета си и с енергията си, ако мога така да се изразя. Когато човек се занимава с духовно развитие, рано или късно развива физически усещания за някои духовни уж неща. Можеш да усещаш хората например. Можеш да чувстваш енергията им и да се досещаш какви мисли таят във връзка с теб. Аз усетих Мел като брат и като учителя, който дълго съм търсил. Безупречен професионалист в работата си, носещ нестихваща радост в душата си и много любов за хората около себе си.

Нали знаете, едно е да четеш книга или да гледаш филм и съвсем друго да се видиш с учителя на живо и да се докоснеш до енергията му, до харизмата му, аурата на човека, излъчването му.

Виждате ли колко думи имаме за нещо, което е невидимо за очите ни? А това е, бихме казали, най-истинското нещо. Как е възможно да се колебаем в силата му? Д-р Гил определено е човекът, който може да отключи извора на тази сила в сърцата на всеки от нас и да ни помогне да претворим живота си както най-силно желаем.

Може би тук е моментът да споделя, че д-р Гил направи огромна отстъпка за семинара си тук. Разказахме му, че в България хората нямат много пари да харчат за такива събития и той се отказа от твърдия си хонорар, който, повярвайте ми, е наистина респектиращ, за да можем пък ние като организатори да си позволим да пуснем толкова евтини билети и да направим това събитие достъпно за всеки от нас и за всичките ни приятели.

Прекрасен човек! Щастлив съм, че участвам в представянето му пред българската общественост и знам колко благодарни ще са всички, че са били част от семинара на 28-и.

Нали знаеш, ние всъщност съ-творим през цялото време. Една среща не се създава само в моя ум. Тя се случва и в твоя, за да можем да се срещнем на живо след това. Така е и със събитията, така е и с мечтите.

Не можеш да направиш събитие с един човек. Нужни са много умове, за да го сътворят. Благодаря на всички съ-участници, с които съ-творим този прекрасен семинар! Чувствайте се поканени да участвате в мечтата ми – да видя зала 1 на НДК пълна с позитивни хора, излъчващи положителна енергия, събрани заедно, за да материализират една велика визия – щастие за всички! А може би това е твоя мечта?

Лесно ли е да се доведе личност от такъв ранг в България и на кого още трябва да сме благодарни за такъв ценен подарък?

Ако Мел не беше направил отстъпката, за която споделих в предишния отговор, това нямаше да е възможно. Така че само на него трябва да сме благодарни. Разбира се и на прекрасния ни екип, който въпреки всички предизвикателства и рискове, се нави да го направим. Всички, които подкрепиха идеята пряко или косвено имат искрената ми благодарност и признателност!

В България хората все още сякаш не разбират колко важна е положителната нагласа за личния и професионалния им живот и са доста плахи в посещението си на такива събития. Лично за мен това е нелепо, защото знам колко важна роля играе за живота на един човек правилната информация, поднесена в правилната последователност. Но в образованието ни не се говори за това, както и в публичното пространство и хората са лишени от възможността да се възползват от невероятните възможности, които подобни събития разкриват за тях.

Много съм щастлив, че най-сетне имаме възможността да отворим вратите за всеки джоб, така да се каже. Вярвам, че това ще окуражи повече хора да направят крачката. Бих казал, ако усещате, че искате да чуете какво има да ви каже и покаже д-р Гил докато е в София, оставете колебанията за друг ден и предприемете действие още сега, за да сте сигурни, че ще присъствате на 28-и в зала 1 на НДК.

Обявили сте и няколко интересни промоции по повод това събитие – разкажи ни повече и за тях?

Да, така е. Стараем се да вдъхновим колкото се може повече българи да вземат участие в семинара. Пуснахме игра за блогъри, в която се разиграват ексклузивно интервю лично с Мел Гил за блога на победителя и две ВИП покани за семинара. Условието е да публикуват материал за предстоящото събитие на сайта си. Който събере най-много коментари – печели! Първите 10 по брой коментари също печелят покана.

Другата игра е за всички фейсбук потребители. Призоваваме ги да публикуват любима вдъхновяваща мисъл на Facebook страницата на събитието и да поканят приятелите си да гласуват за техния пост. Първите 10 отново печелят ВИП покана за семинара и ще седят в оркестрината, точно пред лектора.

Вярваш ли, че ще успеете да напълните Зала 1 на НДК и на какво се крепи тази вяра?

Много ще се радвам и да ти кажа вярвам, че е възможно. Ще е прекрасно наистина! Мисля, че това може да е преломен момент за цялостната нагласа в държавата по отношение на позитивното мислене. Уверен съм, че за всички нас ще е по-лесно да говорим за това след едно такова събитие с лектор от такава величина, признат в цял свят.

Но нека си кажем за какво всъщност става дума.

Знам, че много хора разбират положителната нагласа правилно, но им е трудно да изкомуникират тази информация с близките си. А всички имаме нужда да бъдем подкрепени и окуражени, особено когато сме изправени пред нещо ново. Мнозина се отказват от възможността да променят живота си, защото хората в средата около тях „не вярват в тези неща” и ги обезкуражават. Такива публични събития са прекрасна възможност за всички нас да покажем на родното общество, че и в България има почва за позитивно мислене. Зловещата реалност е, че положителната нагласа е единственият ни реален изход от ситуацията, срещу която обществото ни се гневи.

Погрешно мислим, че с негативизъм ще оправим нещата. Ако ставаше така, досега щяхме да сме прокопсали, приятели. Позитивната алтернатива е начинът или поне първата стъпка по новия път. Старият много се окаля вече, а и мнозина са затънали почти до ушите. Давят се в калта на невежеството. Време е да я отмием с един освежаващ и оптимистичен душ. На цялото ни общество. Той може да се появи, единствено, ако го пожелаеш и ти. Какво да направиш ли? Като за начало, стига си мислил, а предприеми най-сетне реално действие и ела на семинар. Чуй за какво става дума, пък да видим. Ще имаме цял ден да го обсъдим, че дори и да научим по нещо, което току виж изпратило живота ни на следващото ниво.

В заключение, какво би казал лично ти на хората, които се колебаят дали да участват в това събитие или да го пропуснат?

Това е последната им възможност да присъстват на семинар с лектор от такъв ранг – почти безплатно. Следващият път ще трябва да броят три и четирицифрени суми за същото преживяване някъде в чужбина. Знам го, защото познавам този бизнес отвътре и честно казано почти никой в бранша не се навива на дарителската инициатива, която предприе д-р Мел Гил. Искрено му благодаря за това!

На колебаещите се, каквито има винаги, ще кажа само едно, този път като учител: Замълчете за миг и се вслушайте в интуицията си! Не в онзи досаден глас, който ви говори за сметки и проблеми, за новините, рекламите и намаленията в мола. Оставате това за момент. Разполагате с един момент за себе си, нали? Нека това бъде този момент. Отпуснете се и усетете безмълвния глас на душата си. По-скоро ласка. Като нежна ласка се усещат напътствията на душата. Останете напълно неподвижни за момент и се вслушайте в дишането си. Поемете дълбоко дъх и издишайте. Направете го пак. И сега още веднъж. Забележете как се чувствате. Сега признайте пред себе си – любопитни ли сте? За какво ли пък толкова става въпрос в този семинар, а?

Разбира се, че сте, защото става въпрос за живота ви. Това усещане е интуицията ви, която ви води по най-добрия за вас път. Ако я чувате правилно, тя със сигурност ви казва: 28 май, зала 1 на НДК, направи всичко възможно да присъстваш. Нещо важно ще се случи там!

httpv://www.youtube.com/watch?v=8Vx3hN1u0EA

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

7 мисли относно “Метатайната ще бъде разкрита точно след 10 дни!

 • Galina Grig

  Браво! Пламка, че с това интервю даваш рамо на идеите, които Митко Божанов в последно време впръсква в съзнанието на всеки, който има отношение към себе си, към Вселената, към нещата, които се случват „извън“ нас самите… Бях чула от него за това събитие, когато все още беше само идея. Но ти сега ми припомняш за неговото реално осъществяване. Защото загледана в другите неща от живота, можех и да пропусна информацията…
  Чрез твоя блог искам да поздравя и Митко за това, че е довел докрай тази среща.
  Успех!

  • Пламен Петров Автор

   Гуруто на известните и богатите, авторът на МЕТАТАЙНАТА д-р Мел Гил идва в София на 28 май за целодневен семинар в зала 1 на НДК.

   2000 билета от 20 и 30 лева!

   Най-добре отиди до билетния център още сега. Билети вече се продават.

   Освен на касите на НДК билети можете да закупите и в мрежата на Евентим или директно в интернет на адрес:

   https://www.eventim.bg/bg/bileti/den-na-pozitivnoto-mislene-sofia-national-palace-of-culture-96549/event.html

   Събитието поставя началото на нова традиция – Денят на позитивното мислене в България – 28 май.

   Виж повече инфо тук:

   http://www.metatainata.com

 • Томи Томев

  Българинът има крещяща нужда от това. Позитивният начин на мислене, позитивният подход към себе си, към хората и събитията, са важно условие за по смислен и ползотворен живот, затова напълно подкрепям такива събития, и хората, които ги организират и осъществяват.

 • Лита

  Пламене, а ти беше ли? 🙂

  аз съм много доволна – човекът се раздаде на сто процента – направи само една почивка от 10 минути (като дори тогава говореше), общо взето не е спирал 🙂
  много вдъхновяващ! 🙂