Спамландия

 РАЯТ НЕ Е САМО НА НЕБЕТО… МАЙ

Spamlandia

Размечтах се… (Честичко ми се случва).

Размечтах се докато си почиствах папката със спам. (Това вече е рядко явление).

Що е спам съм ви разказвал още преди четири години. Но за пръв път се размечтах какво би било да живееш в страната Спамландия.

Не е тайна, че спам-съобщенията са не само нежелани и непоискани – но също така, в по-голямата си част, това са и нереалистични и неверни (меко казано) обещания. Те затова са и толкова примамливи… (на пръв поглед).

И все пак – ако всичко това можеше да се сбъдне? Ако можеше просто да затворим очи и да се пренесем във вълшебната страна Спамландия…

Ех… Какъв живот само!

В Спамландия няма никакъв проблем с парите. Всички са спечелили – по-няколко пъти – джакпота от няколко лотарии, в няколко различни страни.

Освен това, всеки жител на Спамландия има поне трима далечни чичовци, които съвсем наскоро са ритнали камбаната и са оставили всичките си милиони точно на вас. (За малко да пропуснете това неочаквано наследство, но добре, че са добричките южноафрикански адвокати, които просто са пратени от Провидението да ви направят богати – и то точно в най-правилния момент!).

Сексуалните проблеми пък са още по-непознати в страната Спамландия. Всеки мъж развява гордо „пушка до колене“ – поне ако е откликнал на поне 1% от многобройните предложения за уголемяване на мъжкото достойнство.

Разбираемо е, че – след като мъжете са толкова надарени – жените просто им се лепят като мухи на мед. Кой знае защо, повечето дами са пак от африкански произход. И ви обещават нечувани удоволствия – стига само да им отговорите на техния Yahoo адрес… (Колко му е?!).

Огромна част от населението на Спамландия е с дръпнати очи. Поне ако съдя по йероглифите на три-четвърти от съобщенията в моята спам-папка…

Другото, което мога да кажа със сигурност, е, че в Спамландия икономиката ври и кипи. Иначе защо бих получавал толкова писма, в чиито заглавия се споменават фактури, контракти, извлечения от банкови сметки и вякакви други бизнес предложения…

Социалните мрежи в Спамландия също са доста развити и популярни. Всяко трето писмо във въпросната папка ми намига, че някой иска да ми стане приятел – стига само да кликна на ей това линкче… (Аз, обаче, очевидно съм социопат – така и не кликнах! Нито веднъж…).

Въобще, животът в Спамландия е толкова лесен и прекрасен, че единствената друга страна, която може да си съперничи с този безспирен купон е… България.

…но само ако се вярва на обещанията на предстоящата да ни управлява партия!

Която и да е тя.

(Аз лично си оставям малко скептик. Но и мечтател…)

httpv://youtu.be/rPo5jTQ39eE

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes