Джесика има криле…

 ЗА ДА ПОЛЕТИШ НЕ СА ТИ НУЖНИ РЪЦЕ – А КРИЛЕ!

Може би не си личи много добре на тази снимка – но Джесика Кокс не е обикновено момиче. Не защото са малко жените, които могат да пилотират самолет. А защото е първата жена в света, която може да го прави… без ръце. Буквално…

Jessica Cox се ражда преди около 28 години и още тогава се вижда, че детето е необикновено – поради изключително рядко заболяване, Джесика е родена без ръце.

За мнозина това би означавало обреченост за цял живот. Цял живот да си различен, да си зависим от помощта на другите и да не можеш да вършиш повечето неща, които не са проблем за хората с две ръце…

Но не и за Джесика!

Трудно ми е да си представя каква воля се изисква и колко усилия и стискане на зъби й е струвало. Но днес Джесика може цял куп неща, които не са особено лесни и за хората, които са родени с пълен комплект крайници. А именно: да плува, да шофира автомобил, да се гримира, да си слага сама контактните лещи, да пише SMS-и на телефона си, да свири на пиано… и да пилотира самолет!

Впечатляващо?! Меко казано…

Днес Джесика има успешна кариера като мотивационен оратор и нейните лекции и живия й пример са вдъхновение за милиони хора по света. (В сайта й пише, че преди 12 часа се е срещнала с Папата във Ватикана).

Освен всичко това, Джесика може и още нещо, което представлява неимоверна трудност за повечето хора: да бъде винаги усмихната, да се радва на живота и да го живее на пълни обороти!

А това вече наистина заслужава възхищение и благородна завист.

Следващият път когато забележите в огледалото намусената си ли отчаяна от трудностите ви физиономия – спомнете си за усмивката на Джесика!

И за нейните криле…

httpv://www.youtube.com/watch?v=QuMHSFPOzpc

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , , , , , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

2 коментара за “Джесика има криле…”

  1. Цветан каза:

    Не е необходимо да имаш всичко, за да бъдеш щастлив. Част от човешкото щастие е да надскочим ограниченията и да оставим своя отпечатък в битието. Уникален пример. И усмивката на Джесика е доказателство за това.
    Поздрави!

  2. Отдавна е време за самошамаросване, ама малцина се осмеляват да си причинят болка…

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes