Joomla Day през погледа на един професионален аматьор

 

DSC02437

Преди броени дни ви агитирах да присъствате на това историческо събитие – първият Joomla Day в България. Сега – след като всичко вече е история – мога спокойно да кажа, че сте пропуснали много ако не сте ме послушали. И нямам предвид само много бира… 😉

Аз малко закъснях за събитието. Щото дописвах нова статия в блога си. В нея разказвах за един необикновен лектор, който се изправил пред аудиторията си само по дънки и черна тениска.

И сега става интересно: когато писах (съвсем спонтанно) този текст в блога си, въобще и не предполагах, че само след 2-3 часа ще ми се наложи да бъда лектор по време на Joomla Day. По ирония на съдбата, Огнян Младенов не успя да дойде по здравословни причини и аз се навих да запълня времето, предвидено за неговата лекция с някои свои разсъждения по темата за SEO и как да направим сайта си по-популярен и полезен…

Хайде познайте с какво бях облечен когато се изправих отпред на сцената?!

Невероятно но факт – само по дънки и черна тениска! 🙂 (Снимката по-горе е доказателство, а имам и доста свидетели).

А сега за самото събитие. С две думи – надмина очакванията ми. Честна дума.

Знам, че във форума на Джумла-БГ обсъждаме поне от 2-3 години идеята да се организира едно по-мащабно Джумла събитие и в България най-накрая… но все нещо пречеше (или не достигаше) тази отколешна наша мечта да стане факт. А ето, че сега чудото стана – и стана повече от добре!

Ivo_ApostolovТук е мястото да кажа, че дължим всичко това преди всичко на един човек. Той даже не е просто човек. Аз бих го нарекъл – и то не без основание Човекът Джумла. Името му е известно на всички джумляни (и то не само у нас) – Иво Апостолов.

Иво, огромно благодаря, братче!

Признавам си, че като видях програмата първоначално и си помислих, че не е по силите на един човек да изнесе на собствения си гръб 80% от всички лекции. Дори и чисто физически…

Ти ми доказа – и показа пред всичките 60-70- участници в семинара – че не съм бил прав. Не само не ти личеше да си уморен (освен чак после – след втората бира), но дори всяка следваща твоя лекция беше още по-интересна от предишната. (Трудно ми е да кажа коя най-много ми хареса – определено във всичките имаше много интересни моменти и докато те слушах си нахвърлих в тефтерчето доста нови идеи и хрумвания).

Ivo_Apostolov2В днешно време мъжете сме много внимателни когато искаме да направим комплимент на други мъже. По обясними причини 😉 Но в случая това няма да е комплимент, а самата истина. И всички гости на Joomla Day го видяха с очите си и го чуха с ушите си – имаш невероятен талант за лектор!

Всеки, който се е изправял някога на сцена дори и пред двама души знае как гърлото ти почва да пресъхва, ръцете и краката ти – да треперят… и всички останали признаци на т.нар. „сценична треска“ (Ангел и Юрий го знаят още по-добре, но искам да им кажа, че това е съвсем нормално и да ги поздравя за смелостта да се справят, въпреки всичко). При тебе нямаше такова нещо – имаш поведението на лектор с поне 20 годишен стаж, а освен всичко друго имаш и харизма… а това също е много, много важно.

Joomla DayЗабележки почти нямам. Като изключим липсата на климатик – която всички бързо усетиха – залата беше доста приятна и подходяща за целта. Разбира се, няма нещо добро, което да не може да бъде подобрено, така че следващия път ще го направим още по-добре! А че ще има следващ път съм повече от сигурен – Джумла общността в България показа недвусмислено, че е „жадна“ за такива събития и сме длъжни да утолим тази жажда – защо не и още преди да настъпила 2010-та?

Изключително много се радвам, че успях да се видя със старите приятели от форума и да се запозная наживо с тези от вас, които досега познавах само като никове. И ми се ще другия път събитието да е в съботата, така че сБирката ни да продължи чак до ранните неделни часове и да се опознаем още по-добре…;-)

Както са казали мъдрите преди нас: „Нема начин да нема начин!“.

Все пак, на езика суахили Joomla означава „всички заедно, като едно цяло“…

Joomla_logo

Още по темата:

http://day.joomla-bg.com – първи снимки от събитието, а също и презентациите в PowerPoint формат

Joomla! Day – първите отзиви за събитието в блога ва Вергил Пенков

http://zaparite.com/blog/53-business/123-joomladay – оценката на Димитър Мандов

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

9 коментара за “Joomla Day през погледа на един професионален аматьор”

 1. krazymir каза:

  баце Пламбо, доста свежа и полезна беше и твоята изява на подиума. Благодарско и на теб и на останалите 3-ма лектори!

  • Благодаря…

   Преди няколко години нямаше и да ми хрумне да се самопредложа по този начин. Но сега вече съм на друг акъл – човек трябва да е проактивен иначе е само наблюдател на собствения си живот! 😉

 2. Mishef каза:

  Като един фен на Joomla много ми се искаше да дойда, но времето не го позволяваше. Радвам се, че мероприятието и преминало гладко и че хората са останали доволни, защото ако има следващ Joomla ден съм там.

 3. […] има някои интересни линкове: – Joomla! Day – Joomla Day през погледа на един професионален аматьор – Както и снимки от Джумла! ден – България RSS […]

 4. Пламка,
  мерси за топлите думи. Иначе да знаете университет, който търси преподаватели 🙂

 5. Искам нещо в Европа, континентална 🙂

 6. Пламен Петров каза:

  Варненският свободен университет тогава? :)))))))

 7. Zaya каза:

  И Бургаския свободен ше свърши работа 😛

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes