Обучение за продажби – от Лондон в София

 ИНТЕРВЮ С ЦВЕТАНА ТЪРГОВСКА ОТ RISE TO LEAD

rise-to-lead

Обучения за продажби. Има ги под път и над път. За някой това може би е само поредното такова обучение.

Смея да твърдя, че не е точно така. Всъщност, дали това обучение ще ви бъде полезно зависи много повече от вас – отколкото от организаторите му (както ще прочетете и в самото интервю след малко), но за мен то наистина е по-специално. Ще обясня защо.

На първо място, следя развитието на една от двете дами, които ще проведат това обучение, от близо десетина години. Цвети е мой много близък приятел, но причината да й дам трибуна в моя блог не е само приятелството ни – а преди всичко нейният професионализъм.

Второ, консултантския бизнес на тези две млади дами по принцип е във Великобритания. И за много хора би било интересно „да си сверят часовника“. Който трябва – ще ме разбере…

Трето, Цветана и Драгомира обещаха това да не е единственото им обучение пред родна публика. Но единственото условие от това е тази публика да не ги разочарова с безразличието си още към първото им подобно събитие у нас.

Аз вярвам, че след точно две седмици залата им ще е пълна. И ги подкрепям с каквото мога – в случая с поредното ми „задочно интервю“.

Повече подробности за самото обучение ще ви оставя да научите от самата Цвети:

Пламен Петров: Разкажи ни малко предистория – как и защо се роди идеята за това събитие?

tzvetana-targovskaЦветана Търговска: Обучението „Как безотказно да привличате хората към себе и да се превърнете в експерт по продажбите” не е „заченато” случайно. То е плод на желанието на хората от България, които непрекъснато ни пишеха и питаха: „Правите тренинги и за английска и за българската аудитория във Великобритания. Защо не направите нещо и за българите в България?”.
Драгомира Паскова (моят бизнес-партньор) и аз сме българи и „всичко българско и родно любим, тачим и милеем”, затова искаме да дадем от себе си на нашите си хора тук.

Какви трудности срещнахте по организацията му и къде е по-лесно да се направи такова обучение – в Лондон или в София?

Не сме срещнали трудности в организирането на тренинга в София. Всички хора, с които разговарях бяха много отзивчиви и „по български” прями. Това е хубава наша черта, която обаче не се котира в Англия (смее се). Въпросът е друг, че когато става дума за срокове, в нашата родина и до ден днешен бизнес се прави по надслова „има време, ще се разберем”, за разлика от Обединеното Кралство, където времето е ценно, до секундата.

Коя е типа аудитория, към която е насочено вашето обучение?

Ние работим с хора от всякакви възрастови групи, пол, произход и квалификация. По-голяма част от аудиторията ни обаче е женска. Обясняваме си го с факта, че жените се отъждествяват с нас двете с Драгомира. Не ме разбирайте грешно, имаме мъже в залата. Мъжката част са обикновено много интелигентни личности и с широк поглед за нещата.

Подобен тип събития не са рядкост – защо хората да изберат точно вашето?

Това е тренинг по продажби. Не твърдим, че сме открили топлата вода. С Драгомира ще споделим опита си, какво е работило и какво работи и сега за нас (не само в България, но и извън граница). Уверена съм, че ако не друго, то курсистите ще си тръгнат с една различна гледна точка.

Много често семинарите и другите еднократни обучения предизвикват временен ентусиазъм у участниците им, но след това много малка част от тях успяват да приложат на практика това, което са чули и научили – как може да се избегне тази честа грешка?

На тези участници не им се случва нищо неестествено. Никой водещ, нито на това, нито на някое друго обучение, не може да ги научи на нищо… освен, ако те самите не са мотивирани и не са посветени на своя постоянен растеж. Единственият начин да се усъвършенстват, в която и да било област, е като активно прегърнат самообучението и в този тренинг ние ще им дадем възможността да се научат как да направят това.

Предвиждате ли в бъдеще други тренинги в България и ако да – какви?

Това ще е първото обучение на компанията Rise To Lead в България. Имаме практика да питаме аудиторията си, под формата на анонимна анкета след края на тренинга, какви други теми ги вълнуват и какво още биха искали от нас. Възнамеряваме да направим същото и в НДК, на 17 ноември.
Имаме много за даване (смее се). Едни от най-посещаваните ни тренинги, освен „ОБУЧЕНИЕТО ЗА ПРОДАЖБИ” са на темите за „УПРАВЛЕНИЕ НА ВРЕМЕТО” и „ПРОТОКОЛ и ЕТИКЕТ”. Стига да ни искате ще дойдем отново.

И сега – една специална изненада! Специално за читателите на „Блогатство“ организаторите на това обучение предоставиха промо-код  – sale10p – с чиято помощ може да се регистрирате за участие с 10% отстъпка от регулярната цена на билета. Не пропускайте тази възможност!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes