Песента на Дара и Добрин


Татко Дарин и талантливата Дара

Добрин е от хората, които напълно отговарят на името си. И от приятелите, които можеш да виждаш веднъж на всеки 5-10 години – и пак да си оставате все толкова добри приятели. Радвам се, че го срещнах (събра ни Joomla-та – преди вече десетилетие?) и че въпреки разстоянията си оставаме приятел.

А приятелите си помагат. Особено когато единият от тях е достатъчно луд, че да напише детска песен – и да има още по-необяснимото желание тя да бъде изпълнена от дъщеричката му (ТОЧНО на 24-ти май!) и това да стигне до колкото се може повече хора…

Луда работа, нали?

Това не е всичко… Чуйте сами:

ПЛАМЕН: Първо – кой е Добрин и коя е Дара?

ДОБРИН: Един щастлив родител. Дългогодишен стаж като музикант в чужбина с много и различни проекти. Продължавам да се занимавам с музика, но вече повече „зад сцената“. „Млад“ студент, позитивно настроен, но дразнещ се от неуредици и бюрокрация. Вярващ, че България ще стане една нормална европейска държава и детето ми ще се развива тук.

ДАРА: Аз съм Дара и съм певица.  Завърших първи клас и в контролните имах отлични резултати. Искам да бъда отличничка и във втори клас и тази песен да стане известна. Искам да спортувам и да спечеля купа. Сега ходя на пеене и плуване.
Добрин и Дара
ПЛАМЕН: Кога и как ви хрумна идеята за тази песен и какъв е смисъла от всичко това?

ДОБРИН: Идеята беше спонтанна, Текстът беше готов за 10 минути, продуцирането отне много повече. Целта беше да се създаде модерна детска песен, която е по-различна от традиционно звучащите такива. Това е обективно, а субективното – дъщеря ми да има странично занимание, което би отвлякло вниманието й от заобикалящата ни чалга култура. Смисълът при такива проекти? Искрено се надявам децата да бъдат възпитавани както в училище, така и в къщи на ценности, които не включват голям черен джип, силикон и мотиви, които не се връзват с географското понятие за Европа.
ДАРА: Много хубава песен, която тати е измислил и направил много добре.

ПЛАМЕН: Очакваш ли негативни коментари и какво би им отговорил?

ДОБРИН: Аз бих се изненадал ако няма. За съжаление, обобщено, по-големият процент от народа е „черноглед“. Само преди няколко дни бях свидетел как вместо да се радват на осигуреното от общината поле за изява на децата си, няколко родители критикуваха кмет, защото, забележете, сменял ВиК мрежата в града!!! Нищо, че старата е от преди 50-60 години и децата им пият вода от ръждиви тръби.

Мина времето, когато се засягах от негативни мнениея, за това с удоволствие бих ги игнорирал. Стига да не са на лична основа. Дано да греша все пак.

ДАРА: Не, не бих очаквала  искам хората да са с усмивки. Не ми пука…

ПЛАМЕН: Какви са бъдещите творчески планове на дуета Татко Добрин и Малката Дара?

ДОБРИН:  Може би песен за студентите 🙂 Бих се радвал Дара да продължи развитието си в тази област, защото мога да й помогна много. Може би ще обмислим следващият проект заедно и ще оставя детската фантазия да надделее.

ДАРА: Да си помагаме и да пея песента пред публика. Искам нова песен, с която да радвам децата.

Дара
ДОБРИН: Бих искал да благодаря на всички, които допринесоха за реализацията на този проект. Те не са много като число, но направиха много от сърце. Поканихме хора за събитието във Фейсбук, изпратихме много писма до вестници, Интернет страници и радио станции. След премиерата ще отчетем дали сме свършили добра работа. Най-важното е децата да харесат песента, да я пеят и танцуват.

ОСТАВАТ БРОЕНИ МИНУТИ ДО ПРЕМИЕРАТА – ВИЖТЕ Я ТУК!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.