С цървули по Digital Marketing

 ЕДИН СЕМИНАР ПО ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ЕДИН БЛОГЪР

Digital Marketing SEMINAR е събитието, за което се говори от доста време – и на което посветих по-голяма част от вчерашния си ден. За което пък трябва да благодаря за любезната покана от страна на организаторите му – Интер Контакт България. БЛАГОДАРЯ! (То и без това вчера беше и Thanksgiving…).

Обичам да ходя на такива събития – по ред причини.

Първо, не е същото когато възприемаш една информация от плоския монитор пред очите ти – и когато същите неща ти се дават наживо, в компанията на хора с еднакви (или поне приблизително) интереси. (Беше ми много приятно да се видя пак с Васи, Алек, Анастасия… може и да пропусна някой, за което се извинявам… а и да се запозная наживо с Бисер Вълов и Манол Трендафилов, например).

Второ. Въпреки, че когато има някакви „пайове“ с процентно разпределение на която и да е част от дигиталната индустрия… нашата мила родина обикновено винаги е едно мноооого мъничко парче от тортата – Digital Marketing е не само настоящето, но и бъдещето на Маркетинга въобще. (Поне докато не измислят как да ни инжектират рекламните послания направо във вените… или подкожно…). И щем, не щем – трябва да си сверяваме часовника с големите батковци от големите компании (а KODAK определено е такава… въпреки че не бих определил семинара като събитие, ориентирано изцяло само към една компания).

Трето. Лекторът – Герман Сакристан (German Sacristan). Определено е обаятелна личност (и има неповторим английски – с наситен испански акцент) и според мен успя да превърне семинара в приятно събитие, а не в скучно четене на слайдове.

И за да не си помислите, че нямам нито една забележка – аз лично бих ползвал в презентацията си по-малко текст и bullets – и доста повече картинки! Все пак – KODAK! (За сметка на това – видеоклиповете, които беше подбрал за презентацията си бяха доста провокативни и забавни).

Четвърто. Организацията е това, което може да съсипе изцяло и най-доброто събитие – или да го направи наистина приятно. За моя радост, вчера се случи точно второто… Перфектни неща няма никъде (а у нас – никога), но смея да твърдя, че организацията на този семинар беше повече от отлична. Тук бих искал да отбележа специално приноса за това на един човек, който до вчера не познавах лично – Иво Николов от Интер Контакт България. Тъй като (както обикновено) избрах да седна на последния ред, имах възможността да наблюдавам как през цялото време Иво бдеше на никой участник да не му липсва нищо и „прелиташе“ навсякъде из залата, когато някой се нуждаеше от допълнителни удобства. Иска ми се все повече български семинари и събития да са на това ниво – за да свикнем най-после с нормалното отношение към клиента, а не винаги да ни прави такова впечатление когато ни броят за „бели хора“…

Сигурно има и пето, шесто, седмо… но колкото и да ви преразказвам вчерашния семинар – усещането не е същото като да си бил в залата на Интер Експо Центъра. (Между другото, поздравления и за тях! Това място започва все повече да ми допада като домакин на подобни събития. И с нетърпение чакам да пуснат и метрото до там – за да не ми се налага да шофирам по омразното Цариградско шосе. И да мога да изпия после по една бира с Боби Величков, също…).

Имаше и още нещо… което лично аз забелязвам неизменно всеки път – на всяко събитие по нашите географски ширини. Става дума за тези, които всичко си знаят. И където и да идат, на каквото и да е събитие – за тях лекторът винаги не е чак толкова добър, а това което казва, те винаги си го знаят отпреди…

На вчерашното събитие успях да дочуя много малко подобни подмятания – но все пак ги имаше.

Аз обаче не бях там заради такива мърморковци. И затова няма и да им отделя повече внимание…

Иначе – всеки си има право на мнение. Сигурно над 300-те участници във вчерашния семинар по дигитален маркетинг (не съм сигурен за точната бройка) ще имат приблизително толкова различни мнения. Това е нормално.

За мен събитието си заслужаваше. И се радвам, че бях точно там по точно това време.

Защото ще запомня Герман Сакристан най-вече с тези думи:

„Маркетингът не е нищо повече от това да казваш правилното послание на правилния човек в правилното време и по правилния начин. И да продължаваш да му го казваш – докато подейства!“

Дори да ми остане само това от целия семинар – никак не е малко, нали?! 😉

А ето и няколко снимки от събитието – собствено производство:

[cincopa A8MApVq8AL66]

ДРУГИ ПУБЛИКАЦИИ ЗА СЪЩОТО СЪБИТИЕ:

Digital Marketing Seminar с Герман Сакристан

Герман Сакристан: Дигиталният маркетинг увеличава производителността, гъвкав е и е евтин, не мислите ли, че именно от това има нужда бизнесът днес?

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , , , , , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

12 коментара за “С цървули по Digital Marketing”

 1. Blogatstvo.com News: С цървули по Digital Marketing http://is.gd/hOdB9

 2. Семинара беше на ниво, но според мен времето като, че ли беше малко.

 3. Дарин Стойков каза:

  Имам въпрос – кога ще настъпи момента, в който да ме поканят на представяне на български case по дигитален маркетинг … извинете за псувнята един вид!

  • Не знам защо аз трябва да отговоря на такъв въпрос, но не мисля, че в България няма хора, които да правят това по правилния начин (ако това е намека)…

 4. Семинарите на Интер Контакт са наистина едни от най-добре организираните и най-интересните събития, случвали се през последните години, радвам се, че и този ти е допаднал.

  Благодаря за споделеното интервю на Герман Сакристан в NewTrend.bg!

  • Да, аз лично не съм бил на предшни техни семинари, но също съм чувал много добри отзиви – и то от хора, чието мнение ценя високо.

 5. За съжаление аз нямах възможността да присъствам на семинара. Благодаря ти Пламене за този хубав пост, така че и аз, който не съм присъствал да се докосна до основите и духа на събитието!

  • Всъщност, аз също не можах да присъствам на цялото събитие – наложи ми се да си тръгна още в ранния следобяд. Надявам се после също да е било интересно…

 6. Ivo Nikolov каза:

  Привет Пламене,

  Благодаря , че дойде на семинара!
  Радвам се, че си останал с добри впечатления!
  Ще продължаваме да се стараем и подобряваме нивото на организация!

 7. Manol Trendafilov каза:

  И аз се радвам, че се запознахме и се надявам занапред да се засичаме по семинари и обучения 😉

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes