Една книга, която ме преследва 9


Седемте навика...Моите „случайни“ срещи с книгата „Седемте навика на високо ефективните хора“ от Стивън Кови

Заглавието не е шега. Срещнах тази книга преди повече от 10 години. По-точно – тя ме намери. На площад „Славеков“. Случайно…

Не можах да й устоя – купих я. Прочетох я почти веднага. И бях запленен.

След време, най-добрият ми приятел ми я подари в оригинал. Беше ми я донесъл от Америка, без да подозира, че вече съм я чел и че съм й запален фен. Случайност…

Преди 3-4 години – пак съвсем „случайно“ – имах невероятната възможност да взема участие в едноседмичен курс по оригиналната система на Стивън Кови, под ръководството на сертифициран американски преподавател. Беше страхотно!

А по-миналата година започнах лекторската си кариера точно с тази книга. И до ден-днешен това е единствената ми презентация, която съм повторил два пъти – по-молба на колегите ми, които бяха пропуснали да я чуят първия път. (Обикновено не обичам да повтарям лекциите, а да намирам нови теми и предизвикателства).

По-долу ще видите слайдовете от оригиналната ми първа презентация. Но не е същото – нито като да сте присъствали на самата лекция, нито като да сте прочели самата книга.

Прочетете тази книга! Няма да съжалявате…

P.S. А кой точно е Стивън Кови ще ви разкажа по-подробно съвсем скоро – в отделна публикация.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

9 мисли относно “Една книга, която ме преследва

 • Ивалина Ташева

  Препоръчаха ми книгата преди 5 години.Намерих я без особени усилия и я прочетох на един дъх.“Заплени ме“ е твърде недостатъчно за въздействието, което имаше върху мен.Явно точно тогава съм била готова за нея.“Когато ученикът е готов, учителят сам идва при него.“Книгата на Кови, беше поредният ми учител в този период.От тогава съм я препрочитала неколкократно и всеки път имам преживяване“АХ-А“:)
  Миналото лято с голямо удоволствие чух професор от Софийския университет да я препоръчва на специализанти, като фундаментално четиво по Трудова и организационна психология.
  А аз бих ви казала:Прочетете я, но ако не я разберете, не казвайте, че не става, просто вие не сте готови за този урок.Изчакайте си момента.

 • Иван Динков

  Книгата е страхотна,
  и на мен ми попадна преди около 5 години
  и промени живота 🙂

  Нова подобна книга, която съм открил и
  на Робин Шарма „Монахът, който продаде своето ферари“
  Заглавието е доста прозаично, но книгата е незаменима 🙂

 • Petya Popova

  Хубавата книга се познава по привличането от първия преглед.Започваш да изпитваш неустоим глад,затова четеш на един дъх.После започваш внимателно с подробни бележки .Така имам карти от тази книга,които бързо ме свързват с искания текст.Ползвам ги вече доста години и все по-актуални стават за мен.
  Поздравявам те за добрия избор!

 • Пламен Петров Автор

  Иван Динков :

  Нова подобна книга, която съм открил и
  на Робин Шарма “Монахът, който продаде своето ферари”
  Заглавието е доста прозаично, но книгата е незаменима :)

  Така е – Робин Шарма е и мой любим автор и скоро в този блог ще има публикации и по този повод, обещавам!

 • Огнян Чипев

  Все още си спомням и никога няма да забравя тази твоя презентация, Пламен!
  Тогава ти беше много добрия посредник между мен и до книгата на този велик автор и човек – Стивън Кови. След това си я закупих – и това е едно от настолните ми четива в моя Киндъл. Когато човек се докосне до такова съкровище, трудно може да устои и да не се промени към по-добро.
  Благодаря ти Пламен! 🙂
  ПП: Благодаря на Господ и за Стивън – вярвам, че той е при Него на небето и че един ден ще се видя отново с него – имам много въпроси, които искам лично да му задам…
  Починай в мир, Стивън! 🙂