Гласувах! Отново без пари…

 

mugГласувах! Преди малко…

Дадох своя глас, въпреки, че някак си не го чувствам ценен. Никой не пожела да го купи. Даже и едно кебапче не ми предложиха… (А как ли щеше да ме агитира „Бирената партия“, на която съм дългогодишен неформален член?!) 😉

Гласувах, въпреки предизборното ми гадене и фиаското на вота ми на предишните избори за европейски парламент.

Ако очаквате да ви кажа и за кого точно съм гласувал – няма да стане! Вотът ми ще си остане тайна. За да няма сърдити… (Още не мога да разбера част от приятелите ми, които бяха толкова запалени по предизборните кампании на определени политически сили, към които лично аз не изпитвам никакви, ама съвсем никакви симпатии. Но не ги и съдя…)

Гласувах не от граждански дълг. Гласувах от наивност. Щото още вярвам, че нещо все още може да се промени и че „тая държава“ заслужава по-светли бъднини…

Донякъде гласувах и с ясното съзнание, че вотът ми и този път ще бъде употребен. Просто избрах по-малката злина – да не гласувам ми се струваше прекалено безхарактерно и някак си това не ми отива на… характера.

Гласувах и по още една – може би също толкова наивна – причина. Докато пиша тези редове си сърбам кафенце (любимото нескафе с лъжичка мед и малко мляко) от любимата си чаша. Имам я от години и пиенето на кафе от нея винаги го възприемам като нещо повече от само пиене на кафе. На чашата (виж снимката) е изобразена една карикатура. Стадо овце, една от които гордо се е изправила между събратята си и се е провикнала с пълно гърло:

„Чакайте! Чакайте! Чуйте ме!

Не сме ДЛЪЖНИ да бъдеме само овце!“

Това е и моето верую. Сигурно щото съм Овен…

P.S. А, сетих се и още нещо. На път за изборната секция изхвърлих боклука. Време беше…

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

12 коментара за “Гласувах! Отново без пари…”

 1. Забравих да споделя една интересна случка. На влизане в секцията ме посрещна един беловлас дядка. С въпроса: „За гласуване ли идвате?!“.
  Аз му пуснах най-мазната си усмивка и невъзмутимо му отвърнах: „Не, за кисело мляко!“.
  Той се сепна, но бързо осъзна намека ми за абсурдността на питането му и се оправда, че „с тия работи на главата“ можело и да съм журналист.
  Тия работи на главата ми…бяха слушалките на айфона ми. Слушах си Линкин Парк… 😉

 2. adin каза:

  Подготвила съм боклука до вратата (за да не го забравя) и след малко тръгвам и аз да гласувам. После ще кажа дали е имало кебапчета.

 3. Аз така и не разбрах за кого си гласувал? 🙂 😀

 4. @Иво Апостолов
  Признал съм си. На едно друго място. Само трябва да ме четеш по-внимателно… 😉

 5. lary каза:

  Май всички за път към избирателните секции са тръгвали с торба боклук 😀 . Много символично ми се вижда, все едно това е вашата бюлетина пусната в неправилната урна – казана за смет :).

 6. Какви кебапчета, какви 20 лева. Никой не се намери да ми предложи….Наложи се сам да си платя бензина за 100 км, но гласувах. Готов съм да измина и 1000 км, но този път да гласуват поне 60%!!!

 7. mimi каза:

  айде, и аз като всички вас съм стиснала торбичката с боклука……да е на сполука

 8. kiki каза:

  Гласувах от инат!Като ги видях тия „братчеди“ на омв бензиностанцията с рейса да си идват ,станах луда.Иначе ,деца нищо няма да се промени,“сори“

 9. raina каза:

  Ами, сега остава да гледаме „какво направихме!“
  (моят глас отново се преразпредели :((()
  само повиших 4-те процента, друго не направих

 10. ОТО СКОРЦЕНИ каза:

  Великият роман на Оруел-1984г.,се превъплати в реалност в изтерзаното и омерзеното ни Отечество.Не може преди да са преброени бюлетините от Секционните избирателни комисии,медиите да съобщават прогнозни резултати,с които да наслагват в съзнанието на българите кой е победителят в изборите.Това говори,че изборите са тотално фалшифицирани и манипулирани в полза на еврействащата Олигархия.Предварително слугите на чифутите са заложили в компютърният софтуер резултатите от изборите,които стават реалност в последствие.От там се обработва съзнанието на оглупялите и опростачени българи,които в последствие приемат тези резултати за реалност.
  Всички,които гласуваха за Герб,Бсп,Синята коалиция,Атака,Дпс,Ндсв,Лидер,Рзс-гласуваха
  за собственото си самоунищожение.Видя се,че българският народ не иска и не желае да захвърли на бунището на историята своите палачи -юдео-масоните.Зад горе-посочените
  парти стоят вечно скитащите паразити,наречени за благозвучност евреи,които ще доунищожат етническите българи.Братя и сестри етнически българи без революция,ние
  истинските националисти не можем да дойдем на власт и да спасим Свещеното си
  Отечество от предстоящата гибел.Грухтящите прасета и паразити-социолозите в настоящият момент,ще продължават да говорят,че демонокрацията и паразитният капитализъм,нямат алтернатива.България е пред катастрофа и много скоро олигофрените,идиотите и посредствените българи,които гласуваха за Олигархията ще
  започнат масово да измират по домовете си от глад,безпътица и мизерия,вседствие на геноцида,който ще се осъществи спрямо тях.Парадоксално ,е че бедните българи гласуваха за богатите паразити,които по престъпен начин натрупаха богатството си.
  Етническите българи,не научиха урока от близката история и жертвите гласуваха за палачите си.Единственото възможно средство за противодействие на грабителите и рушителите на България е,ние истинските националисти да се обединим и с обща бюлетина да участваме в следващите избори или да предизвикаме революция в България.
  СВЕЩЕНОТО НИ ОТЕЧЕСТВО Е В ОПАСНОСТ!!!ДА СЕ ВДИГНЕМ ВСИЧКИ ДО ЕДИН И ДА ГО
  СПАСИМ!!!БИЙТЕ ЧИФУТИТЕ!!!СПАСЯВАЙТЕ БЪЛГАРИЯ!!!БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!!!

 11. @ОТО СКОРЦЕНИ
  Първоначално смятах да не одобря за публикуване този коментар. Езикът му доста се разминава с представите ми за толерантност и…елементарно възпитание. А и този блог няма за цел да разпространява или пропагандира омраза или ненавист – към когото и да е.

  Впоследствие, обаче, реших все пак да не го изтрия. С подобни изказвания т.нар. „патриоти“ показват недвусмислено защо повечето здравомислещи българи не желаят да се идентифицират с подобен език и подобни призиви.

  Все пак, годината е 2009-та…

 12. Пламка,

  И тебе те налазиха откачалките 🙂

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes