Fortunenotes – споделени мечти и… още нещо

 БЕЛЕЖКИТЕ НА ФОРТУНА МОГАТ ДА ПРЕВЪРНАТ МЕЧТАТА ВИ В ПОСТИЖИМА ЦЕЛ

„Задочните интервюта“ в Blogatstvo.com са моите виртуални пътеписи, чрез които ви запознавам не само с интересни хора, но и с техните идеи. Някои от които биха могли да променят и вашия живот…

Днес ще ви срещна с Андрей Митов – талантлив и предприемчив млад българин, с когото имах честта да се запозная още преди две години. Поводът за нашето запознанство беше една неосъществена мечта – първият български TEDx, който всъщност си остана нулев.

Поводът пък точно днес да запозная вас с Андрей е една вече осъществена идея: сайтът Fortunenotes.

Този уебсайт – поне доколкото аз можах да почуствам идеята му – е нещо като общност от мечтатели. Социална мрежа за хора, които искат да изминат всичките необходими стъпки по пътя от идеята и мечтата – до осъществяването й като добре планирана и реално постижима цел.

Този път никога не е лек. Но винаги можеш да получиш и подкрепа. Както от приятели – така и от напълно непознати хора. Fortunenotes е точното място за това… но най-добре да чуете всичко директно от човека, в чиято глава се е родила първоначалната идея за този смел проект:

ПЛАМЕН ПЕТРОВ: Как се появи идеята за този сайт и защо този път не се отказахте?

АНДРЕЙ МИТОВ: Като цяло считам, че имам креативно мислене, което е подплатено с образование по архитектура. Преди около 2 години започнах да се интересувам от книгите свързани с успеха, мотивацията и позитивното мислене. По онова време следвах концепцията за списък, на който човек да опише какво иска да постигне през следващата година. Интересното беше, че за този период успях да реализирам 90% от целите, а това много ме впечатли.

Този положителен резултат ме накара да се замисля за възможността да модернизирам и подобря концепцията с добавянето на редица функции, които да преобразуват моя списък с идеи в система от мечти. Така се зароди fortunenotes.

Осъзнах, че искам да имам цяла стена, която да отчита прогреса на всяка моя идея. Също така исках да имам възможността да попитам някой когато се затруднявам при осъществяването на моите цели, а също и да споделя успеха от постигнатата идея – добавихме социалния елемент в уравнението!

От друга страна не исках да се разкривам пред хората, защото смятам, че не е важно да се парадира с това, което си постигнал, а по-скоро идеите да бъдат вдъхновението за другите – анонимност.

Тези мои мисли доведоха до сформирането на екип, който да реализира проекта. След купища емоции, доразвиване на функциите и добавянето на много екстри в процеса на работа, ние стартирахме първата версия на сайта. Един щастлив миг за доста хора, на които лично благодарих за подкрепата през този вълнуващ период!

Не се отказахме, защото искахме да споделим тази мечта с останалите хора по света. За мечтите граници няма, затова и нашият сайт е международен.

Имахте ли много „доброжелатели“, които да ви кажат, че „топлата вода” вече е открита?

Твърдо НЕ! За този проект всички бяха много позитивно настроени.

Всеки, на който разказвахме, беше изключително впечатлен и нямаше търпение да види какво сме сътворили. Мога спокойно да кажа, че в този случай „топлата вода” я откриваме ние.

Нашият екип не е от типа хора, които взимат нещата наготово с цел да ги развалят, за да направят пари. Целта ни беше да реализираме нашите идеи, защото това ни дава стимул за създаване на иновации.

Работата по проекта е много вълнуваща и целият екип даде всичко от себе си – под екип имам предвид всички доброжелатели (нека махнем кавичките, защото в нашият случай те са излишни).

Към кого е насочен Fortunenotes и ще има ли сайта локални версии (на български език, например)?

Сайтът е международен и е насочен към всички хора, които имат идеи. Що се отнася до локалната версия, имаме доста идеи за развитие на функциите, които чакат своя ред.

Плануваме преводи на различни езици, за да може интерфейсът да бъде разбираем и за хора, които не разбират английски. Като цяло сме се опитали да създадем платформа, която е лесна за употреба.

Постарахме се да създадем видео уроци, които показват начина на работа на системата. Изградихме всичко от нулата и това е стимул да продължим напред.

В момента всеки има възможността да проследи развитието на една нова идея, осъществявайки своите собствени. Както се казва в теория на играта – win-win situation.

Кое е най-странното желание досега?

Тъй като имаме поглед само върху споделените мечти бих казал, че идеята за пътешествие до Сибир е страхотна. Нека не забравяме, че сайтът е все още млад и тепърва очакваме споделянето на други интересни идеи от най-различен характер.

Като допълнение бихме казали, че слаби мечти няма. Според нас сложността или простотата на една мечта е свързана не толкова с оценката на другите, колкото с личната оценка на възможностите.

Всеки човек е важен със своите цели и има място под слънцето, колкото и незначителни да са те за другите. Освен това не би трябвало да има значение кой е споделил дадена мечта, важното в случая е каква всъщност е тя.

Поради тази причина профилите на хората са скрити и общуването се осъществява на базата на идеи, а не на профил снимки и персони.

Как виждате Fortunenotes след 2-3 години?

Виждаме fortunenotes като сайт, който създава положителни емоции у хората, които го посещават. Ние споделяме със света нашите идеи и подтикваме хората да направят същото, черпейки вдъхновение един от друг.

Тук не става дума за ИСКАМ, ИСКАМ, ИСКАМ …. става дума за борба която да бъде отчетена като успешна. Освен това съм сигурен, че до 2-3 години сайтът ще е добил голям брой привърженици, които редовно да проверяват новите интересни идеи по света и у нас.

Началото е трудно, но ние направихме първата крачка, за да може хората да бъдат щастливи и успешни чрез нашето дело. Сега е ред това дело да бъде разпространено и използвано в различните краища на света.

Кое ще покаже дали идеята ви е успешна или – не?

Идеята ни по нищо не се различава от всяка друга, на всеки друг човек. Ние осъществихме своята и нивото на удовлетворение е на 100%, отгоре на всичко искаме да я споделим с вас!

Невероятно е усещането, че нещо, което си създал и предлагаш безплатно, помага на непознати и познати да реализират своите мечти. Ще си послужа с цитат от Ботев : „Но… стига ми тази награда – да каже нявга народът… ”

Ще допълня нещо към отговора на този въпрос – ние вярваме, че нашият успех се гради върху успеха на другите. Това може да звучи като изтъркан слоган, но в нашия случай е самата реалност.

Защо бихте поканили приятелите си да се включат във Fortunenotes?

Всъщност ние каним всеки човек поради две причини.

Първата, е че бихме искали хората с интересни идеи да ги споделят с останалите хора по света и по този начин да получат морална подкрепа.

Втората причина, е че всички, които влизат във fortunenotes, могат да прочетат за други интересни идеи, които да внесат вдъхновение в техния живот.

Затова каним читателите на вашия сайт да се присъединят към едно позитивно дело и нека всичките ви fortunenotes бъдат осъществени!

httpv://www.youtube.com/watch?v=VOJ49xjEkFk

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , , , , , , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes