COOLinar-но интервю за/с двама

 С ИВО ИЛИЕВ И БОБИ ВЕЛИЧКОВ ЗА ЕДНО ВКУСНО СЪБИТИЕ

coolinar

„Говори ми вкуснотии!“. Кой мъж не би искал да чуе тези думи от устата на любимата си жена? Или коя жена не би пожелала да й ги прошепнат? Не само в кухнята…

С риск да ви разочаровам, репликата не е от късен филм за възрастни. А от промотирането на едно събитие, което е за всички възрасти. И идва тъкмо навреме…

А какво точно е COOLinar и защо не трябва да го пропускате – най-добре да разберете от неговите създатели!

(По една щастлива – поне за мен – случайност, и двамата са и мои приятели. То всичко в тоя блог си е шуробаджанащина…) 😉

За награда, в края на интервюто ще намерите и една приятна изненада!

ПЛАМЕН ПЕТРОВ:  Откъде дойде идеята за COOLinar?

ivo_ilievИВО ИЛИЕВ: Съвсем спонтанно, или не чак толкова. С моят приятел и колега, Боби Величков, се видяхме през лятото и се заговорихме как у нас липсва подобен формат събития на тема, която и на двамата ни беше любимо хоби – кулинарията. В последствие си направихме кратко проучване и се оказа, че доста хора мислят като нас. Така решихме да разширим формата и тематиките, включвайки всички близки до кулинарията мероприятия – производство на хранителни продукти, здравословно хранене, диететика, кулинарни експерименти и пр. Така се „роди“ COOLinar – нашата идея и мечта имаше шанса да се случи и благодаря на Интер Експо Център – София, които първи прегърнаха идеята и ни помогнаха тя да стане факт на 8-9.ноември.2013г.

bobby_velichkovБОБИ ВЕЛИЧКОВ: В българското онлайн пространство има гигантско количество хора, които се занимават с кулинария, рецепти, хранене и подобни тематики. В същия този момент хранително-вкусовата индустрия се събира един път в годината с много зор и това се случва на специализираните изложения Месомания, Булпек, Светът на млякото, Салон на виното, Интерфуд и дринк и СИХРЕ. По една или друга причина онлайнЪТ и офлайнЪТ (знам, че е грешно) не са се събирали и срещали, било то формално или не, а определено имат много какво да си кажат и покажат и най-вече да си бъдат полезни едни на други. От тази идея тръгнахме. След това решихме да присъединим и здравословното хранене, защото всъщност и двете страни се борят точно за това. На последно място, но не и по важност е желанието ни просто да си направим един сериозен кулинарен купон.

Как се организира едно такова събитие и кои са най-големите предизвикателства?

ИВО ИЛИЕВ: Много, много трудно – явно заради това никой не се е хващал да прави нещо подобно до момента 🙂 . Е, намериха се двама – моя милост и Боби, и сме се хванали наистина много сериозно с това. До момента в програмата на COOLinar има 11 мероприятия, като запазваме в тайна няколко други засега – нещо такова се организира доста трудно на толкова достъпна цена – 60лв. за двудневна програма. Идеята е наистина всички гости и участници да се забавляват, да се запознаят един с друг, да научат много полезни неща, да опитат много вкусотии и да всички да си подарим много приятни емоции. Най-хубавото, според мен е, че до момента на който сме споделили идеята за COOLinar – всички много са я харесвали и са предлагали да се включат по удачен начин. Според мен едно събитие не може да се случи без зад него да застанат свестни партньори и главни участници в програмата – радвам се, че имаме наистина страхотни партньори и експерти за семинарната и презентационните програми, защото техните професионализъм и ентусиазъм наистина ще помогнат да се получи едно много добро събитие.

БОБИ ВЕЛИЧКОВ: Честно, едва ли щях да се захвана, ако знаех какво следва. Нещата изникват едно след друго, винаги има нещо, за което не си помислил, задължително се стига до случаи, в които 2 уникално готини сами по себе си идеи не могат да сработят заедно и едновременно, от там се почват най-различни компромиси…. Но пък с Иво сме достатъчно проклети, за да довършим започнатото. Разбира се, тук идва и неоценимата помощ на най-различни партньори, безкрайната търпеливост и отзивчивост на д-р Мария Николова, chefs Андре Токев и Иван Манчев от БАПГ и всички останали, които изпитват странна вяра в мен и Иво, че можем да направим нещо смислено. И точно заради тях то е на път да се превърне в такова.

Ако се колебая дали COOLinar е за мен с какво бихте ме убедили, че трябва да участвам?

ИВО ИЛИЕВ: При толкова много разнообразни събития в двудневната програма, надали някой би се колебал, защото всеки ще намери полезни неща за себе си. Събираме под един покрив представители на хранително-вкусовия бранш, кулинарни медии, професионалисти и експерти по диететика, здравословно и фитнес хранене, хранене при деца, топ готвачи, както и много любители. Това е сърцето на COOLinar, в пулса на което всеки би искал да попадне – всички тези хора, с които си струва човек да е заедно в двата дни, да сподели емоцията и да натрупа нови запознанства.

БОБИ ВЕЛИЧКОВ: Мога да пробвам с шамари, но изходът е неясен и несигурен. Затова ще ти кажа само, че там ще срещнеш на едно място а) хубава храна, б) хубави хора и в) хубави емоции. Ако не ти стига – спирам да те убеждавам ?

Кой от двата дни на COOLinar ще е по-интересен?

ИВО ИЛИЕВ: За мен лично третия, когато ще започна да премислям как е минало всичко, къде какво се е случило; когато ще се усмихвам разглеждайки снимките от събитията, припомняйки си емоцията от двата дни За аудиторията – мисля, че и двата дни ще са доста интересни и динамични. Първия ден ще представи разнообразни лекции и експерти, ще има дискусии и много отговори на въпроси, полезни съвети, информация. Втория ден започват уоркшопите – там ще се развихрят в кулинарна битка любители готвачи от България, ще има вкусен уоркшоп със Сандра от „1001 рецепти“. Foodies’ пък са приготвили уникална молекулярна кухня в техния уоркшоп, която ще може да се опита от хората на събитието. Има интересни презентации през втория ден и голяма хранително-вкусова изложба – изкушаващо е за всеки

БОБИ ВЕЛИЧКОВ: Не бих заложил. Постарали сме се и в двата дни да предложим на участниците добро настроение, съчетано с полезни неща. Поканили сме за лектори и участници само хора, които знаят какво правят и какво говорят, доказани професионалисти. В същото време тези професионалисти са склонни да споделят знания и опит. А това не се среща често.

На кого не му е мястото на COOLinar?

ИВО ИЛИЕВ: На тези, които не вярват, че кулинарията и удоволствието от храната са в положителната емоция, която споделяме с другите. Основната идея на COOLinar, нещото, което ни накара да направим този формат, е именно това – възможността да сме заедно, да готвим заедно, да споделим емоцията заедно. Ако трябва да съм откровен – аз обичам да готвя, защото мога да споделя сготвеното с други хора и да получа за награда тяхната усмивка от хубавата храна. Хубавата храна е хубава именно заради това. Събитието COOLinar е за хората, които вярват в това и най-сърдечно искам да ги поканя – останалите не са поканени

БОБИ ВЕЛИЧКОВ: На хора без чувство за хумор. На хора, които никога не са имали тръпката от това да пипнат уред за готвене или да направят някакво странно ястие в кухнята. На хора, които се хранят заради физическото усещане “глад” и никога не са се изкушавали да сравняват ястия и храни. На хора, които са убедени, че няма какво да научат. Всички останали са повече от добре дошли.

Ще има ли някакво продължение на COOLinar и кога?

ИВО ИЛИЕВ: Ако все така срещаме добра подкрепа съм сигурен, че ще има – имаме подобни планове и се надявам те също да се осъществят, и да превърнем COOLinar в едно традиционно ежегодно събитие.

БОБИ ВЕЛИЧКОВ: Съдейки от досегашните реакции на хората – да, определено. Може би ще се наложат някои дребни корекции, но за сега имам основание да вярвам, че форматът се очертава много добър. Всъщност, нека оставим на посетителите да решат.

 А сега – обещаната изненада:

Само тук – и само за първите пет, които реагират светкавично и моментално – отстъпка от 30% при регистрация за COOLinar с промокод BLOGATSTVO

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , , , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

1 коментар за “COOLinar-но интервю за/с двама”

  1. Да вземете бързо да се регистрирате всички, ей!

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes