Ну, дизъм! Ну, погоди!

 ИЛИ КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ ЦИЦИТЕ НА ВИРДЖИНИЯ УЛФ*

Ну, дизъм! Ну, погоди!

Днес, може би щото пак е петък, Фейсбуците се разбучаха от едно видео (което даже е отпреди 6 години, но то при нас нещата винаги стават със закъснение). Видеото е с голи жени. (Споко, онанисти – има го в края на този текст!).

Голи жени – ама японки! (По отношение на жените си падам нещо като расист, но за Холи Бери, примерно, винаги бих направил изключение… а и с възрастта човек постепенно престава да е чак такъв манджия…).

Японки – ама голи! Само по инструменти. Музикални…

И като се почнаха едни ентелектуални спорове – естетично ли е, не е ли естетично… (и защо в оркестъра няма чело, по дяволите?!)

В крайна сметка, нямам нищо против да обсъждаме „катеричката“ на някоя японска флейтистка – отколкото „катинарчето“ на Лютви Местан. (Едното поражда мераци за нежност, а другото – за насилие… поне у мен).

Възмущението от голотата е симптом за поне три сериозни заболявания. Първия вариант е да си религиозен изкуфелник с промито (или подмито) съзнание. От трите най-големи религии, май само будизмът не заклеймява натуралното човешко поведение. И май само Буда е усмихнат… (На Христос определено щеше да му излезе име на мазохист – ако се хилеше докато е разпнат, а исляма предвидливо е забранил всякакви изображения на Аллах – това, дето няма как да го видиш, няма и как да го критикуваш).

Вторият тип люде, които подскачат на метър от земята като видят снимка или картина с голотии са обикновените лицемери. (Имам странното усещане, че всеки трети от тях работи в Отдел „Нравствена полиция“ на Facebook – а пък аз там си имам дебело, като депутатски задник, досие…).

Третата порода са просто всички, които вече не могат да се погледнат в огледалото – както майка ги е родила. (Аз съм с единия баджак в тая категория, междувпрочем). Възрастта не прощава, а пиците и мекиците – още по-малко…

Няма никаква причина един отделен индивид да е и комбинация от горните три категории. Или да е и в трите накуп. Обикновено това са най-тежките случаи…

Нудизмът (чието друго име е натуризъм, т.е. да бъдем такива, каквито ни е създала Майката Природа) дразни моралистите откакто свят светува. Или поне откакто съществуват две от гореспоменатите три религии…

А едно време хората са се обличали само защото им е било студено. В Африка и до ден-днешен половината народ си ходи само по една широка усмивка… (В модерните държави се усмихваме по-малко, но пък за сметка на това сме цивилизовани и добре облечени).

Най-парадоксалното е, че жените прекарват поне две-трети от живота си пред огледалото или по магазините за дрехи – и на двете места с една и съща цел: какво друго да облекат. В същото време, мъжете прекарваме девет-десети от живота си в усилия да ги съблечем… (Тук може и да се повтарям, но този феномен си заслужава да се отбележи).

Още по-неразбираемо е, че когато на някоя „звезда“ й лъсне голия задник – ама в преносен смисъл – повечето хора намират това за съвсем „в реда на нещата“. Но само да й изпадне някаде (буквално) голата цица – стой, та гледай! Мигом настава едно медийно цунами, все едно планетата е застрашена от някакво си зърно… въпреки, че (почти) всички сме бозали от почти същото…

Точно по този повод, американската актриса Шарлиз Терон преди време имаше доблестта да каже следното:

„Тревожно е, че в нашето общество е окей да видиш по телевизията как някой пръсва мозъка на друг човек, но ако дете види цицата на Джанет Джексън по време на Super Bowl, настава голяма трагедия. Това не е края на света, за бога! Това са просто гърди…“ 

Ама то пък кое му е наред на наш’то общество – че да му връзваме кусур, че плюе по собствения си вид. В естествен вид…

(Въпросът, разбира се, е риторичен. Следва обещаното видео…)

*В последния момент се наложи да заменим Вирджиния Улф с Джанет Джексън. Рискове на професията.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Tags: , , , , ,

Можете да коментирате чрез:

Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Copyright (C) Plamen Petrov

Препечатването на откъси и текстове от този сайт - САМО след изричното съгласие на автора и със задължително посочване на първоизточника!


Блог класация   

  

Вход - BlogNews Theme by Gabfire themes