Facebook Ads: Реклама на рекламата

 

facebookadsОт Facebook обявиха за една нова опция към тяхната вътрешна система за реклама – Facebook Ads. Познатата вече опция „Харесва ми“ (Like) може  да се ползва и в рекламите, които виждате в страниците на Фейсбук. С тази опция (в текстов вид или като иконка на ръчичка с вдигнат палец) досега можехте да одобрявате определени постинги, събития и други публикации в системата на Facebook. А сега вече може да покажете, че харесвате и дадена реклама.

Какъв е смисълът? Че приятелите ви ще видят това съобщение („Пламен харесва рекламата на ХХХ…“) и по този начин може също да се заинтересуват какво толкова сте харесали и защо. С две думи – нещо като реклама на рекламата.

Създателите на рекламната кампания ще получават в отчетите си за деня и инфото за въпросната нова екстра, т.е. ще виждат не само колко пъти рекламата им е била кликната, но и колко хора са я харесали. Кликването върху иконката „Харесвам“ няма да се отчита като клик за самата кампания, а като допълнителна информация.

Във Фейсбук вече се появиха и противници на тази нова опция, но лично аз смятам, че това ще е полезно и за двете страни –  рекламодателите и клиентите.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

3 коментара за “Facebook Ads: Реклама на рекламата”

  1. Игри каза:

    Интересно ми е, яко не посетя сайта, а само гласувам за рекламата таксуват ли това действие

  2. Zaya каза:

    Мисля, че не 🙂 Но е достатъчно, че твоите приятели ше видят, че си я харесал и те ще посетят сайта 🙂

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes