Miranda rights за моите FB-приятели 8


След прочутото дело „Миранда срещу щата Аризона“, Върховният съд на САЩ задължава всички правоохранителни органи да прочитат на задържания неговите права – още преди да му сложат белезниците. (Точно това са и въпросните Miranda Rights – по името на някой си Ернесто Артуро Миранда, задържан през 1966-та без да му бъдат прочетени правата).

С леко закъснение (в моята Фейсбук килия вече има над 3200 „задържани“ – като доста от тях биват освобождавани предсрочно), реших и аз да въведа тази практика.

Така че, от днес нататък, всеки мазохист, доброволно протягащ ръце към белезниците на моето FB-приятелство, трябва предварително да знае правата си:

 1. Имате право да запазите мълчание. Но всеки ваш коментар може да бъде използван против вас.
 2. Имате право да си останете мълчалив кибик. Но такива хора, по принцип, не са ми интересни. И им го показвам подобаващо…
 3. Имате право на адвокат. Принципно, приятелите на моите приятели са и мои приятели. Но не винаги съм достатъчно принципен. (И аз съм човек).
 4. Имате право да ме tag-вате на снимки с цветенца, залези или други природни красоти. Заедно с още 225 от приятелите си. И всеки път когато те коментират колко прекрасно е това – аз да получавам съобщение и отделно е-мейл. Разбира се, това едва ли ще ме изкефи. А когато не съм на кеф – почват да ме сърбят ръчичките.
 5. Имате право да ме каните на събития в Каспичан, Бомбай и Турно Мъгуреле. Въпреки, че много добре знаете, че няма как да отида на тях. Дори и да искам. А най-вероятно е да ми се прииска нещо друго…
 6. Имате право да ме присъединявате в каквито ви скимне групи и каузи. Без да ме питате. Аз пък си запазвам правото да ви присъединя към дългия ми черен списък. Пак без да ви питам…
 7. Имате право да нямате чувство за хумор. Или да сте го изгубили сутринта в градския транспорт. Моето врачанско чувство за хумор, обаче, никак няма да се трогне от трагедията ви. Sorry!
 8. Имате право да си мислите, че сте разбрали правилно това, за което пиша. Даже и когато учтиво ви намеквам, че май не е съвсем така… (Това, обаче, не отменя моите права по т.6).
 9. Имате право да имате различно мнение от моето по всеки един въпрос. А мое задължение е да се освободя от всеки, които не се е научил как възпитано да изразява различната си позиция. И да го пратя където му е мястото…
 10. Имате най-свещеното право – не само на свещена простота, но и да ме „разприятелите“ по всяко време. Дали ще ридая по нощите след този акт или ще дам банкет – това вече си е моя работа!

И не на последно място:

АКО МЕ ПРИЕМАТЕ ПРЕКАЛЕНО НАСЕРИОЗНО – ТОВА СИ Е САМО ЗА ВАША СМЕТКА!

Аз никога не правя тази грешка. И ми личи… 😀

А сега е време за специален „по-здрав“ – за всички бивши FB дружки:

httpv://www.youtube.com/watch?v=2WUD-nhsmkw

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

8 мисли относно “Miranda rights за моите FB-приятели

 • man0l

  Хаха, уникално 😀 Най – вече за цветенцата, котенцата и „top friends“, изтрих една мацка веднъж заради това 😀 Май блокирах и приложенията, не си спомням.

  Той фейсбук спама ще нараства и нараства, накрая ще се преместим всички в туитър 🙂 Сега туитър е тенденцията, учудващо открих, че в една Англия блогърите и social media агенциите масово промотират туитър профилите и имат десетки хиляди followers, за сметка на Facebook, където имат има няма 1000.

 • Галя

  Непознатите не ги приемам насериозно, но тези 3200 „задържани“ ми се виждат много. Не ти завеждам.

 • Ивалина Ташева

  :)))) Значи музикалният по-здрав не е за мен :))) Няма да го слушаааам, приятелю.
  Ще разрешиш ли да го копирам и пусна като бележка във ФБ, е няма да крада авторството, ще ти отдам дължимото, защото си…стар и любим приятел 😉