Мистерия за 1 лев (и смях за милиони) 3


1lv

Не помня вече как точно попаднах в този – меко казано – необикновен сайт. Нито кога, но определено беше преди доста време. Помня само, че се хилих до премаляване…

На пръв поглед, „Всичко за 1 лев“ си изглежда като обикновен сайт, направен с MediaWiki (също като прословутата Уикипедия). Но щом се зачетете – още на  втория-третия ред ще ви стане ясно, че сайтът не е съвсем обикновен. Нито пък съвсем нормален… 🙂

Между другото, в самата Уикипедия са се изказали доста неласкаво и консервативно (като човек с тежък хроничен запек в мозъчния сектор за забавления) за „Всичко за 1 лев“:

Всичко за 1 лев е български уебсайт, използващ мрежовата технология уики, със саркастични и често вулгарни статии на различни теми. Немалка част от съдържането се върти около български производители на софтуер.

Очевидно някой е бил настъпен по мазола. Всъщност, в този сайт („Всичко за 1 лев“, не Уикипедията) са понастъпили доста народ. Включително и „светини“ на политическия ни небосклон като Костофф, Първанов и дори Бат Бойко.

Това очевидно не се е харесало на доста пуритани с квадратни мозъци и без чувство за хумор. (Ако тук има такива – веднага да ми се пръждосвате от блога! И без друго няма да ви допадне…)

А к’во прави българинът като нещо не му харесва?! Точно така – пуска петиция ПРОТИВ туй гадно нящо. Само дето въпросната петиция е подписана от цели 9 души – поне половината от които са явни фенове на сайта и са се подиграли „галантно“ с целия този фарс. (Ако сте от тия, дето преди малко им посочих вратата – сега ви е паднало да си излеете и вие злобичката като подпишете петицията! Ще ви олекне. Поне малко…)

Стигаме и до загадката с авторството на сайта. Анонимен служител на НСБОП (пред пенсия и остра суперфорация на екстензорните рефлектори) ми подшушна, че автор на сайта си бил някой си Николай Димитров, студент в НБУ. Аз, обаче, не вярвам на анонимки. И имам много сериозни подозрения, че авторите са повече от един. Но и разбирам напълно защо биха искали да си останат анонимни. С тия писания…

(Ако някой от вас има сведения, слухове или каквато и да е непроверена информация по въпроса – да не се свени да ми пише или да я пейстне направо тук, като коментар. Няма да кажа на никой, обещавам!)

Аз лично харесвам сайта и доста съм се забавлявал с него. Препоръчвам ви горещо да започнете със страницата на най-известната марка автомобили (поне у нас). После може да прочетете и всичко за митичният Ахмед Мерчев (ако познавате и протопипа ще ви е още по-забавно), както и други легендарни фигури от българското Интернет пространство – Цецо Кукуто, КиберЯвор, Апостол Апостолов, Вени Марковски и др.

Разбира се – това не е всичко. В тази своеобразна енциклопедия на черния хумор ще откриете още много интересни текстове. Толкова много, че просто няма да усетите как е минал половината ви работен ден. И как шефът ви стои от 5 минути зад гърба ви и гледа… характерно.

ВАЖНО: Blogatstvo.com не носи абсолютно никаква юридическа или морална отговорност ако благодарение на тази статия (или който и да е друг материал в блога) коефициентът ви на полезно действие спадне по-рязко и от индекса Дау-Джоунс! Ако настроението ви се повиши, обаче – приемаме благодарности под всякаква прилична или неприлична форма! 😉

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

3 мисли относно “Мистерия за 1 лев (и смях за милиони)