Панацея за всички човешки проблеми

 ПЛАТЕНА (С МНОГО НЕРВИ) ПУБЛИКАЦИЯ

Амбициозно заглавийце, нали? Панацея… И то за ВСИЧКИ човешки проблеми…

Скромно ще заявя: ами така си е.

Цифром и словом ще ви разкрия лек за всеки човешки дерт. Щото на нас ни се струва, че грижите ни са безкрайни и безбройни – но не е баш така. Общо взето, 99% от мрънканията ни са по не повече от 4-5 параграфа.

Но да караме по същество.

Четете и си водете записки, ако трябва:

  1. Имате ЛИЧНИ проблеми? Ами, просто престанете да бъдете личност! Безличните плужеци си пълзят там долу в калта и са доволни от съществуването си. (Още по доволни от живота си са котките, обаче – когато са нахранени и са до печката. Ех, ако бях котка!).
  2. Имате проблеми с ДЕЦАТА? То е защото имате деца. Тези, които никога не са имали (деца – не проблеми) нямат такива ядове. Също и тези, които са загубили децата си… Искате ли да сте от тях? Не?! Ами тогава престанете да се оплаквате от децата си – и просто ги обичайте! И ги ценете… (Последното е още по-трудно и от това да обичаш).
  3. Имате проблеми с ПОЛОВИНКАТА? Не сте сами… затова. Ако си бяхте сам(а) – никой нямаше да ви ядосва и да ви разваля рахатлъка. Питайте някой стар ерген или някоя стара мома. Те ще ви кажат какъв невероятен кеф е да си сам. Особено по Коледа… (Ако не сте схванали иронията – значи заслужавате да сте сам! Case closed.)
  4. Имате проблеми в РАБОТАТА? Това се решава най-лесно – кажете на шефа си какво наистина мислите за него и вече няма да имате такива проблеми. Както и работа…
  5. Имате проблеми с ОКОЛНИТЕ? Вие просто сте един нереализиран Робинзон Крузо. Или Иван Рилски… (Отидете на някой самотен остров – или в пещера – и ще ви олекне! Няма човек – няма проблем! Това още другарят Сталин го е открил. Навреме…)

Ако имате още някакъв проблем, за който не съм успял да се сетя – моето предложение е да го пъхнете на едно известно с целогодишната си сенчестност място. Някои може да ми се обиди. Но това си е негов проблем…

Аз си имам свои. И сега отивам да си ги нагледам, да си ги нахраня… а после да „нахраня“ и някой случаен минувач.

Като всички останали…

httpv://www.youtube.com/watch?v=fQx3129ECvc

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , , , , , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

1 коментар за “Панацея за всички човешки проблеми”

  1. Божо каза:

    Страхотно!
    Това наистина решава всички проблеми!

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes